V restauracích po celé České republice se objevují první certifikovaná zařízení, kde je možné polozapomenuté krajové speciality ochutnat. Ing. Pavel Hlinka, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR slavnostně předal první Certifikáty Czech Specials paní I. Hampejsové, ředitelce Konferenčního centra AV ČR – Zámek Liblice, panu P. Zachovi, majiteli východočeské restaurace U Bulánka a šéfkuchaři pražského Café Imperial panu Z. Polhreichovi.
Milovníci dobrého jídla a příjemného posezení mohou při svých cestách navštívit již 20 restaurací v jednotlivých regionech naší republiky, kde se se značkou Czech Specials setkají. Dalších 20 gastronomických zařízení na certifikaci teprve čeká a pokud splní podmínky vyžadované projektem logo Czech Specials se bude objevovat na stále větším počtu jídelních lístků.
Nejen počet restaurací, ale i seznam typických regionálních pokrmů bude v nebližších týdnech rozšířen. Informace o projektu stejně jako aktuální seznam certifikovaných zařízení je k dispozici na na těchto webových stránkách.