největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
301
–
330
/
511
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Jídlo nemá žádnou chuť, jen málo živin a hodně kalorií
V závěrečné části seriálu doplníme poslední kousek skládačky, a sice jak naše strava ztratila veškerou chuť a vyživovací hodnotu, takže kromě toho, že jsme tlustí a nemocní, jsme navíc i hladoví.
Denise Cumminsová
30. 1. 2015
Počet nových komentářů
22
Hubnutí je i pohyb. Jak neudělat chybu hned na začátku
Žít zdravěji, více se hýbat – podobná předsevzetí vedou v prvních měsících nového roku ke sportování i nováčky. Otázkou je, jak správně začít a „nepřepálit“ začátek.
Karolína Hlavatá
30. 1. 2015
Nejvystresovanější národ světa
Američané jsou vystresovaní a na vině je z velké míry nerovnováha mezi pracovním a soukromým životem, domnívá se americká psycholožka. Co s tím může dělat jedinec a co společnost?
Denise Cumminsová
28. 1. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Počet nových komentářů
11
Vítejte ve světě pracujících zombie
Kombinace nezdravého pracovního a soukromého života může způsobit devastující zdravotní následky. Proč jsou Američané přepracovaní a neužívají si života? A jak jste na tom vy?
Denise Cumminsová
20. 1. 2015
Počet nových komentářů
24
Proč jsou Američané tlustí a nemocní
Můžete dělat cokoli, snížit příjem sacharidů, tvrdě se dřít v posilovně, ale i přesto kila nejdou dolů a necítíte se dobře. Na vině je stres.
Denise Cumminsová
19. 1. 2015
Počet nových komentářů
17
4 důvody, proč je princip paleodiety pochybný
Paleodieta je dnes docela módní trend. Vychází z přesvědčení, že člověku prospívá to, co jedli naši předkové ve starší době kamenné.
Pavel Houser
13. 1. 2015
Počet nových komentářů
48
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná
Komentář
Proboha, máte vůbec něco bez alergenů? Napadne hosta při pohledu na jídelní lístek upravený podle nových požadavků. Áčka se stanou strašákem, jako se to již dříve stalo éčkům. Mnohdy zbytečně.
Petr Havel
7. 1. 2015
Počet nových komentářů
31
Mozkem proti žaludku. Soutěže jedlíků vyhrávají hubeňouři
Jaké to je živit se coby žrout-rekordman, tedy živit ve smyslu vydělávat si tímto způsobem na živobytí? Musíte mít anatomicky rozšířený žaludek a vážit půl tuny? Kdepak, důležitý je mozek.
Pavel Houser
6. 1. 2015
Počet nových komentářů
3
Nejhorší potraviny roku 2014
Přehled falšovaných, nejakostních a nebezpečných potravin uplynulého roku vydáváme již tradičně. A tradičně vyvolá jak velký zájem (mezi čtenáři), tak značnou nevoli (to ze strany výrobců či prodejců).
Lenka Krbcová
5. 1. 2015
Počet nových komentářů
9
Značení nebalených potravin se od Nového roku mění
Hned od ledna začíná platit novela zákona o potravinách, která přinese širší možnosti výběru při nakupování. Budeme znát alergeny, údaje o hlavních složkách, jen s tou zemí původu je to zase všelijaké.
Redakce
1. 1. 2015
Jak ošidit dietu? Výzkumy hledají snadné hubnutí
Svátky obžerství máme téměř za sebou a před námi je tradiční novoroční předsevzetí: Zhubnu! Po tom, jak shodit nadbytečná kila, pátrají nejrůznější studie.
Pavel Houser
31. 12. 2014
Počet nových komentářů
2
Řízek pro cukrovkáře a další vánoční triky
Zdravému člověku jednorázové přejedení o Vánocích neublíží. Pro diabetika představuje značné riziko. Jak zvládnout vánoční jídelníček bez obav z následků a přitom si svátky užít?
Redakce
23. 12. 2014
Počet nových komentářů
2
Nejčastější zažívací potíže o Vánocích
I střídmí lidé se o Vánocích zblázní a dají svému trávicímu systému pořádně zabrat. Co s tím, když svátky kazí pálení žáhy, průjem, zácpa, nadýmání, bouřící se žaludek či žlučník?
Luděk Hrdlička
22. 12. 2014
Počet nových komentářů
4
Mareš o Vánocích drží žravou, Kohák zapaluje stromeček
Jak budou letos trávit Vánoce hvězdy rozhlasových a televizních vln? Co bude jíst na Štědrý den Leoš Mareš, bez jakého cukroví se neobejde Patrik Hezucký a proč Libor Bouček nesmí přibrat ani deko?
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2014
Co jedí na Vánoce celiaci, vegetariáni a vitariáni
Tradice velí připravit na sváteční tabuli cukroví, ovoce, ořechy a hlavně bramborový salát a řízek či rybu. Co ale jedí lidé nemocní nebo alternativně se stravující?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2014
Počet nových komentářů
15
Největší peklo jsou diety
Petr Havlíček je známý jako odborník na výživu, umí poradit s nákupem i hubnutím. Teď rozjíždí projekt „Zhubni chytře“. Co tedy „děláme blbě“?
Lenka Krbcová
10. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
Trhlá vánočka věští nezdar
Chcete vědět, jak se peče poctivá vánočka? Nabízíme několik tradičních receptů, ale i „zaručených triků“. A navrch trochu čar a kouzel.
Blanka Chocová
8. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
Studie se vzácně shodují: kurkumin je málem zázrak
Je to až překvapivé, jak pozitivně vycházejí pro kurkumin prakticky všechny studie z poslední doby. Otázkou samozřejmě i tak zůstává, jak nejlépe ho přijímat – a také kolik.
Pavel Houser
4. 12. 2014
Počet nových komentářů
6
Mladí chtějí tříhodinový oběd
Glosa
Podle nového průzkumu ustupuje trend rychlého oběda. „Dnešní zaměstnanci si chtějí dopřát delší dvou či tříhodinovou pauzu, kterou jsou ochotni nahradit delší prací večer,“ tvrdí zpráva. Nesouhlasím. Ctím odkaz lorda Sandwiche.
Pavel Houser
2. 12. 2014
Počet nových komentářů
22
Co jíst při chudokrevnosti a nedostatku železa?
Chybí vám železo? Zkuste ho doplnit přirozenou cestou. Při chudokrevnosti pomáhá kopřiva, meruňky a dýňová semínka.
Simona Procházková
1. 12. 2014
Počet nových komentářů
3
Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí
Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…
Jana Poncarová
24. 11. 2014
Počet nových komentářů
6
Dítě přesolíte už jedním rohlíkem se šunkou
Dáváte dětem v kojeneckém a batolecím věku na snídani bábovku, celozrnné pečivo se šunkou, anebo sázíte na kaše? Přečtěte si, co je nejlepší podle primáře pediatrické kliniky.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Počet nových komentářů
3
I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne
Rozhovor
Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2014
Počet nových komentářů
10
Mléko – zabiják?
Švédští odborníci přišli se šokující zprávou: Mléko je zabiják. Revoluční studie: Pravidelné pití mléka vás zabije. Mléko – pomalý zabiják? Nová studie otřásá dosavadní medicínou…
Petr Havel
7. 11. 2014
Počet nových komentářů
17
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Počet nových komentářů
10
Na slunečnicovém oleji nesmažte
Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…
Redakce
4. 11. 2014
Počet nových komentářů
12
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé?
Žvýkačky máme za moderní výdobytek, přestože pryskyřice a kůry žvýkali už naši prapředci. I dnes jsou takové „žvejky bez chemie“ k mání. A jak to je se škodlivostí průmyslově vyráběných žvýkaček?
Petr Havel
30. 10. 2014
Počet nových komentářů
6
Muži jsou přesolení, ženy překyselené
Aktualita
Nejen příjem správného poměru základních živin a vitaminů je pro náš organismus důležitý. Zapomínat bychom neměli ani na minerální látky. Podle nového průzkumu je nám to ale fuk.
Redakce
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
1
301
–
330
/
511
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji