Menší kapustu spaříme nad párou nebo krátce v horké vodě s kmínem, ve které pak uvaříme růžičkové kapustičky.
Tmavé pečivo namočíme do mléka nebo vody, vymačkáme. Přidáme na drobné kostičky nakrájené papriky, vajíčko, mleté maso nebo rozstrouhaný salám, rozetřený česnek, okořeníme a zpracujeme nádivku.
Listy hlávky kapusty opatrně rozebereme, aby se neodlomily od košťálu a postupně je proložíme nádivkou. Kulatý tvar jistíme jehlami na špíz, vložíme do hlubšího pekáčku, podlijeme a dáme asi na půl hodiny zapéct. Na suché pánvi osmahneme strouhanku.
Podáváme kapustu nakrájenou na čtvrtky, na talíři obložíme růžičkovými kapustičkami a ozdobíme nudličkami smažené slaniny a posypeme osmahnutou strouhankou. Příloha není nutná, může se a podávat s brambory a chutná i s těstovinami.