největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
211
–
240
/
511
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Třicetidenní výzva má tisíce zájemců o hubnutí. Největším tahákem jsou fotky, říká zakladatelka
Rozhovor
Chcete zhubnout, vytvarovat postavu, nebo se jen dostat do formy a v poměrně krátkém čase vidět první výsledky? Možná vám pomůže třicetidenní výzva – unikátní internetový projekt, který založila Marika Janečková.
Andrea Pencová
10. 3. 2016
Počet nových komentářů
5
Jak se vážit správně
Říkáte si, co je asi tak potřeba vědět k tomu, abyste si stoupli na váhu a zjistili přesné údaje? Víc, než se může zdát.
Lenka Zelnitiusová
4. 3. 2016
Proteinové nápoje podle odborníků: Při sportu, při dietě, dokonce i dětem
Když se řekne „proteinový nápoj“ nebo také „proteiňák“, leckdo se obrní předsudky a vybaví se mu obraz steroidy „nabušeného“ kulturisty. Co vlastně nabízí tělu proteinový prášek, kdy je prospěšný a v jakém množství?
Blanka Chocová
11. 2. 2016
Počet nových komentářů
6
Dietou metabolismus nezrychlíte. Zkuste jógu
Kterak zrychlit metabolismus a konečně se zbavit kil, která si s sebou neseme z dětství, mládí nebo ze stresu? Zapomeňte na diety a omezování.
Redakce
2. 2. 2016
Počet nových komentářů
2
Proč se po hubnutí dostavuje jojo efekt?
Každý rok si dáváte předsevzetí, že zhubnete, tvrdě se do toho opřete, výsledky jsou ohromující, ale po létě se dostavuje jojo efekt? Někde děláte chybu. Možná víme kde.
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2016
Počet nových komentářů
2
Trápí vás bolavé klouby? Jezte kiwi
Málokdo tuší, co je aktinidie čínská. Kiwi zná každý. Plod popínavé rostliny, které se říká také čínský angrešt, má léčivé účinky. Na bolavé klouby pomáhá kombinace kiwi diety a kiwi čaje.
Simona Procházková
18. 1. 2016
Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér
Asi jako jediná restaurace má dva druhy jídelních lístků: běžný a bez lepku. Obě varianty navíc stojí stejně. „Na bezlepkových jídlech mám menší marži, ale já nechci být ten, co nabízí jídlo bez lepku a drhne na tom peníze,“ říká Jakub Krischke. Proč to tedy dělá?
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Dieta při průjmu
Co při průjmové dietě jíst a co nikoli, by se mělo odvíjet i od toho, co průjem způsobilo. Léčbu můžete doplnit homeopatiky zvolenými podle příznaků.
Eliška Bartlová
14. 1. 2016
Počet nových komentářů
2
Fresh džusy je lepší rozkousat, než vypít na ex
Čerstvé přírodní džusy obsahují řadu látek cenných pro naše tělo a na rozdíl od běžně prodávaných džusů v nich zbytečně nekonzumujeme konzervanty či sladidla. Chcete-li se nasytit, kousejte je!
Blanka Chocová
12. 1. 2016
Počet nových komentářů
9
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Hubnutí a homeopatie: pomůže, ale sama nestačí
Homeopatické léky mohou usnadnit cestu k nižší váze – vždy je ale třeba dodržovat režimová opatření, pevnou vůli a pohyb, ideální pro všechny je rychlá chůze.
Eliška Bartlová
5. 1. 2016
Počet nových komentářů
14
Hubnutí bez práce? Výsledky až po měsících, a kdo ví jestli
Doba, kdy byla jediným zákrokem plastické chirurgie liposukce, tedy odstranění tukových buněk v narkóze, je dávno pryč. Specializované kliniky i kosmetické salony se dnes zaměřují i na méně komplikované procedury. Zde je přehled těch nejčastějších. Co od nich čekat a kolik za to?
Michaela Michalcová
4. 1. 2016
Břich tlustý, mozek pustý
Tak alespoň praví lidová moudrost. Nové výsledky ukazují, že přecpávat se tučným může skutečně snižovat kognitivní schopnosti. V čase vánočního obžerství by nás snad mohlo uklidnit, že zrovna tahle neurodegenerativní choroba je vratná.
Pavel Houser
17. 12. 2015
Počet nových komentářů
11
Vánoce bez lepku, to je cukroví z bezlepkové mouky i kapr v hrašce
Celiaci prý patří k těm nejdisciplinovanějším pacientům se speciální dietou. Hřešit by ale neměli ani o vánočních svátcích. I jednorázový dietní ústupek se může „zvrhnout“. Máme pro vás tipy, jak připravit bezlepkové vánoční cukroví i smaženého kapra.
Blanka Chocová
15. 12. 2015
Bezlepková dieta je podle akademiků nezdravá módní vlna
Úskalí bezlepkové diety se stalo hlavním tématem konference Akademie věd ČR.
Redakce
30. 11. 2015
Počet nových komentářů
10
Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři
Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Počet nových komentářů
8
Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to
Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře
Rozhovor
„Občas se stává, že k nám přijde host, který hned odejde se slovy: Ježiš, to je snad cena za celý dort, a ne za kousek, ne?“ říká Veronika Klamtová, která už dva roky vede svoji Sweet Secret of raw cukrárnu.
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2015
Počet nových komentářů
11
Věda o výživě je velmi stabilní, amatéři se mýlí
Reakce
Široké a na první pohled obecné charakteristice oblasti metabolismu a výživy se laicky vytýká, že si mnohdy protiřečí a nutriční doporučení že jsou buď velmi vágní, nebo že si výrazně odporují a stále se mění. Je to jinak.
Zdeněk Zadák
4. 11. 2015
Počet nových komentářů
2
Všechny velké objemy sladkých nápojů jsou škodlivé
Rozhovor
Profesor Vladimír Teplan je specialista v oboru nefrologie, tedy „machr přes ledviny“. Usiluje o to, aby lidem ledviny správně fungovaly a aby nekončili předčasně na dialýzách a transplantacích.
Lenka Krbcová
3. 11. 2015
Počet nových komentářů
2
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Počet nových komentářů
6
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Bariatrická léčba: Zašívají pacientům žaludek, ne pusu
Jak se žije člověku, který váží sto čtyřicet nebo téměř dvě stě kilo? Jak dlouho jde do třetího patra bez výtahu? O tom nám vyprávěli Kristýna a Petr, kteří dohromady zhubli sto dvacet osm kilogramů.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2015
Když už večer zobat, tak co určitě ne?
Večerní mlsání je stravovací zlozvyk. Zkuste na něj vyzrát.
Karolína Hlavatá
20. 10. 2015
Počet nových komentářů
8
Cvičím, nejím, nehubnu
„Chci zhubnout, a proto nejím, cvičím, ale pořád nehubnu.“ Kde je chyba?
Blanka Chocová
13. 10. 2015
Počet nových komentářů
10
Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách
Pálivá jídla bývala zatracována. V posledních letech další a další studie prokazují jejich prospěšnost. Třeba takový kapsaicin, látka v pálivých papričkách, nabízí hned několik benefitů.
Pavel Houser
7. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Dita Pichlerová: Každý hubnoucí obézní by měl mít psychologa
Rozhovor
„Zhubnout není běh na krátkou trať, je to celoživotní maraton. Chcete-li zhubnout dvacet kilogramů, dejte si na to dva roky,“ radí obezitoložka Dita Pichlerová. Jak začít a kde hledat podporu?
Kateřina Čepelíková
17. 9. 2015
Počet nových komentářů
4
Jak si vybrat v restauraci a neztloustnout
Stravujete se zdravě, jídlo si připravujete doma a vybíráte si, co bude součástí vašeho jídelníčku? Myslíte si, že jsou vám restaurace zapovězeným místem? Omyl.
Karolína Hlavatá
8. 9. 2015
Jíst pětkrát denně je zcela nepřirozené, říká Petr Havlíček
Víme, co je zdravé, co nám škodí, ale nechápeme proč. Proč jíme pětkrát denně a proč je nám po jídle pojídaném u počítače zle?
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2015
Počet nových komentářů
24
Ministr dementuje zprávu o zavedení „tučné daně“
Aktualita
Experti se obuli do Svatopluka Němečka pro jeho údajný záměr více danit nezdravé potraviny a finančně zvýhodnit ty zdravé. Ministr se ohrazuje: Nic takového nechystám!
Lenka Krbcová
2. 9. 2015
Počet nových komentářů
5
211
–
240
/
511
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji