největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 581
–
2 610
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
85
86
87
88
89
90
Následující strana
Poslední strana
Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví
Dřevěný váleček i vál mizí v českých domácností, vytlačuje je silikon, nerez i umělá hmota. V čem jsou které vály a válečky dobré a v čem pokulhávají?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2016
Jaký tuk je nejlepší do vánočního cukroví
Máslo, olej, margarín? Jaký tuk se hodí do cukroví, aby se nedrobilo a zůstalo dlouho poživatelné? Možná vás to překvapí, ale někdo nedá dopustit na vepřové sádlo.
Helena Singerová
9. 12. 2016
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Není máslo jako máslo, poradíme, jak vybrat to, ze kterého upečete to nejlepší cukroví, i co je důležité při výběru mouky, vajec, ořechů.
Redakce
8. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Kolik to má kalorií? Tabulka výživových hodnot bude nově povinná
Aktualita
Hubnoucí lidé, lidé s nařízenou dietou i ti, kteří si hlídají obsah soli v potravinách, budou mít zase o něco snazší život. Za pět dní totiž začne platit nařízení, dle kterého na obalech potravin budou uvedeny povinně tabulky s výživovou hodnotou.
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2016
Počet nových komentářů
4
7 druhů hotových těst na vánoční cukroví
U kupovaného těsta na cukroví musíme počítat s tím, že jde o polotovar se vším, co k tomu patří, výhodami i nevýhodami. Vyplatí se sledovat složení a měrnou cenu.
Lenka Krbcová
8. 12. 2016
Pravidlo pěti sekund je mýtus. Jídlo ze země zkrátka nezvedejte
Je zajímavé, jak Murphyho zákon funguje také u jídla. Pokud nám něco spadne na zem, bývá to většinou jídlo, které nám velmi chutná. Často pak přemýšlíme, jestli nám stojí za to ho zvednout, nebo nechat svému osudu. Mnozí lidé se přitom řídí tzv. pravidlem pěti sekund.
Kateřina M. Košutová
8. 12. 2016
Počet nových komentářů
11
Formičky naší babičky: Jak se zbavit rzi
Korodují vám nová vykrajovátka? Našli jste po babičce na půdě hromadu formiček, jejichž stříbrný vzhled je ten tam? Poradíme ozkoušené tipy, které vás zbaví rzi i zašlé barvy.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2016
Počet nových komentářů
3
Nestlé vyvinulo nový typ cukru, mohl by snížit obezitu
Aktualita
Výrobce cukrovinek, společnost Nestlé, oznámil vynález, který má snížit spotřebu cukru. Potraviny prý budou chutnat stejně sladce, ale obsah cukru bude o čtyřicet procent nižší.
Redakce
6. 12. 2016
Počet nových komentářů
3
Jak si ulehčit práci při plánování cukroví
Dědí se nejen věci a barva očí. U nás doma se například vždycky začínalo péct po Mikuláši. A tak peču i já. Každý rok mi pomáhá už starý, potrhaný a ušmudlaný seznam surovin. A několik nových triků.
Lenka Krbcová
6. 12. 2016
Jmenuji se Janina a jsem jednou pro vždy cukrfree
Rozhovor
Silný příběh mladé ženy, která třináct let trpěla poruchou příjmu potravy. Dnes je šťastná, protože je bez cukru. „Sladké nevnímám jako sladkou chuť, ale jako to, že si život konečně užívám,“ říká Janina Černá, autorka Cukrfree kuchařky.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2016
Počet nových komentářů
36
Padají vám vlasy, jste stále nemocní? Chybí vám zinek
Zinek si naše tělo neumí vytvořit, je tedy třeba ho přijímat v dostatečné míře, hlavně prostřednictvím ryb, hovězího masa nebo luštěnin. Když to neděláme, zahráváme si s chudokrevností, s porušením imunity a vyšší nemocností.
Redakce
5. 12. 2016
Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné
Aby bylo vaše cukroví nezapomenutelné, musíte si dát zvláště dobrý pozor na to, jaké suroviny do něj přidáte. Dnes vám poradíme, jak vybrat a skladovat ořechy. Nádavkem prozradíme, kde je seženete nejlevněji.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2016
Počet nových komentářů
4
Budete kupovat vánoční cukroví? Kdy a kde objednat
Zmapovali jsme pro vás trh s vánočním cukrovím. Výběr je široký a nabídky lákavé. Na své si přijdou jak milovníci klasického cukroví, tak celiaci či příznivci raw stravy.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Nejvyšší čas koupit toho nejčokoládovějšího Mikuláše
Mikuláš je jednou z nejkrásnějších tradic. A také jednou z mála dosud dodržovaných. I čokoládová figurka se statečně drží mezi záplavou konkurenčních Santa Clausů (proč, copak někdy chodil s čertem a andělem?) a nechutnými náhražkami s rostlinným tukem.
Lenka Krbcová
3. 12. 2016
Vánoční perníčky: kdy je upéct, aby byly měkké
Skořice, hřebíček, anýz, zázvor a badyán. Zhluboka se nadechněte. Cítíte Vánoce? Už klepou na dveře, je tedy nejvyšší čas pustit se do perníčků, které ozdobí jak slavnostní stůl, tak třeba i vánoční stromeček.
Helena Singerová
2. 12. 2016
Jsou čajové sáčky a hygienické potřeby toxické?
Kdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. Stejné informace se šíří ohledně hygienických potřeb, jako jsou tampony, vložky nebo toaletní papír. Proč?
Iva Vladíková
2. 12. 2016
Počet nových komentářů
13
Mýty o mase: Víte, která část kuřete je tučnější než vepřové?
Ke kvalitě masa a masných výrobků se vztahuje řada mýtů. Profesorka Jana Dostálová a Nadace Výživa pro zdraví chtějí nejčastější dezinformace vyvrátit.
Jana Dostálová
1. 12. 2016
Počet nových komentářů
6
Adventní kalendář: zpříjemněte si čekání na Vánoce
Začínáme odpočítávat dny do Vánoc. Děti budou otvírat okénka adventního kalendáře a my jsme pro vás připravili jeho variantu. Každý den můžete otevřít nové okénko a s ním nový vánoční článek. Od prvního prosince až po Štědrý den tu najdete praktické tipy, které už voní Vánocemi.
Lenka Krbcová
1. 12. 2016
Počet nových komentářů
5
Analýza letáků: obchodníci vědí, na co nalákat do prodejen
Titulní strany letáků říkají, kdo jsme a jaké máme chutě. A na co nás obchodní řetězce dostanou na základě svých letákových slevových akcí. Jaké potraviny tam dávají nejčastěji?
Redakce
30. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit
Jsou oblíbenou pochoutkou na vánočních trzích. Kornout pečených kaštanů už patří k adventní tradici, ale je řada receptů, podle kterých si je uvaříte či upečete i doma. Jedlé kaštany prý dokonce pomáhají zlepšovat náladu a psychickou pohodu.
Redakce
30. 11. 2016
Počet nových komentářů
2
Celiaci už se připravují na Vánoce. Jak si je užít bez lepku?
Být celiakem nemusí být tak složité, jak by se mohlo znát. Když se naučíte péct a vařit tak trochu jinak, zvládnete i přípravy na Vánoce levou zadní. Důkazem budiž tři dámy, kterým lepek vystoupil ze života.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Mondelez stahuje rizikovou šarži čokolády Milka
Aktualita
Jako preventivní opatření označila společnost Mondelez stažení své čokolády Milka Hazelnut. Zákazník našel v jednom produktu cizorodou látku.
Redakce
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
2
Tohle vidět nechcete: nelegální porážka kachen v restauraci v SAPĚ
Policie s inspekcí úřadovala v SAPĚ letos už po deváté, tentokrát byla odhalena nelegální porážka kachen v restauraci. Na místě bylo zajištěno nejen několik stovek kilogramů kachního masa a kostí, ale i osm živých kachen. Bude tedy navíc podán podnět pro podezření z týrání zvířat.
Redakce
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
8
Pamlsková vyhláška bude platit jen na základních školách, řekla ministryně školství
Aktualita
Dlouho připravovaná, následně kritizovaná a upravovaná pamlsková vyhláška se dočkala další změny, platit by měla jen na základních školách, nikoliv na středních. Co dalšího se ještě změní?
Redakce
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Zeleninové jogurty mají být hit
Přestože v Evropě vede v popularitě jahodový jogurt, a na tom se asi hned tak něco nezmění, v USA a Británii předvídají budoucnost jogurtům se zeleninou. A už je i prodávají.
Jana Kuklová
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Jak to je s mortadelou z Německa. Byla falšovaná, nebo ne?
Aktualita
Lidl nabízel falšovanou mortadelu z Německa, oznámila SZPI. Namísto téměř osmdesáti procent masa jen pětašedesát. Takový rozdíl zjistila potravinářská inspekce v masném výrobku krůtí mortadela. Celá záležitost je však o něco složitější.
Redakce
28. 11. 2016
Počet nových komentářů
10
Paštiky z konzervy? Čongrády mají grády
Rozhovor
Pamatujete, když jste si o letních prázdninách u babičky krájeli luncheon meat a opékali ho na ohni? S tím, který vyrábí Tomáš Babinec, se zase můžete vrátit do dětských let. Chutná skvěle a neteče, stejně jako kvalitní paštiky Čongrády.
Kateřina Čepelíková
28. 11. 2016
Počet nových komentářů
5
Pravda o přibírání na zimu: Musíme nutně ztloustnout?
Přibírání na zimu je asi tak stejně nebezpečné jako přibírání na podzim nebo přibírání na jaře. Zkrátka, když ho nebudete přivolávat, nemusíte se ho bát.
Štěpánka Štěpánová
26. 11. 2016
Počet nových komentářů
5
Ryby původem z Německa stahují kvůli botulotoxinu
Aktualita
Na český trh se dostaly sušené ryby, které by mohly obsahovat nebezpečný botulotoxin, varuje veterinární správa.
Redakce
25. 11. 2016
Církev vyrábí potraviny: originální, bio a české
Komentář
Nabídka klášterních produktů a služeb pro spotřebitele pomalu roste. Církev vaří pivo, pěstuje bio, provozuje restaurace… Je škoda, že se toho o těchto službách a hlavně „církevních potravinách“ moc neví.
Petr Havel
25. 11. 2016
Počet nových komentářů
8
2 581
–
2 610
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
85
86
87
88
89
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji