Plzeňské farmářské trhy a kurzy vaření z biopotravin již tuto sobotu

[Tisková zpráva] Již čtvrté Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 11. září 2010 na nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Ve stejný den se odehrají i kurzy vaření z biopotravin.

Sdílet

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Naučíme vás vařit z biopotravin

Jedinečnou možnost připravit si menu z biopotravin budou mít zájemci v sobotu 11.9.2010 v Plzni na kurzech vaření z biopotravin. Kurzy jsou určeny široké i odborné veřejnosti. Díky vstřícnosti vedení Hotelové školy v Plzni (www.hsplzen.cz), která velmi progresivně vzdělává své žáky i v oblasti místních produktů, biopotravin a dalších moderních trendů v gastronomii, se kurzy uskuteční v její cvičné kuchyni.

Proběhnou dva kurzy  – dopolední bezmasý a odpolední, na kterém se bude vařit i z masa z ekologických chovů. Dopolední kurz se uskuteční od 10 do 13 hodin a druhý odpolední od 14 do 17 hodin,“ upozorňuje koordinátor akce Tomáš Popp z o.s. ENVIC. Každý kurz bude obsazen maximálně 15 osobami, které budou rozděleny do tříčlenných skupin. Každá skupina uvaří své menu a také si na něm pochutná. Zájemci se mohou hlásit emailem na tomas.popp@en­vic.cz nebo telefonicky na čísle 377 220 323. Účast na kurzech je díky podpoře Nadačního fondu Zelený poklad zdarma.

Přehled trhů na celý týden najdete na Vitalia.cz vždy v pondělí.

Co se bude vařit?

„Na bezmasém kurzu se bude vařit: Krémová česneková polévka, Salát z pečených paprik s olivami, domácí pečivo, Restovaný tempeh na houbovém rizotku, Rychlý cuketový koláč s ořechy a rozinkami. Na odpoledním kurzu budou účastníci vařit například Roastbeef doplněný studenými omáčkami – Aioli, Ravigote, medová s koprem, Zvolna dušený hovězí krk na zelenině, domácí pečivo nebo Jehněčí mletá sousta s cizrnovým hommosem,“ láká účastníky Martin Havlík šéfkuchař skupiny JANÁK BROS. (www.janakbros­.cz), který kurzy povede.

Pro účastníky kurzů jsme připravili menu, které splňuje nejpřísnější požadavky na označení pokrmu certifikátem BIO (minimální podíl ingrediencí z ekologického zemědělství 95 % – nezapočítává se voda a sůl). „Každý účastník kurzu si nejen vyzkouší jak se vaří z biopotravin, ale dozví se i něco o výživě a  použitých ingrediencích. Samozřejmě si všichni domů odnesou recepty připravovaných pokrmů a na uvařených pokrmech si také pochutnají,“ shrnuje Martin Havlík.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).