největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Seriály
»
Dýně: druhy, pěstování, recepty
Seriál Dýně: druhy, pěstování, recepty
RSS tohoto seriálu
1
–
9
/
9
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete
Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.
Kateřina Čepelíková
,
Redakce
25. 10. 2013
Dýně Hokkaido má preventivně protinádorové účinky
Pravidelně deset deka dužiny dýně Hokkaido postačí k tomu, aby až třikrát klesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění. Semena dýní jsou zase přírodní zásobárnou zinku a železa.
Simona Procházková
23. 10. 2013
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
7 nejznámějších druhů dýně
Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2013
Počet nových komentářů
7
Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování
Aktualita
Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.
Lenka Krbcová
,
Michaela Vydrová
12. 11. 2012
Tisíc dobrých důvodů, proč zasadit dýni
Tisícovku nedáme, ale ve prospěch dýně toho mluví hodně: je zdravá i léčivá, není kalorická, můžete ji vařit, péct, smažit, grilovat, odšťavňovat. Každý z mnoha druhů je k něčemu dobrý.
Kateřina Čepelíková
,
Ludmila Hamplová
10. 5. 2012
Počet nových komentářů
2
Dýně Hokkaidó – nejlepší je pečená
Je to malé, oranžové (někdy ale zelené, a někdy taky úplně jiné), krásné, chutné, plné vitamínů, snadno se to pěstuje, dlouho to vydrží… Prostě k sežrání. Co je to?
Renata Petříčková
,
Ludmila Hamplová
15. 10. 2010
Počet nových komentářů
2
Sezóna dýní začíná. Umíte ji připravit?
Přestože oslavám Halloweenu většina Čechů příliš nehoví, dýňová dekorace si u nás své místo našla. Jako lampy zdobí nejednu zahradu. Vnitřek této neobvyklé zeleniny ale často končí v odpadkovém koši, což je obrovská škoda – dužina, semínka a dýňový olej jsou totiž cenným zdrojem vitamínů a živin.
Petra Pohlová
,
Ludmila Hamplová
30. 10. 2009
Počet nových komentářů
1
1
–
9
/
9
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji