Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!
Co vás čeká na trhu: Čtvrté farmářské trhy v Plzni budou vonět nejen jablky
Naučíme vás vařit z biopotravin
Jedinečnou možnost připravit si menu z biopotravin budou mít zájemci v sobotu 11.9.2010 v Plzni na kurzech vaření z biopotravin. Kurzy jsou určeny široké i odborné veřejnosti. Díky vstřícnosti vedení Hotelové školy v Plzni (www.hsplzen.cz), která velmi progresivně vzdělává své žáky i v oblasti místních produktů, biopotravin a dalších moderních trendů v gastronomii, se kurzy uskuteční v její cvičné kuchyni.
„Proběhnou dva kurzy – dopolední bezmasý a odpolední, na kterém se bude vařit i z masa z ekologických chovů. Dopolední kurz se uskuteční od 10 do 13 hodin a druhý odpolední od 14 do 17 hodin,“ upozorňuje koordinátor akce Tomáš Popp z o.s. ENVIC. Každý kurz bude obsazen maximálně 15 osobami, které budou rozděleny do tříčlenných skupin. Každá skupina uvaří své menu a také si na něm pochutná. Zájemci se mohou hlásit emailem na tomas.popp@envic.cz nebo telefonicky na čísle 377 220 323. Účast na kurzech je díky podpoře Nadačního fondu Zelený poklad zdarma.
Přehled trhů na celý týden najdete na Vitalia.cz vždy v pondělí.
Co se bude vařit?
„Na bezmasém kurzu se bude vařit: Krémová česneková polévka, Salát z pečených paprik s olivami, domácí pečivo, Restovaný tempeh na houbovém rizotku, Rychlý cuketový koláč s ořechy a rozinkami. Na odpoledním kurzu budou účastníci vařit například Roastbeef doplněný studenými omáčkami – Aioli, Ravigote, medová s koprem, Zvolna dušený hovězí krk na zelenině, domácí pečivo nebo Jehněčí mletá sousta s cizrnovým hommosem,“ láká účastníky Martin Havlík šéfkuchař skupiny JANÁK BROS. (www.janakbros.cz), který kurzy povede.
Pro účastníky kurzů jsme připravili menu, které splňuje nejpřísnější požadavky na označení pokrmu certifikátem BIO (minimální podíl ingrediencí z ekologického zemědělství 95 % – nezapočítává se voda a sůl). „Každý účastník kurzu si nejen vyzkouší jak se vaří z biopotravin, ale dozví se i něco o výživě a použitých ingrediencích. Samozřejmě si všichni domů odnesou recepty připravovaných pokrmů a na uvařených pokrmech si také pochutnají,“ shrnuje Martin Havlík.