největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
země původu
země původu
1
–
7
/
7
Pozor na nebezpečné kuličky, inspekce zakázala jejich prodej. Nemáte je doma?
Aktualita
Drobné magnetické kuličky jsou vždycky trochu rizikovou hračkou, ale některé jsou horší než jiné. Česká obchodní inspekce teď zakázala prodej jednoho výrobku kvůli tomu, že magnety byly příliš silné a při spolknutí mohly dítěti vážně ublížit.
Radka Wallerová
5. 9. 2022
Český česnek nemusí být a často ani není český
Je to taková malá záhada… Česnek označený jako „český“ lze v obchodech koupit prakticky celoročně. Přestože to až na výjimky není možné. Navíc označení „český“ nese mnohem vyšší množství česneku, než kolik se ho u nás vůbec vypěstuje.
Petr Havel
3. 3. 2021
Počet nových komentářů
2
Ode dneška se jinak značí maso. A není to apríl
Aktualita
Od 1. dubna 2015 musí výrobci povinně uvádět zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa.
Redakce
1. 4. 2015
Potraviny jsou globální směskou, jak chcete značit zemi původu?
Evropský parlament neví, o čem hlasuje. Plošné označování země původu u vícesložkových potravin je nereálné. Dodavatelé z různých zemí se mění i v řádu dní.
Petr Havel
23. 1. 2015
Počet nových komentářů
15
Vinaři proti podvodníkům. Pomůže nové značení?
Aktualita
Nové značení našich vín má zajistit lepší a jednodušší orientaci zákazníků a také bránit nekalým praktikám, které poškozují i vinaře.
Redakce
15. 1. 2015
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska
Často chceme znát zemi původu nakupovaných potravin, abychom nakupovali ty české a vyhnuli se polským. Jenže rizikové potraviny k nám míří z celého světa a země původu je termín nejasný.
Petr Havel
1. 8. 2014
Chcete znát hlavní složku nebalených potravin? Připlaťte si
Záměr označovat hlavní složku nebalených potravin zakládá riziko růstu jejich cen. Bouří se proti němu prakticky všichni. Od pekařů po řezníky. Od cukrářů po výrobce lahůdek. Důvod?
Petr Havel
28. 2. 2014
Počet nových komentářů
17
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji