největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
zelí
zelí
1
–
9
/
9
5 druhů zeleniny, které pomohou zatočit s vašimi kily
Zelenina je bohatá na vitamíny, minerální látky, antioxidanty a vlákninu, která dokáže dobře zasytit, a je tak skvělým pomocníkem při hubnutí. Z hlediska udržení štíhlé linie je benefitem zeleniny i nízký obsah kalorií. Která zelenina je nejlepší?
Redakce
14. 5. 2022
Kvašené zelí si snadno připravíme i doma
Kysané zelí se vyrábí za pomoci mléčného kvašení, které mu dodá typickou chuť a plno zdravých látek. Receptů a možných přísad je celá řada, základ i vybavení jsou celkem jednoduché.
Petr Havel
25. 1. 2021
Počet nových komentářů
4
Pečené zelňáky – voňavá klasika
Dnes doma vaří i ti, kdo dříve do kuchyně zabloudili jen náhodou. Ideální jídlo pro časy koronavirové infekce je jednoduché, variabilní a zdravé. Jako tradiční pokrm z kysaného zelí.
Petr Havel
3. 4. 2020
Zelí je super(potravina)
Kysané, nebo sterilované? Červené, nebo bílé? Naše tradiční hlávkové zelí je velice prospěšná potravina, jen je dobré vědět, které a v jaké úpravě je pro vás to pravé.
Michaela Polcarová
21. 2. 2020
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády
Na skutečně farmářských trzích lze koupit potraviny, které se ve velkých kamenných obchodech nedají sehnat, a jimiž tak lze obohatit předvánoční i vánoční „velkoobchodní“ jídelníček.
Petr Havel
5. 12. 2018
Zimní jídelníček podle našich babiček
Lokální, sezónní, bio, málo cukru, bílá mouka jen svátečně… Vše, co je pro nás aktuálním trendem, bylo dřív nejen naprosto běžné, ale často i nutné. Přečtěte si, co bylo základem kuchyně v zimě či jak se Vánoce osladily i bez rafinovaného cukru.
Alena Přídová
13. 11. 2018
Počet nových komentářů
3
Kysané zelí z našich obchodů není zdravé, ukázal test
Test
Kysané zelí nesmí být sterilované, aby si zachovalo tělu prospěšné látky – vitamín C a probiotické bakterie. Takové vlastnosti očekáváme od zelí v sáčku. Test odhalil, jak moc se pleteme.
Redakce
6. 2. 2018
Počet nových komentářů
2
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
10
Nebezpečné okurky a kysané zelí z Polska
Makro musí stáhnout z prodeje potraviny obsahující nepovolenou kyselinu. Autor: SZPI Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila společnosti Makro stažení okurek, které nevyhověly kontrole v obsahu kyseliny mravenčí. Tato látka byla v odebraném vzorku zjištěna v množství 710 mg/kg, přitom není vyhláškou vůbec povolena.
Redakce
16. 4. 2012
1
–
9
/
9
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji