největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 551
–
2 580
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
84
85
86
87
88
90
Následující strana
Poslední strana
Novoroční detox: jak tělu pomoci po svátcích
Začátkem roku se všude klasicky objevují zaručené recepty, jak se očistit po náročném vánočním hodování. Číst budeme o spolehlivých jídelníčcích, nových kúrách, nápojích a směsích, které nás jistě zbaví všech neduhů, komplikací a zažívacích problémů.
Lucie Šimíková
2. 1. 2017
Moravia Lacto umí s mlékem to, co nikdo jiný v Česku
V jihlavském mlékárenském závodě vyrábí řadu speciálních sýrů a mají jako jediní technologii na oddělování minerálů ze syrovátky. Pojďte s námi na exkurzi.
Kateřina Čepelíková
2. 1. 2017
Počet nových komentářů
1
Autismus, banány, celostní medicína: nejčtenější články roku 2016 na Vitalia.cz
Začali jsme podle abecedy, ale záběr dvaceti nejčtenějších článků letošního roku je o dost pestřejší. Co jste na serveru Vitalia.cz letos nejvíce četli?
Lenka Krbcová
31. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Kam s uzeným lososem? Na jednohubky i do hráškové polévky
Uzený losos není zrovna láce, ale v těchto svátečních dnech mizí z prodejních pultů, jako by byl gratis. Využití najde zejména ve studené kuchyni, ale i v té teplé. Jak se taková lahůdka vyrábí a v jakých konkrétních receptech ho můžeme použít?
Kateřina Čepelíková
29. 12. 2016
Jak dodržet novoroční předsevzetí po celý rok
Jedním z nejčastějších předsevzetí je to, že zhubneme či začneme žít zdravěji. Mnozí lidé si však dávají cíle, které nejsou schopni splnit, tedy alespoň ne dlouhodobě.
Susan Bowermanová
28. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi
Víte, co všechno se používá na výrobu u nás tak oblíbené tlačenky? Složení může být naprosto rozdílné.
Petr Havel
28. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Potraviny nevhodné před spaním: vedou k horšímu spánku a tloustnutí
Místo toho, aby odpočívalo, zpracovává naše tělo potraviny, které jsme do něj na noc nacpali. Špatný spánek a zvětšení tukových zásob – takový je důsledek konzumace nevhodných potravin před spaním. Pokud si navíc dopřejete jídla plná soli, napomůžete i ke zvýšení krevního tlaku a otokům.
Veronika Řeháková
27. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Co všechno patří na vánoční stůl
Stůl na Štědrovečerní večeři prostřete dle libosti, ale kdybyste chtěli dodržet všechny tradiční zvyky a pravidla, bude to docela fuška.
Lenka Krbcová
24. 12. 2016
Penny musí stáhnout kontaminované hrozinky
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila v síti Penny Marketu hrozinky kontaminované rizikovým toxinem. Stejná značka tu měla problémy i před rokem.
Redakce
23. 12. 2016
Cibuli do bramborového salátu je třeba přelít vodou
Bramborový salát má svá základní pravidla, která platí, i když máte různé recepty.
Jana Kuklová
23. 12. 2016
Rostlinné, nebo živočišné? Mnohé, co se říká o bílkovinách, není pravda
Rozhovor
Vejce, nebo pohanka? Mléčné výrobky? Červené maso? Podle Ivana Macha není tak důležité, zda jde o rostlinné, nebo živočišné zdroje bílkovin. „Nejopatrnější bychom měli být na původ a šetrnost zpracování,“ říká prezident výživových poradců s tím, že hlavní je pestrost.
Veronika Řeháková
23. 12. 2016
Počet nových komentářů
13
Chcete rybí polévku bez kostí? Jak na to
Plná masa a kořenové zeleniny s vůní muškátového květu. Ve většině rodin se tradičně servíruje jako první chod štědrovečerního menu právě rybí polévka. Sbíhají se vám sliny? Pojďme si ji společně uvařit.
Helena Singerová
22. 12. 2016
Stát chce ovlivnit, co děti jedí, ale pokuty pro školy zatím nebudou
Aktualita
Ministryně školství se dohodla s ministrem zdravotnictví na společném postupu při prosazování tzv. pamlskové vyhlášky. Ta sice již platí, ale školní bufety měly „odklad“ do konce roku a možnost vyprodat zásoby potravin, které vyhlášce nevyhovují. Na mnoha školách vypukla panika a některé dokonce hlásily uzavření svých občerstvení.
Redakce
21. 12. 2016
Počet nových komentářů
9
Jak vybrat čerstvého kapra
Výběr kapra podle velikosti nebo toho, jak moc se líbí vašemu dítku, nejsou zrovna kritéria, na která byste se měli zaměřit. Důležité jsou oči, žábry i barva.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2016
Zkuste rybu jinak. S celerovým pyré nebo chilli
Recepty
Kapr na modro, štika s bramborem a losos a másle – to je nuda. Vsaďte na originální moderní kuchyň, dejte si letos rybu jinak. Ať už půjde o kapra, lososa nebo tresku.
