Česká republika je známa svou dlouholetou tradicí produkčního rybářství. Kapr a ostatní sladkovodní ryby žijí u nás v přírodních podmínkách a jejich vysokou kvalitu mimo jiné dokládají ochranné známky udělené Evropskou unií. „Lidé by se měli obecně více zajímat o to, jaké potraviny kupují. Řada našich producentů nabízí čerstvé produkty té nejvyšší kvality. Nejen sladkovodní ryby, ale i další lokální produkty je proto nezbytné co nejvíce podporovat,“ uvádí náměstek pro komoditní úsek MZe Stanislav Kozák.
Čtěte téma: Nejíte kapra? Zkuste jinou rybu!
„Podpora konzumace sladkovodních ryb je plně v souladu s moderními trendy a zdravým životním stylem. Maso sladkovodních ryb obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek včetně nenasycených omega 3 mastných kyselin. Navíc je lehce stravitelné, to je jeho nesmírná přednost.“ sdělila Renata Komiková, ředitelka Odboru Řídící orgán Operačního programu Zemědělství a OP Rybářství.
Současná fáze kampaně RYBA DOMÁCÍ – letní grilování, je společně s velikonoční etapou hodnocena jednoznačně nejlépe. Grilování se v České republice stalo v posledních letech trendem a mezi veřejností je stále populárnější.
Čtěte téma: Grilování: Hazard se zdravím?
Úplně zdravě grilovat nelze. Dokonce lze grilovat velice nezdravě. Můžeme s tím něco dělat?
Stránky projektu: Rybadomaci.cz
Zdroj: MZe ČR