Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Seriály
»
O zmrzlině
Seriál O zmrzlině
RSS tohoto seriálu
1
–
16
/
16
Test: I dobré nanuky kazí šizená poleva
Test
Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na kvalitu zmrzlin s klasickými příchutěmi a poslal do laboratoře sedmnáct vanilkových a pět tvarohových nanuků. Zatímco tvarohové dopadly dobře, kvalita většiny vanilkových trpí hlavně tím, že obsahují velké množství kokosového oleje.
Redakce
14. 7. 2015
Počet nových komentářů
21
Test: Když je zmrzlina jen vzduch, voda a chemie
Test
Točenou, kopečkovou nebo vaničkovou z obchodu? Kvalitní mohou být všechny, ale stejně tak dobře mohou stát všechny za starou belu. Na co si dát při výběru pozor, abychom si pochutnali?
Kateřina Čepelíková
,
Redakce
25. 5. 2015
Počet nových komentářů
33
Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková
Aktualita
Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Na Moravě se čtyři roky zkoumaly zmrzliny. Proč?
Aktualita
V provozovnách stravovacích služeb Moravskoslezského kraje se sledoval obsah syntetických barviv u zmrzlin, které nebyly vyrobeny průmyslovou cestou. Máme pro vás výsledky z laboratoře.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2012
Do správného ovocného nanuku patří kus prasete
Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2012
Počet nových komentářů
6
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk
Balené zmrzliny pomalu, ale jistě přestávají patřit do kategorie mlékárenských výrobků. Až na výjimky v nich nenajdete mléčný tuk. Je nahrazován levnější rostlinnou variantou.
Petr Havel
,
Michaela Vydrová
27. 6. 2012
Počet nových komentářů
6
Salmonelu z točené zmrzliny nechytíte. To spíš z grilovaného masa
Letní nevolnosti často dáváme na vrub kopečkové či točené zmrzlině. Hodně lidí si ji raději preventivně nedává. Přitom tyto zmrzliny se připravují ze směsí a salmonela z nich nehrozí.
Anna Příhodová
,
Ludmila Hamplová
26. 6. 2012
Počet nových komentářů
4
Dražší vanilka zmrzlinu zdražit nemůže – žádná v ní totiž není
Oblíbená „vanilková“ má v nadcházející zmrzlinové sezóně podražit, prý kvůli nedostatku vanilky a její vzrůstající ceně. Nesmysl! Vanilkovou chuť potravin nedělá vanilka, ale vanilin.
Petr Havel
,
Ludmila Hamplová
11. 4. 2012
Počet nových komentářů
12
Seriál o zmrzlině: Luxus v kelímku
Zapomeňte na rozpatlané mražené kusy umělé hmoty. Otevřu vám svět, kde neexistují náhražky a zmrzlina se dělá z opravdové smetany, čerstvého ovoce a pravé čokolády. Dopřejte si dokonalý zmrzlinový požitek. Zasloužíte si ho.
Ludmila Hamplová
28. 8. 2009
Počet nových komentářů
22
Seriál o zmrzlině: Jak ušetřit při nákupu?
Opravdu kvalitní zmrzliny nejsou zrovna levné. Ale jak si vybrat letní osvěžení, když jste právě nezdědili prosperující podnik a žijete z (pod)průměrného platu?
Ludmila Hamplová
21. 8. 2009
Počet nových komentářů
1
Seriál o zmrzlině: Česká klasika
Nemůžete zapomenout na Míšu, Eskymo a jiné vyhlášené nanuky? Chybí vám poctivá Ruská zmrzlina a marně vzpomínáte na dobu, kdy naukový dort byl vyhlášenou pochoutkou? Vypátrala jsem, jak je to s někdejšími zmrzlinovými podklady dnes.
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
14. 8. 2009
Počet nových komentářů
20
Seriál o zmrzlině: Hledám oříšky v oříškové
Podle jednoduché logiky by v oříškové zmrzlině měly být oříšky. Je to zdánlivě jasné, ale co když se oříšky ve zmrzlině nevyskytují a stejně se tváří jako oříšková? Propátrala jsem tajemství oříškových zmrzlin a dokonce jsem našla pár oříšků.
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
7. 8. 2009
Počet nových komentářů
1
Seriál o zmrzlině: Jahodová aneb hledám jahody
Máte rádi jahodovou zmrzlinu? Sezóna voňavých červených plodů právě vrcholí, a tak jsem se rozhodla otestovat jahodové zmrzliny a nanuky. Zažila jsem nejedno překvapení. Příjemné i nepříjemné. Podívejte se, jak dopadl test běžně prodávaných jahodových zmrzlinových výrobků.
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
31. 7. 2009
Počet nových komentářů
3
Seriál o zmrzlině: Vážně je to čokoláda?
Pokud se naivně domníváte, že když se zmrzlina jmenuje čokoládová, bude opravdu z čokolády, vyvedu vás z omylu. Možná to, na čem si pochutnáváte, je jen tuková poleva.
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
10. 7. 2009
Seriál o zmrzlině: Pravda o vanilkových nanucích
Mezi nejoblíbenější příchuti zmrzliny v Česku patří vanilková. Jenže to, co si kupujete v dobré víře, že jde o vanilkovou zmrzlinu, nemá s vanilkou absolutně nic společného. Vypátrala jsem pro vás zmrzlinovou pravdu.
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
3. 7. 2009
Počet nových komentářů
6
Seriál o zmrzlině: Víte, co jíte?
Vanilková, jahodová, čokoládová- ty všechny pro nás znamenají potěšení, a to nejen v létě. Zmrzlina je skvělý způsob, jak na chvilku zapomenout na každodenní starosti. Ale opravdu víte, co jíte? Co když lížete jen našlehaný podvod?
Ludmila Hamplová
,
Helena Singerová
26. 6. 2009
Počet nových komentářů
5
1
–
16
/
16
Komerční sdělení
Screeningy jednoznačně zachraňují životy. Programy prevence rakoviny jsou dostupné zdarma
Biohacking pleti: Kolagen, kyselina hyaluronová a ceramidy pro mládí
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji