Klub Sommeliérů je první služba, která pro vás a také za vás pravidelně vybírá výjimečná vína z Moravy a Čech a doručí je až k vám domů. “Prvotním předpokladem pro vznik Klubu Sommeliérů byl pečlivý výběr vín uznávaným sommeliérem a dodávky zásilek až do domu. Dále nám na českém trhu chyběla možnost si o víně přímo popovídat jak se sommeliérem, tak s vinařem, který víno vyráběl,” dodává ředitelka Klubu Sommeliérů, Hana Petraturová.
Na základě ročního předplatného dostává člen Klubu Sommeliérů pravidelné zásilky výjimečných vín z Moravy a Čech, které pečlivě vybírá prezident Asociace sommeliérů ČR, Martin Pastyřík. Členové klubu se učí jak si vína správně vychutnat, degustovat a k jakým pokrmům je nejlépe zvolit.
Čtěte téma: Krabicové víno: Jedovaté není, ale…
Součástí členství je i přístup na internetové stránky klubu, kde se členové naučí víno sami ohodnotit, mohou o něm diskutovat s ostatními členy klubu, klást dotazy sommeliérovi či vinaři nebo si nastudovat pravidelné kurzy sommeliérství. Členové klubu si také mohou nechat klubovým sommeliérem poradit, jaké víno zvolit k chystanému jídlu pro dokonalé snoubení chuti a dané víno si následně rovnou objednat. „Už brzy nabídneme členům možnost pravidelných osobních setkání spojených s degustací a připravujeme i různé typy členství, které si zákazník zvolí podlé své preference vín. On-line část klubu nabídne členům mimo jiné i možnost správy vlastní vinotéky,“ dodává Hana Petraturová.
Rok 2010 ve znamení Moravských vín
Letošní rok je v Klubu Sommeliérů věnován především moravským vínům. Červnová zásilka přináší vína z Rodinného vinařství Jedlička & Novák. Ryzlink rýnský, výběr z hroznů, ročník 2009 doporučuje klubový sommeliér kombinovat s bílými masy nebo rybami na grilu doplněné bílou omáčkou dochucenou právě tímto ryzlinkem. Druhým vínem v zásilce je Cuvée Kácary, pozdní sběr, ročník 2008, ke kterému klubový sommeliér dodává: „Setkáváme se s vínem, které je kombinací třech odrůd: Rulandského modrého, Svatovavřineckého a André. Vzhledem ke komplexnosti vína ho můžeme servírovat ke složitějším úpravám tmavých mas nebo ke zvěřině. Ze sýrů bych navrhl kvalitní ementál nebo francouzský sýr Comte.“
Čtěte také: Seriál o víně: Jak pijí Češi?
Roční členství v Klubu Sommeliérů Vás přijde na 6 990 Kč. Na adrese www.klubsommelieru.cz naleznete více informací a službu si zde můžete přímo objednat, nebo ji darovat přátelům jako exkluzivní dárek. Klubové členství si rovněž můžete koupit na dvou místech v Praze a Brně. V Praze je tímto místem restaurace Palác Kinských na Staroměstském náměstí, která pod taktovkou klubového sommeliéra Martina Pastyříka nabízí moderní francouzskou a českou kuchyni s využitím surovin z českých i zahraničních biofarem. V Brně Vám pak členství v klubu nabídne sommeliér nové zážitkové restaurace Borgo Agnese, která si za velmi krátkou dobu vydobyla vynikající renomé v oboru gastronomie.