Čtyři jablka v jedné sklence a osvěžení k tomu

V Česku žhavá novinka, v německy mluvících zemích zavedený a oblíbený nápoj – jablečná schorle jsou nejoblíbenějším německým nealkoholickým nápojem.
8. 7. 2014

Sdílet

Nyní schorle najdeme i na našem trhu v podobě Mattoni Schorle. Proč ho vyzkoušet? 

Ideální osvěžení

Horké letní dny mohou být někdy pořádně vysilující, obzvlášť, provozujeme-li během nich náročnější fyzické aktivity, nebo plníme složité pracovní úkoly. Osvěžení a doplnění tekutin je zkrátka nutnost. Žízeň obecně nejlépe zažene čistá pramenitá nebo minerální voda, doplnit energii můžeme třeba ovocem. Skvělým a chytrým řešením zároveň proto rozhodně je spojení vody a ovoce. A právě to je Mattoni Schorle

Mattoni Schorle představuje ideální letní nápoj. Obsahuje méně kalorií než čisté ovocné šťávy nebo džusy, a zároveň v něm najdete i zdraví prospěšné minerály. Jedná se totiž o mix ovocné šťávy a perlivé minerálky – obsah minerální vody činí 50 %, druhá půlka je tvořena 100% jablečnou šťávou, případně kombinací jablečné a hroznové šťávy. Mattoni Schorle neobsahuje žádný přidaný cukr, umělá sladidla, konzervanty a barviva.

Parťák i při sportu

Schorle jsou také výborným zdrojem tekutin při sportu. A to především u vytrvalostních sportů, kdy je potřeba během sportovního výkonu nejen hydratovat, ale také dodávat minerály a sacharidy, které jsou vhodným zdrojem energie. Díky obsahu hořčíku, vápníku, sodíku, draslíku, fruktózy, glukózy a stopových prvků jsou v podstatě i izotonickými nápoji. Tělu dodají ztracenou energií formou cukrů za podpory sodíku a mohou pomáhat předejít křečím. Právě proto jsou jablečná schorle také oblíbeným fitness nápojem.

Zkuste si z Mattoni Schorle připravit také osvěžující koktejl, který je nealkoholickou variací na oblíbený gin s tonicem!

Fresh Schorle

Budete potřebovat:
3cl MattoniSchorle
tenké plátky salátové okurky
sůl, ideálně hrubozrnnou
led

Plátky okurky a led vložíme do sklenice. Pro zpestření je možné okurky velmi jemně osolit. Vše dolijeme Mattoni Schorle, lehce promícháme, dozdobíme dalším plátkem okurky a podáváme.

           

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).