Toulat se dá nejen po hvězdách a objevovat můžeme i jinde, než ve vesmíru.
Doyen nejen naší, ale i světové gastronomie Mike Klíma v rozhovoru (Na českou kuchyni cizince nenalákáme) cituje francouzského gurmána 18. století Anthelme Brillat-Savarina:
„Objevení nového jídla znamená pro lidské štěstí víc než objevení nové hvězdy.“
Zveme vás k toulání a poznávání všech aspektů gastronomického nebe.
Mike Klíma odpovídal na vaše dotazy, které se mohly týkat čehokoli, co vás z této oblasti zajímá - vaření, pohostinství, etikety, stolování, servisu atp., a to jak v domácnosti, tak i v profesionálních provozech. "Ptejte se na cokoliv, pokud se týká gastronomie, tak mám odpověď na všechno; a pokud ne, tak si prostě něco vymyslím."
M.D. Klíma, gastronomický odborník, publicista, lektor, autor několika kuchařek,
člen významných kuchařských organizací, se narodil roku
1928 v Československu. Nyní je občanem Spojených států amerických,
ale – jak říká – srdcem a duší stále Čech. Více: Michael Klíma