Ani v těchto parných dnech nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste nachystali rodině oběd nebo večeři. Využít můžete „hotovek“, které dnes nabízí někteří prodejci. Pozor, neplést si s polotovary, to je zažitý termín pro jídla příliš kořeněná, solená a s obsahem zvýrazňovačů chuti. A tím hotovky z čerstvých surovin nejsou. Stačí se v obchodě porozhlédnout a jíte hned, nebo za pár minut, jako král.
S Albertem vaří i ten, kdo to neumí
Albert už nějaký ten pátek nabízí v rámci své značky Fresh bistro čerstvé a lehké pokrmy, které si buď sníte tak, jak se prodávají (saláty, wrapy, sendviče a bagety), nebo si je ohřejete (polévky, hlavní jídla). Relativně nově má ale v nabídce i balíčky nazvané Menu box, které primárně obsahují zeleninu k přípravě vybraného pokrmu. Aktuálně je v nabídce dvanáct balíčků, co balíček, to jeden pokrm pro čtyřčlennou rodinu.
Máte chuť na Indii, vyberte si marocké kari madras, dokupte rýži a kuřecí řízky a do půl hodiny večeříte. Zlákalo vás něco ostřejšího? Kupte si balíček Mexické chilli con carne, dokupte rýži a hovězí maso a za 25 minut už máte provoněný byt barevným Mexikem. To jsou balíčky vhodné pro toho, kdo nerad váží, odměřuje a po obchodě hledá řadu ingrediencí, a přitom má rád čerstvé jídlo, které zvládne uvařit.
Lidl nachystal jídla s klukem v akci
Nově si segment hotovek podmaňuje i Lidl ve spolupráci s Filipem Sailerem, někdejším účinkujícím v pořadu Kluci v akci. Právě Sailer společně se svým týmem Cibule Bistro sestavil více než 20 pokrmů pro Lidl.
„Tvoříme nový standard a novou kvalitu, jedná se o unikátní kombinaci poctivého kuchařského řemesla a špičkové primárně skandinávské technologie, inovativní je také použití poctivě taženého vývaru do každého jídla. Věříme, že naše nová nabídka představuje ideální alternativu pro každodenní stravování,“ doplňuje šéfkuchař Filip Sailer.
Jídla vychází z tradičních českých receptů, ale v nabídce jsou i pokrmy z asijské kuchyně či sladká a veganská jídla. Při přípravě jídel se nepoužívají konzervanty ani stabilizátory, pokrmy nejsou pasterizovány ani sterilovány. Jsou od základu vařená nejmodernější technologií Cook and Chill. To je technologie přípravy pokrmů, která spočívá v uvaření pokrmů a jejich následném rychlém zchlazení a uložení při nízké teplotě.
Podle Filipa Sailera patří k těm nejlepším jídlům, jak zákazníci rozhodli, svíčková, holandský řízek a červené kari.
Kolikrát týdně doma vaříte?
Globus nabízí jídla z restaurace
Ve své režii má řadu hotových pokrmů i společnost Globus, kromě balených hlavních pokrmů připravovaných v restauraci Globusu je v nabídce řetězce i řada svačin a hotovek pod značkou Globus Fresh ‘n‘ go.
Jde o pokrmy, které stačí jen ohřát (Hovězí roláda v omáčce, Losos v šafránové rajčatové omáčce, Vepřové medailonky v pepřové omáčce…), doplnit o přílohu (Kuřecí kousky Toskana, Kousky kuřecího masa…), nebo osmažit (Cordon bleu, Zeleninový řízek…)