Červená čočka po bulharsku

Sdílet

1 cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 2 rajčata, 3 párky, sůl, chiili, bazalka, 3,5 šálku vody, 1 šálek červené čočky, 3/4 šálku sójového mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, olej.

zelenina

Cibuli, papriky, rajčata a párky pokrájíme na menší kostičky a dusíme na oleji asi 5 minut. Ochutíme, zalijeme vodou a přidáme červenou čočku. Vaříme asi 12 min. do rozvaření čočky.

V mléku rozšleháme mouku a následně ji vmícháme do čočky se zeleninovou směsí a s párkem.

Na slabém ohni, za občasného míchání necháme vařit ještě 5 minut. V případě potřeby dochutíme solí.

Jíme samotné, s chlebem, nebo jako přílohu ke karbanátku či opečenému tofu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).