Lilek s houbami

Sdílet

4 lilky; 20 dkg čerstvých hub; 5 dkg slaniny; 1 vejce; 1 žemle; 4 lžíce mléka; 3 rajčata; ½ cibule; mletý pepř, sůl, olivový olej

zelenina lilek kapusta květák

Žemli nakrájíme na kousky a zvlhčíme mlékem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme na drbno nakrájenou cibuli a osmažíme. Houby očistíme, nakrájíme a přidáme ke slanině s cibulí a krátce podusíme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata a ještě dusíme.

Lilky podél rozkrojíme, vydlabeme vnitřky, které přidáme s vymačkanou žemlí a vejcem do rozdušené směsi. Osolíme, okořeníme a směsí naplníme  vydlabané lilky. Pečeme ve vymazaném pekáčku v mírně vyhřáté troubě.

Podáváme s vařenými bramborami.

Foto: SXC

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).