největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
391
–
420
/
511
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Počet nových komentářů
30
20 tipů, jak přežít Velikonoce
Proč už teď? Pokud si chcete na svátky dopřávat, neuškodí na to tělo trochu připravit. Máme pro vás dvacítku tipů, které pomohou Velikonoce přežít ve zdraví a s energií.
Martin Škába
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
Vrozený vysoký cholesterol se od běžného značně liší
Zvýšený krevní cholesterol má v Čechách kdekdo. V případě onemocnění označovaného zkratkou FH, tedy geneticky daného vysokého cholesterolu, se však jedná o zcela jiné hodnoty a rizika.
Lenka Krbcová
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Má dáti – dal. Přijímáme víc energie než vydáváme
Více než polovina Čechů má nadváhu či obezitu. Řada z nás totiž přijímá více energie než vydá. Může za to sedavý způsob života a převaha vysokokalorických, výživově nehodnotných jídel.
Karolína Hlavatá
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
4
Test tuků a olejů: Jak to vidí nutriční poradce
Ve studené kuchyni je podle dietologa jedničkou olivový olej. Je lepší rafinovaný, nebo za studena lisovaný? A proč je ghee dobré pro kuchaře, ale z nutričního hlediska hotová pohroma?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2014
Počet nových komentářů
69
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Ovesná kaše není jen pro slečinky, snídají ji i kulturisté
Snídaně je základ a ovesná kaše je skvělý start do nového dne. Čím nám prospívá a proč je ideální na občerstvení organizmu před sportem?
Blanka Chocová
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Skoro polovina zaměstnanců v ČR neobědvá
Stravovací návyky zaměstnanců v České republice jsou diametrálně odlišné od stravovacích návyků zaměstnanců v západní Evropě – a dlužno dodat, že jsou diametrálně horší.
Petr Havel
21. 3. 2014
Počet nových komentářů
10
10 mýtů o tloustnutí: Snídani můžeme klidně vynechat
Nesnídat je podle dietologů chyba. Ale stejně tak je zbytečné nutit se do haldy jídla v sedm ráno. Obzvlášť když jste noční pták. I u snídaně platí, že univerzální řešení neexistuje.
Lenka Krbcová
18. 3. 2014
Počet nových komentářů
18
Šlehačku ve spreji uvaří výrobci i z vody
Jak byste pojmenovali vodu smíchanou se ztuženými tuky a devíti emulgátory? Pokud vás napadla sprejová šlehačka, poklona. Šlehačka je totiž název prakticky pro cokoliv.
Kateřina Čepelíková
17. 3. 2014
Počet nových komentářů
4
Na migrénu platí kola s citronem. Ale neví se proč
Bolest hlavy může být velmi krutá a může mít mnoho příčin. Od dehydratace přes stres až po konzumaci tzv. potravinových spouštěčů – čokolády, zrajících sýrů nebo naloženého masa.
Kateřina Čepelíková
14. 3. 2014
Počet nových komentářů
3
10 mýtů o tloustnutí: Pohyb není potřeba
Chcete zhubnout a myslíte si, že stačí, když se omezíte v jídle? „Pokud chceme zhubnout, aniž bychom sportovali, dochází k hubnutí pomalu a nerovnoměrně,“ říká odborník.
Lenka Krbcová
12. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Živočišné potraviny vlákninu prakticky neobsahují
Nerozpustná vláknina je kartáč, který čistí povrch střev a zároveň je dráždí k většímu pohybu. Rozpustná vláknina bobtná, navozuje tedy v žaludku větší pocit sytosti. Potřebujeme obě.
Karolína Hlavatá
11. 3. 2014
Počet nových komentářů
14
České křížaly, bez cukru a síry, to je Nebe v hubě
Rozhovor
Sušené ovoce a zelenina jsou často sířené a proslazované. Přitom to jde i čistě, chutně a bez chemie. Přesvědčili jsme se o tom na farmářském trhu na Jiřáku, kde jsme měli Nebe v hubě.
Kateřina Čepelíková
10. 3. 2014
Počet nových komentářů
8
10 mýtů o tloustnutí: Konzumace cukrů škodí
Ukazuje se, že současný frontální útok na cukry, respektive sacharidy, je minimálně sporný. „Naším největším problémem není cukr,“ říká dietolog.
Lenka Krbcová
6. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
S „falešnou sladkostí“ si neumíme poradit
Náhradní sladidla vzbuzují řadu diskuzí. Jsou škodlivá? Mohou nám pomoci zhubnout? Máme je konzumovat? V poslední době stále sílí hlasy, které vystupují zásadně proti nim. Co říkají?
Blanka Chocová
4. 3. 2014
Počet nových komentářů
13
Brutálně obarvený ananas neprošel přes inspekci
Aktualita
Potravinářská inspekce zakázala kandovaný ananas s třináctinásobně překročeným limitem pro barvivo SY.
Redakce
3. 3. 2014
Po přemíře betakarotenu budete vypadat jako mrkev
Galerie
Určitě si pamatujete, jak vám jako malým dětem neustále předhazovali, abyste jedli mrkev, protože je dobrá na oči. I za syndromem „suchého oka“ stojí nedostatek vitamínu A. Co všechno vlastně víme o vitamínu A a betakarotenu?
Taťána Kročková
3. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
10 mýtů o tloustnutí: Díky dietám budu štíhlejší
Tohle bude bolet. Pokud vážně chcete zhubnout dlouhodobě, musíte se připravit, že to bude běh na dlouhou trať, který se neobejde bez tělesné námahy a změny životního stylu.
Lenka Krbcová
25. 2. 2014
Odstraňte pšenici – a máte po problému
Nová provokativní kniha o pšenici a jejím destruktivním vlivu na naše zdraví přináší někdy překvapivá, pro mnohé až šokující tvrzení.
Bohumil Tesařík
21. 2. 2014
Počet nových komentářů
23
10 mýtů o tloustnutí: Díky hladovce půjdou kila dolů
Když budete hladovět, vaše hmotnost se možná skutečně sníží. Na chvíli. Pak to bude ještě horší než předtím.
Lenka Krbcová
19. 2. 2014
Počet nových komentářů
5
10 mýtů o tloustnutí: Po light potravinách zhubnete
Je to light, dám si dvakrát! Častá chyba, navíc kombinovaná s neochotou „hnout zadkem“ samozřejmě není cestou ke štíhlé figuře.
Lenka Krbcová
14. 2. 2014
Počet nových komentářů
5
Sladká zrada: cukry schované v údajích o sacharidech
Video
Sacharidy a cukry nejsou to samé. Úskalí sacharidů spočívá v tom, že různé druhy mají odlišný vliv na naše zdraví i váhu. „Tloustnoucí“ cukry jsou schované i tam, kde byste je nečekali.
Karolína Hlavatá
13. 2. 2014
Počet nových komentářů
2
10 mýtů o tloustnutí: Kofein způsobuje dehydrataci
Pro ty, kdo usilují o redukci hmotnosti, je zvlášť důležité dodržovat pitný režim a vyhnout se dehydrataci. Lidé si často myslí, že ji způsobují kofeinové nápoje, káva, čaj nebo limonády.
Lenka Krbcová
12. 2. 2014
Počet nových komentářů
5
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst
Nová zjištění o cholesterolu a antioxidantech obrací naruby předchozí tvrzení. Ani tato nebudou definitivní. Zdravotní a nutriční doporučení se mění – a měnit se budou dál.
Petr Havel
10. 2. 2014
Počet nových komentářů
11
10 mýtů o tloustnutí: Večer se už nesmí jíst
Mnozí z nás se trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle napáchat více škody než užitku.
Lenka Krbcová
6. 2. 2014
Počet nových komentářů
6
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Počet nových komentářů
19
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
391
–
420
/
511
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji