Seriál Tulák po kuchyních

Toulat se dá nejen po hvězdách a objevovat můžeme i jinde, než ve vesmíru.

Doyen nejen naší, ale i světové gastronomie Mike Klíma v rozhovoru (Na českou kuchyni cizince nenalákáme) cituje francouzského gurmána 18. století Anthelme Brillat-Savarina:

„Objevení nového jídla znamená pro lidské štěstí víc než objevení nové hvězdy.“

Zveme vás k toulání a poznávání všech aspektů gastronomického nebe.

Mike Klíma odpovídal na vaše dotazy, které se mohly týkat čehokoli, co vás z této oblasti zajímá - vaření, pohostinství, etikety, stolování, servisu atp., a to jak v domácnosti, tak i v profesionálních provozech. "Ptejte se na cokoliv, pokud se týká gastronomie, tak mám odpověď na všechno; a pokud ne, tak si prostě něco vymyslím."

Otázky i odpovědi Michaela Klímy najdete na serveru Vitalia.cz.

M.D. Klíma, gastronomický odborník, publicista, lektor, autor několika kuchařek, člen významných kuchařských organizací, se narodil roku 1928 v Českos­lovensku. Nyní je občanem Spojených států amerických, ale – jak říká – srdcem a duší stále Čech. Více: Michael Klíma

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).