největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 821
–
2 850
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
93
94
95
96
97
100
Následující strana
Poslední strana
Ministři se přou: Využívají se antibiotika ve velkochovech plošně?
Aktualita
Antibiotická rezistence stoupá, proto se řeší nadužívání antibiotik u lidí, ale i u zvířat. Ministr zdravotnictví říká, že se používají plošně, Marian Jurečka to ale důrazně popírá.
Kateřina Čepelíková
22. 6. 2016
Už tuto neděli vás čeká Prague Ice Cream Festival
Galerie
Zmrzlinový festival letos už podruhé. Přijďte ochutnat zmrzlinu gelato, točenou, kopečkovou a třeba i tu raw a veganskou.
Redakce
22. 6. 2016
Dal by si výživový poradce buřta? Kateřina Cajthamlová si pochutná na jitrnici
Uzeniny jsou často zatracované. Každou chvíli se o nich dočítáme, jak jsou škodlivé. Zajímalo nás tedy, zda vůbec nějaké uzeniny konzumují odborníci na výživu. „Pod devadesát procent masa nejdu,“ říká Ivan Mach.
Veronika Řeháková
22. 6. 2016
Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky
Rozhovor
Přestože má před sebou čerstvý diplom z Vysoké školy ekonomické, živí se Olga Vančurová pečením francouzských koláčů. A i když nejsou za babku, lidé je milují a ve velkém objednávají. Co stojí za jejím úspěchem?
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Nabízeli bezlepkovou dietu plnou lepku. Inspekce je načapala
Aktualita
Garantují, že vám dodají krabičkovou dietu bez lepku, ale přitom by celiakovi poškodili tenké střevo. Společnost Adifit.cz nabízela bezlepkovou dietu, která obsahovala kvanta lepku.
Redakce
20. 6. 2016
Může jíst vitarián maso? Může, ale proč by to dělal
Vitariáni jsou lidé, kteří k přípravě svých jídel nepoužívají sporák, využívají maximálně sušičku. Objevila se teze, že by mohli jíst i maso, když jím nemrští do pánve. Je to pravda?
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2016
Počet nových komentářů
9
5 porcí ovoce a zeleniny: zelenina by měla převažovat nad ovocem
Drtivá většina z nás zřejmě slyšela o doporučovaných pěti porcích ovoce a zeleniny denně. Jaké množství ale představuje jedna porce? Budeme mít splněno, pokud sníme třeba jen ovoce? A jak vypadá ukázkový jídelníček?
Veronika Řeháková
20. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
3× o tucích: proč je potřebujeme, jaké a kolik
„Tuky taky“. Takto nazvali pořadatelé konferenci o tucích. Vysvětili na ní, proč je chyba vyhýbat se tukům, jejich význam pro lidské zdraví, které tuky jsou vhodné a v jakém množství.
Redakce
18. 6. 2016
Počet nových komentářů
6
Přesolená populace jí přesolené potraviny. Zrovna tyhle
Aktualita
Zahraniční sýr a šunka obsahovaly více soli, než uváděl výrobce, zjistila kontrola.
Redakce
17. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Nově oceněné potraviny: další Míša má Klasu
Aktualita
Mražený krém Míša termix je dalším z řady Míša výrobků oceněných Klasou. Značku kvality získalo nově celkem pět výrobků.
Redakce
17. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Jeleni na třešních
Milovníci kreslených seriálů o baronovi Prášilovi si možná vzpomenou na epizodu, ve které se baron vydá na lov jelenů, ale při setkání s kořistí mu dojdou náboje a na jelena tak vypálí třešňové pecky…
Petr Havel
17. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
Máte chutě? Nejezděte do světa, ale do Dobřichovic
Galerie
Food festival mezinárodní gastronomie Všechny chutě světa se koná v sobotu 18. června od 10 do 21 hodin.
Redakce
16. 6. 2016
7 receptur z pohanky. Svědčí cévám, krvetvorbě i střevům
Pohanka obecná je často využívanou bylinou ve zdravé výživě. Mladou nať si můžete přidat jen tak do polévky nebo zkusit některý z receptů pro zdraví.
Simona Procházková
16. 6. 2016
Bazalka, koriandr a papriky z Laosu jsou naprosto nevhodné
Aktualita
Dovozy bazalky, koriandru, papriky a chapchu z Laosu do ČR budou zadrženy. Jsou hygienicky závadné a obsahují pesticidy.
Redakce
15. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Vědci: Hnojení chemií je možná zbytečné
Komentář
Už za několik dní padne na půdě EU rozhodnutí, zdali bude, nebo nebude možné nadále používat v zemědělství chemické přípravky, jejichž součástí je glyfosát. Riziková látka přitom není jen na polích, ale i ve vodě a zelenině. Rýsuje se lepší řešení.
Petr Havel
15. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Slimáková, Fořt, Škába: Jaké hlavní jídlo milují a nesnášejí výživoví poradci?
Margit Slimáková má ráda české krupoto, ale nad rajskou proseděla hodiny. Petr Fořt miluje šneky, hotovku by si nedal ani za nic. A Martin Škába? Nesnášel zelí, dnes ho miluje. Co ještě mají rádi a neradi výživoví poradci?
Veronika Řeháková
14. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Párky z Německa byly falšované. Inspekce je nechala stáhnout
Hledíte při nákupu masných výrobků na obsah masa? I tak ale občas koupíte zajíce v pytli. A vlastně o tom ani nevíte. Tak jako v případě párků z Německa, které obsahovaly výrazně méně masa, než bylo uvedeno na obale.
Redakce
13. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Recepty: Ač bez lepku, chutnají všem
Bezlepková strava už dávno není jen o nákupu předraženého drobivého chleba nebo šunky bez mouky. Vařit se dá snadno, rychle a tak, že nikdo nic nepozná.
Redakce
13. 6. 2016
Potraviny týdne, které nechcete
Galerie
Prošlé, šizené, zkažené… toto jsou potraviny, na které v uplynulém týdnu upozornily veterinární (SVS) a potravinářské kontroly (SZPI).
Redakce
12. 6. 2016
Profesor Teplan: Útrobní tuk máme my a zvířata na zabíjačku
Skrytý, tzv. viscerální tuk má za úkol chránit vnitřní orgány. Pokud je ho ale příliš, je velmi nebezpečný zdraví. Na rozdíl od tuku podkožního není viscerální tuk viditelný, nelze jej odstranit liposukcí (což je obecně rozšířený mýtus) a je mnohem těžší jej redukovat. „Útrobní tuk je daní z blahobytu,“ říká prof. Teplan.
Redakce
11. 6. 2016
Hrášek s mrkví přišel o Klasu, což je rarita. Byl prý kyselý a z polotovaru
Aktualita
Značka Klasa má náležet mimořádně kvalitním potravinám. Výrobci značku získávají na období tří let, ale mohou o ni kdykoli přijít. Stává se to výjimečně.
Lenka Krbcová
10. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
7× o celiakii: Může celiak pracovat v pekárně?
Rozhovor
Módní je dnes býti nemocným, rozumějte býti člověkem, který stejně jako celiak vyřazuje z jídelníčku lepek. Dělá takový člověk dobře? Jak poznám, že jsem celiak?
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Kvůli hlouposti zákona už supermarkety dětem nedají nic
Komentář
Novela zákona o potravinách zamezí darování potravin dětem nebo zvířatům v zoo. Potraviny dostanou jen „vyvolení“ z ministerského seznamu. Jde přitom o přebytky za miliony.
Petr Havel
10. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
4 barvy čočky: Proč není jedno, kterou jíte
Čočka hnědá a tmavozelená jsou klasika, na červenou jsme si pro její výhody už také zvykli. Nejnovějším druhem čočky v našich kuchyních je čočka černá zvaná beluga.
Redakce
9. 6. 2016
Co je vlastně špatně na uzeninách? Horší než tuk jsou ftaláty
Měli jste za to, že uzeniny škodí především vaší štíhlé linii? Také. Ale nejen to. Dle názoru odborníka přispívají k rozvoji inzulínové rezistence a rakoviny.
Blanka Chocová
9. 6. 2016
Počet nových komentářů
7
Pivo je základem každé gril párty. Nejen to orosené
Chystáte se v pátek na grilovačku? Nechte se inspirovat našimi pivními recepty, jsou snadné, rychlé a nevšední. A když už to pivo budete kupovat, poradíme, jak o něj pečovat.
Redakce
8. 6. 2016
Počet nových komentářů
3
Z čeho může celiak péct, když ne z pšenice?
Galerie
Celiak, případně člověk, který je alergický na lepek, si z běžně nabízené pšeničné či žitné mouky moc věcí neupeče. Naštěstí je tu řada plodin, které lepek neobsahují. Inspirujte se, zkuste to zas trochu jinak.
Redakce
8. 6. 2016
A pak kupte nějakou rybu. Treska z Makra opět plná vody
Má dnes vůbec smysl kupovat mražené ryby? V Makru se opět našla Aljašská treska, která měla masa výrazně méně, než výrobce uváděl na obale. Zbytek tvořila voda.
Redakce
7. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Řezník Kšána končí. Jeho zákazníci veřejně smutní
Aktualita
Nebyl to obyčejný řezník, a proto neměl ani obyčejné zákazníky. Znali se, důvěřovali si, pro rady k němu chodili. Teď, když břevnovský řezník Kšána končí, lidé truchlí.
Redakce
7. 6. 2016
Helena Houdová: Být vitariánka se třemi dětmi je náročné
Rozhovor
Helena Houdová si odskočila z New Jersey do Prahy, kde byla hlavní tváří RawFestu. Bývalá Miss ČR vyprávěla o svém tak trochu jiném způsobu života, stravování a výchově svých tří dětí.
Kateřina Čepelíková
7. 6. 2016
Počet nových komentářů
41
2 821
–
2 850
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
93
94
95
96
97
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji