Co dělá Schwarzwaldskou šunku tak lahodnou?
Na počátku výroby je potřeba vykostěné vepřové maso, jehož povrch se potírá speciální směsí koření, která obsahuje sůl, koriandr, česnek, bylinky, pepř a jalovcové bobulky. Poté nastává fáze uzení kouřem z jedlového dřeva. Při ní získá šunka nezaměnitelnou uzenou chuť a barvu. Po dvou až třítýdenním dozrávání se naplno rozvine aroma a šunka získá svou jedinečnou chuť.
Čtěte téma: Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Jak Schwarzwaldskou šunku podávat?
Způsobů, jakými můžete Schwarzwaldskou šunku podávat, je hned několik. K snídani s pečivem, nakrájenou na tenké plátky jako předkrm či jako malé občerstvení. Používá se také při přípravě hlavních chodů, kde vynikne kořeněná chuť.
Tradiční krájenou Schwarzwaldskou šunku zakoupíte v prodejnách Lidl za doporučenou cenu 29, 90 Kč. Za tuto cenu získáte 100g delikatesy, jež byla vyrobena ze 145g vybraného vepřového masa.