Schwarzwaldská šunka: Gurmánský zážitek pro každého

[Tisková zpráva] (Schwarzwaldrauch) Řešíte neustálý problém, co udělat partnerovi ke snídani, aby se najedl a ještě ocenil zážitek z jídla? Nevíte, čím pohostit přátele, aby jídlo nebylo příliš všední? Zkuste pravou Schwarzwaldskou šunku, která je chráněna zeměpisným označením.

Sdílet

Co dělá Schwarzwaldskou šunku tak lahodnou?

Na počátku výroby je potřeba vykostěné vepřové maso, jehož povrch se potírá speciální směsí koření, která obsahuje sůl, koriandr, česnek, bylinky, pepř a jalovcové bobulky. Poté nastává fáze uzení kouřem z jedlového dřeva. Při ní získá šunka nezaměnitelnou uzenou chuť a barvu. Po dvou až třítýdenním dozrávání se naplno rozvine aroma a šunka získá svou jedinečnou chuť.

Jak Schwarzwaldskou šunku podávat?

Způsobů, jakými můžete Schwarzwaldskou šunku podávat, je hned několik. K snídani s pečivem, nakrájenou na tenké plátky jako předkrm či jako malé občerstvení. Používá se také při přípravě hlavních chodů, kde vynikne kořeněná chuť.

Tradiční krájenou Schwarzwaldskou šunku zakoupíte v prodejnách Lidl za doporučenou cenu 29, 90 Kč. Za tuto cenu získáte 100g delikatesy, jež byla vyrobena ze 145g vybraného vepřového masa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).