Redakce
20. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Na čem smažit kapra? Na másle ne, na sádle ano
Kapr je u většiny českých domácností neodmyslitelnou součástí štědrovečerního stolu. Už víte, na čem ho budete letos smažit, nebo jste nad tím nikdy ani nepřemýšleli?
Veronika Řeháková
20. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Průzkum: na Štědrý den budeme mít kapra, lososa, ale i chobotnice
Průzkum
Dříve byl na Vánočním stole k vidění jen kapr – obalený v trojobalu nebo pěkně na modro. Dnes se běžně vedle salátu vyjímá losos, ale i kalamáry nebo slávky. Alespoň to tvrdí obchody, ve kterých jsme poptávali nejprodávanější ryby a mořské plody.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Farmářské trhy na Jiřáku už nebudou jako dřív
Aktualita
Dosavadní provozovatel, který z farmářských trhů na Jiřáku udělal nejen místo pro nákup prověřených farmářských produktů, ale i prostor pro setkávání a trávení volného času, končí. Proč?
Redakce
19. 12. 2016
Počet nových komentářů
4
Jak dostat vosí hnízda z formičky?
Znáte to, tlučete s nimi o linku jak diví a těsto ve vosích hnízdech jak přibité. Co s tím? Známe všechny možné fígle, jak těsto z formičky dostat – bez násilí, jen s rumem-prolitím.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Počet nových komentářů
32
Nejlepší vánočka pod sluncem? Ta se sádlem
Připravit vánočku, která nebude suchá, málo sladká, spálená nebo špatně vykynutá, to je každoroční závazek všech pekařek. Jak mít letos vánočku, která zmizí z plechu dřív, než vychladne? Vyberte správné suroviny a dejte na naše fígle.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
K Vánocům patří ovoce teplých barev, držte se dál od zelené
Vánoční období přeje exotickému ovoci. Pokud chcete koupit zralé, obecně platí vybírat ovoce teplejších barev. Držte se dál od zelené. Výjimkou je kokos, u kterého jsou dokonce tři možnosti.
Lucie Šimíková
17. 12. 2016
Počet nových komentářů
4
Zvýšení daně na sladkosti? U nás by to nefungovalo, říká odborník z IKEMu
Sladkosti určitě patří k potravinám, které nejvíce ohrožují naši váhu. Když máme slabou vůli, pomohou light potraviny, menší balení, nebo snad vyšší daň za cukrovinky?
Redakce
15. 12. 2016
Počet nových komentářů
4
Nepečené cukroví vyrobíte i ze zbytků pečeného
Nepečené cukroví patří k těm posledním druhům, které si odškrtáváme z vánočního seznamu. Z čeho a jaké vyrobit, kde ho skladovat a jak dlouho vydrží?
Kateřina Čepelíková
15. 12. 2016
5 tipů, jak nepřibrat na večírku
Pokud patříte mezi ty, kteří se dlouhodobě snaží dodržovat zdravý jídelníček, nebo si hlídáte linii, vánoční večírky mohou pro vaši životosprávu představovat jistou hrozbu. To však neznamená, že byste se jim měli vyhýbat.
Susan Bowermanová
14. 12. 2016
Olej po smažení nevylévejte do odpadu. Nadělá tam paseku
Olej, na kterém se smaží štědrovečerní kapr či řízky, do kanalizace nepatří. Použitý olej či tuk včetně sádla má zamířit do plastových uzavíratelných lahví a následně do speciálních nádob.
Redakce
14. 12. 2016
Počet nových komentářů
18
Jak je to s kvalitou kandovaného ovoce
Aktualita
Kandované ovoce kupujeme nejvíce právě teď, před Vánoci. Je dobré si uvědomit, že jde o sladkost plnou cukru. Některé výrobky obsahují neuvedené přídatné látky.
Redakce
14. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Inspirace pro Ježíška: 10 báječných kuchařek
Ježíšek to v knihkupectví nemá lehké, tak široký výběr kuchařských knih jako letos snad nikdy nebyl. My jsme mu výběr zúžili na desítku těch, které nás v tomto roce nejvíce zaujaly.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2016
Vánoční alergie na potraviny: Po čem otečete?
Vánoční hodování s sebou nese zvýšené riziko potravinových alergií. Proč a na jaké potraviny si dát pozor?
Blanka Chocová
14. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Jakou marmeládou spojovat vánoční cukroví?
Džem, marmeláda nebo „ovocná směs“? S některou marmeládou se pracuje lépe, s jinou hůř. Některé druhy mohou dokonce zplesnivět. Jak se vyznat v marmeládách a jakou vybrat do cukroví?
Helena Singerová
12. 12. 2016
Máte napečeno? Jak skladovat vánoční cukroví
Plastové dózy, nebo krabice od bot? To, co prospívá některým druhům, například perníčkům, může uškodit třeba kokoskám a pusinkám. Jak a kde skladovat vánoční cukroví, aby mělo o Vánocích tu nejlepší chuť?
Helena Singerová
11. 12. 2016
2 551
–
2 580
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
84
85
86
87
88
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji