Hlavní navigace

Odborníci budou zdarma radit s hubnutím. Změří množství tuku v těle, poradí s lymfou i se spánkem

Sdílet

Rádi byste začali s hubnutím, ale pořád se tak nějak nemůžete odhodlat? Možná by vás mohla nakopnout akce, která se koná tuto sobotu v Praze. Kromě poradenství ohledně shazování přebytečných kil můžete absolvovat i různá zdravotní vyšetření, užít si přednášek a cvičení. Chybět nebudou ani ochutnávky zdravého, a přitom dobrého jídla.

Ať už máte zdravotní potíže, či jim chcete zodpovědně předcházet, můžete na akci pořádané sdružením STOB využít odborné poradny a konzultovat své potíže s kvalifikovanými odborníky.

Akce nazvaná Den zdraví se koná tuto sobotu 19. října 2024 od 10 hodin v Konferenčním centru City v Praze 4 u obchodního centra Arkády. Hlavním organizátorem akce je společnost STOB, která se dlouhodobě zaměřuje na hubnutí bez diet a striktních omezení a v souladu s touto filozofií tvoří i program celého Dne zdraví.

Budete si moci nechat změřit složení těla, vyšetřit zrak, glykemii, křečové žíly nebo svalovou sílu. K dispozici bude i spánková poradna, poradenství ohledně lymfy a gynoidního typu obezity, návod na samovyšetření prsou, ukázka dentální hygieny a dozvíte se také, jak může pomoci při řešení obezity farmakoterapie. Z výsledků měření si můžete spočítat osobní index zdraví, který vás nasměruje, jak být každým rokem o stupínek zdravější. Odborníci STOBu vám poradí, jak zvládat kila navíc u vás i u dětí, představí vám kurzy zdravého hubnutí a další pomůcky usnadňující hubnutí, říká zakladatelka sdružení STOB, psycholožka Iva Málková

Chcete letos zhubnout?

Přednášky a workshopy po celý den

Praktické přednášky pod vedením zkušených lektorek společnosti STOB a dalších odborníků mohou podle ní lidem odpovědět na mnoho otázek. 

Namátkou třeba jak na zajídání emocí? Pomohou vám při hubnutí léky? Jak řešit gynoidní typ obezity? Jak souvisí spánek a obezita? Proč to bez pohybu nepůjde?
Na programu budou i další témata, například jak můžete předcházet problémům s křečovými žilami a hemoroidy nebo jak se chránit před osteoporózou.

Filozofií STOBu je naučit lidi, aby nepodléhali dietám a vytvořili si sami jídelníček z nutričně výhodných potravin, které jim chutnají. Takové potraviny bude možné ochutnat a zakoupit na Dni zdraví.

KL24

Osm druhů pohybových aktivit

Cílem dne je i to, abyste si našli pohyb, který vás baví. Můžete si vyzkoušet širokou škálu pohybových lekcí od nordic walkingu přes různé druhy zdravotního cvičení, aerobik, hormonální jógu, čchi-kung až k tanci. U stánku STOBu si můžete otestovat svou zdatnost a poradit se o vhodnosti pohybové aktivity právě pro vás. 

Podrobný program celého dne najdete na stránkách www.stob.cz. Na přednášky a cvičení je nutné se předem přihlásit.

Sanopz, OÚNZ, MRI. Zkuste kvíz o zkratkách, které souvisí se zdravotnictvím.

Milujete knihy a seriály ze zdravotnického prostředí? Pak by pro vás náš test mohl být hračkou, protože zkratky týkající se medicíny vám nejsou cizí.

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).