Organizace Slow Food Prague začíná cyklus, kterým představí v hlavním městě regiony jako takové a hlavně malé výrobce regionálních potravinářských výrobků, pěstitele starých odrůd ovoce a zeleniny a provozovatele gastronomických zařízení a tradičních řemesel. Jako první si vybrala organizace Slow Food Prague Kraj Vysočina.
Prezentace tradičních výrobců se uskuteční v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací na Praze 2 dne 28.5. 2009. Ochutnat speciality, navázat kontakty, podívat se na tradiční výrobky budete moci od 16.00 do 20.00 hod.
Zvaní jsou všichni, kdo mají zájem nejen o kvalitní a nešizené výrobky, ale i zástupci médií, podnikatelé v zemědělském a potravinářském odvětví a zvláště příznivci hnutí Slow Food.
„Slow" zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití. Filozofii Slow Food prezentují tři slova: „Dobrý, čistý a fair."
Slow Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek. Slow Food sjednocuje lidi ze všech oblastí naší společnosti a propaguje styl života, který lze charakterizovat pojmy hodnoty, vztahy, tradice.
Přijďte se podívat a ochutnat lahodné výrobky a udělejte něco pro sama sebe tím, že se zastavíte a zamyslíte nad tím, co jíte a pijete. Využijte této první příležitosti k zastavení a zamyšlení právě s Krajem Vysočina.
Termín:
28.05.2009 16.00 – 20.00 hod.
Místo:
Ústav zemědělských informací
Slezská 7
Praha 2
Další informace na www.slowfood.cz