největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 791
–
2 820
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
Maso do dětského jídelníčku patří, říká nutriční terapeutka
Rozhovor
Rozhodně nesouhlasí s vegetariánskou stravou u dětí, ke které některé matky své potomky vedou. „Maso do jídelníčku dětí patří, i když to nemusí být každý den,“ tvrdí Věra Boháčová.
Veronika Řeháková
19. 7. 2016
Počet nových komentářů
31
Ahold a Billa prodávaly falšované sýry
Aktualita
Přes četné kontroly inspektorů se na český trh stále dostávají výrobky, které tam nemají co dělat. Teď nově našli inspektoři falšovanou Mozzarellu Galbani v prodejní síti Ahold.
Redakce
18. 7. 2016
Muzeum levandule ve Francii nesmíte minout
Galerie
Muzeum levandule při návštěvě Francie nesmíte minout, zvláště máte-li tuto bylinku v oblibě. Voní jinak než ta česká. Víc, intenzivněji, a dokonce i jinak vypadá.
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2016
Počet nových komentářů
3
Test: Některé fritézy vás mohou popálit
Test
Pokud máte rádi křupavé řízky nebo hranolky a nebaví vás trávit čas nad pánví, práci vám může usnadnit fritéza. Je lepší klasická, nebo horkovzdušná? dTest také upozorňuje na modely, které jsou nebezpečné.
Redakce
17. 7. 2016
Že je vejce bio, nepoznáme ani my, říká šéf veterinářů
Kupujete drahá bio vejce s tím, že kupujete kvalitu? Možná kupujete jen předražená vejce z klecového chovu, bio vejce totiž nepozná ani laboratoř.
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2016
Počet nových komentářů
3
Nejdůležitější změny v potravinářské novele. Jde na ruku velkým výrobcům?
Komentář
Koncem měsíce nabude účinnosti poslední novela zákona o potravinách. Jaké změny přináší? Některé neplatí pro tzv. malé výrobce potravin. Do této definice se vejde ledaskdo.
Petr Havel
15. 7. 2016
Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“
Galerie
Jan Blažek se po italské zkušenosti přestal věnovat pohostinství, aby se pustil do výroby vlastních těstovin. A s čerstvými těstovinami dle italských receptur se zase do pohostinství vrátil.
Redakce
14. 7. 2016
Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni
Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.
Jana Kuklová
14. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Tipy pro odvodnění organismu
Tělo dospělého člověka je více než z poloviny tvořené vodou. Někdy jí je trochu víc, člověk si pak připadá odule a víc se potí. Co způsobuje zavodnění a jak se mu bránit?
Helena Singerová
13. 7. 2016
Jak může být v uzenině 150 % masa?
Ve značení uzenin, a nejen vepřových, aby se prase vyznalo. A vám nezbude, když chcete mít šunku plnou masa z pašíka a salám z kravky, zkoumat složitě písmenka na obalu. A nevěřit všemu, co se tvrdí.
Petr Havel
13. 7. 2016
Počet nových komentářů
6
Od začátku roku inspekce uzavřela 105 provozoven
Ani v létě inspektoři nezahálí, pokračují v kontrolách potravinářských provozoven a práce mají nad hlavu. Od začátku roku už uzavřeli sto pět provozoven. Podívejte se do galerie na největší hříšníky.
Redakce
12. 7. 2016
5 netradičních zdravých rostlin: chia, quinoa, karob, špalda, shiitake
Pět méně známých rostlin, které mají potenciál stát se součástí jídelníčku nejen veganů či vegetariánů. K čemu je lze využít a proč jsou zdravé, vysvětluje Jan Petr, který se zabývá raw food a přírodními produkty.
Redakce
11. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
Zmrzlinu? Ani snad ne
Galerie
I zmrzlinám je horko. Nepříliš zmrzlé zmrzliny nebo zmrzliny opakovaně rozmražené a zmražené. Vodová s mlékem a bez alergenů s alergeny. Podívejte se, s jakými nanuky, polárkáči a zmrzlinami se setkává potravinářská inspekce (SZPI).
Redakce
11. 7. 2016
Hladové potraviny: Po kterých jídlech máme ještě větší chuť jíst?
Když máme hlad a dáme si na zasycení bílý rohlík nebo jablko, žádnou velkou službu svému organizmu neprokážeme. Brzy totiž dostaneme znovu hlad, a jaký! Proč to tak je a po kterých potravinách máme hned zase hlad?
Blanka Chocová
11. 7. 2016
Na ovoce mapuje ovocné stromy a keře, které jsou „ničí“
Pro jablka na Malou Stranu, do Karlína na mirabelky a na švestky na Vinohrady? Na mapě platformy Na ovoce si můžete vybrat nejbližší strom a vyrazit s košíkem pro úrodu. Ovšem jen při dodržení hesla: Nenič, neplýtvej, nekraď a poděl se!
Kamila Krbcová
9. 7. 2016
Počet nových komentářů
7
Test: Utajený separát ve vepřových konzervách
Současné trendy velí vařit z co nejčerstvějších surovin. Milovníci turistiky ale nedají dopustit na konzervy. Velké oblibě se stále těší ty vepřové. Jak dopadly v testu a co sledovat při nákupu?
Redakce
8. 7. 2016
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů
Ladislav Likler, znalec a propagátor sýrů, shromáždil největší sbírku sýrových etiket na světě. Nejde přitom jen o plané vzpomínání na sýry již zmizelé, ale i o inspiraci pro současné i budoucí výrobce.
Petr Havel
8. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně
Naučte se hlavní zásady bezpečného grilování a grilujte bez obav ze zdravotních potíží.
Redakce
7. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
Foodparade vyhlašuje soutěž pro všechny amatérské kuchaře
Galerie
Festival jídla a pití Foodparade, který se koná 3. a 4. 9. 2016 již pošesté v zahradách zámku Troja, připravil již tradiční soutěž „I LOVE FOOD“. Tentokrát na téma chilli.
Redakce
1. 7. 2016
Zahraniční potraviny z Lidlu, Globusu, Kauflandu i Billy porušují předpisy
Aktualita
SZPI zjistila další nevyhovující masné a mléčné výrobky ze zahraničí. Rozbory ukazují na opakované falšování.
Redakce
1. 7. 2016
Počet nových komentářů
4
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie
Nová publikace chce obohatit pohled na klasické české stravování, jeho historii i významné osobnosti. Máme být na co pyšní?
Petr Havel
1. 7. 2016
Rohlik.cz: Palmový olej zákazníci nechtějí
Aktualita
Online supermarket Rohlik.cz zavedl před časem možnost filtrovat potraviny bez palmového oleje. Využívá ji pětina zákazníků.
Redakce
30. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Budou už sladkosti ve školách minulostí?
Aktualita
Už loni měla platit vyhláška, která by konkretizovala, jaké potraviny do školních bufetů a automatů patří a jaké ne. Nestihlo se to a vypadá to, že ani do začátku příštího školního roku nezdravé potraviny ze škol nevyženeme. Zase.
Kateřina Čepelíková
29. 6. 2016
Prodával tuny falešného eidamu, dostal rekordní pokutu
Aktualita
SVS uložila za prodej více než sto tun falešného sýra dosud nejvyšší pokutu ve své historii.
Redakce
28. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Jaké sushi mají Češi nejraději? S kaviárem a mangem
Je čerstvé, svěží a ručně připravené. Tři důvody, které vedou ke stále větší oblibě sushi restaurací v Česku. Víte, jaké sushi máme nejraději?
Redakce
27. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Některé choroše můžete jíst bez obav
Jedlé houby nemusí růst jen na zemi, občas stačí zaklonit hlavu a rázem máte plný koš. Některé choroše a pařezové houby kupodivu nemají k některým běžným houbám tak daleko, jak se do současné doby myslelo.
Petr Havel
27. 6. 2016
Zdravá pochoutka: Kvašená zelenina pickles
Jak uchovat zeleninu na zimu? Nezavařujte, nechte ji kvasit. Získá řadu hodnotných bioaktivních látek – bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.
Redakce
24. 6. 2016
Hledáte jídlo proti rakovině? Dejte si borůvky!
Drobné bobuloviny jsou symbolem prázdnin a léta – jahody, maliny, ostružiny, rybíz, angrešt, brusinky a zejména borůvky. Navíc mají protirakovinný potenciál. Proč jsou tak zdravé?
Hana Mojžíšová
24. 6. 2016
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční?
V zahraničí mají všechny potraviny lepší chuť, tam je nešidí, jako u nás, zní často z úst Čechů. Jenže možná v zahraničí měří všechno jiným metrem.
Petr Havel
23. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
Kam na samosběr jahod za 40 Kč?
Aktualita
Koupit jahody v obchodě za dvě stovky, nebo vyrazit na samosběr a pořídit kilogram jahod za čtyřicet korun? Podívejte se na mapu a najděte si nejbližšího pěstitele ve vašem kraji.
Redakce
22. 6. 2016
2 791
–
2 820
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji