Lilky plněné zeleninou

Sdílet

4 lilky; Máslo/olivový olej; 4 mrkve; 2 větší cibule; 2 petržele; ½ menšího celeru; 2 rajská jablíčka; Sůl, mletý pepř, sekaná petrželka; Šálek vývaru nebo kelímek zakysané smetany

zelenina lilek kapusta květák

Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a lehce osmahneme na másle nebo olivovém oleji. Přidáme rozkrájená rajčata a ještě chvíli, asi pět minut smažíme. Osolíme, opepříme.

Lilky opláchneme, podélně rozřízneme na dvě půlky, vydlabeme a vydlabanou hmotu přidáme do zeleninové směsi. Nádivkou naplníme vydlabané půlky lilků, vložíme do vymazané zapékací misky, zalijeme vývarem nebo smetanou a dusíme  při mírné teplotě  asi třicet minut. Zdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo s brambory.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).