Nadívaná kapusta

Sdílet

1 menší kapusta; ½ kg růžičkových kapustiček; Strouhanka z tmavého pečiva Nádivka: 3 ks tmavého pečiva; Půlka zelené, žluté a červené papriky; 1 vajíčko; 20 dkg mletého masa nebo měkkého salámu; 3 stroužky česneku; několik plátků anglické slaniny; sůl, pepř, kurkuma, špetka mletého zázvoru, kmín

zelenina kapusta

Menší kapustu spaříme nad párou nebo krátce v horké vodě s kmínem, ve které pak uvaříme růžičkové kapustičky.

Tmavé pečivo namočíme do mléka nebo vody, vymačkáme. Přidáme na drobné kostičky nakrájené papriky, vajíčko, mleté maso nebo rozstrouhaný salám, rozetřený česnek, okořeníme a zpracujeme nádivku.

Listy hlávky kapusty opatrně rozebereme, aby se neodlomily od košťálu a postupně je proložíme nádivkou. Kulatý tvar jistíme  jehlami na špíz, vložíme do hlubšího pekáčku, podlijeme a dáme asi na půl hodiny zapéct. Na suché pánvi osmahneme strouhanku.

Podáváme kapustu nakrájenou na čtvrtky, na talíři obložíme růžičkovými kapustičkami a ozdobíme nudličkami smažené slaniny a posypeme osmahnutou strouhankou. Příloha není nutná, může se a podávat s brambory a chutná i s těstovinami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).