„Nápady a recepty jsme čerpali z vlastních zápisníků, desítek kuchařek i šesti ročníků Apetitu,“ popisuje výběr šéfredaktorka časopisu Hanka Matoušková. „Vybrané recepty jsme celé týdny zkoušeli a dolaďovali v naší redakční kuchyni. Z maminek a tet jsme vymámily jejich tajné triky. Jen ony totiž nejlíp vědí, jak zůstane křupavé, co má být křupavé, a šťavnaté, co má zůstat šťavnaté.“
Celkem 100 receptů je rozděleno do osmi kapitol: tvarohové koláče, ořechové koláče, letní ovocné koláče, podzimní ovocné koláče, čokoládové koláče, české koláče, světové koláče, zdravé koláče. U každého receptu najdete stupeň obtížnosti, dobu přípravy a pečení, počet porcí, a nějaký tip nebo radu navíc. Přesně tak, jak je zvykem v časopisu Apetit.
Edice Apetit bude pokračovat dalšími kuchařkami (celkem jich bude 12). Po Koláčích ochutnáte nejdříve Polévky, pak Maso a Těstoviny. Cílem edice kuchařek je naučit jejich uživatele, jak si vaření užívat!
Kuchařku Koláče si můžete prolistovat na www.apetitonline.cz. Objednat ji můžete přes web časopisu Apetit, i v e-shopech www.press.sk a www.send.cz. Prodejní cena kuchařky je 299 Kč (cena nezahrnuje balné a poštovné).
Aktuálně: TOP TEN nejméně oblíbených jídel – kandidátka
Doposud nominovaná jídla. O vaši (ne)přízeň se ucházejí…