Květák se zeleninou

Sdílet

1 květák (asi ½ kg); 2 rajčata; 2 zelené papriky; 1dcl olivového oleje; 2 cibule; 2 lžíce hladké mouky; 3 stroužky česneku; trochu hub ve slaném nálevu; 1 dcl červeného vína; 2 vejce; 20 dkg eidamu; vývar; zelená petrželka, sůl, pepř

zelenina lilek kapusta květák

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě. V rozpáleném oleji osmahneme rajčata nakrájená na kolečka, papriky na krájené na nudličky a cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme sůl, pepř a pod pokličkou dusíme. Jakmile se šťáva vydusí, zasypeme hladkou moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z květáku. Přidáme utřený česnek a drobně nakrájené houby. Zalijeme vínem a dusíme ještě pět minut. Směsí zalijeme porce květáku na talíři, posypeme sýrem, zdobíme petrželkou a plátky vajec uvařených natvrdo. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).