Tiramisu

Sdílet

Ingredience:


Autor: www.bileplus.cz

250 g cukrářských piškotů

200 g zakysané smetany

100 g Lučiny nebo Ricotty

hrneček vychlazeného vanilkového pudinku

3 lžíce moučkového cukru

1 vanilinový cukr

150 ml silné kávy

kakao na posypání

Postup:

  1. Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru.
  2. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).
  3. Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém.
  4. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.
  5. Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu.
  6. Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.
  7. Necháme v lednici několik hodin rozležet.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).