největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
331
–
360
/
511
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
12
Šťastlivci: tlustí, a přesto zdraví
Leckomu vadí nadváha především z estetických důvodů. Naneštěstí i lidé, kterým je tento aspekt věci ukradený, trpí kvůli obezitě zdravotními komplikacemi. Může být i tlustý člověk zdravý? Do jisté míry ano.
Pavel Houser
20. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Co špatného v mládí sníš…
…za to si ve stáří budeš spílat. Proto je dobré začít rozpoznávat kvalitní a zdravé potraviny už od raného věku. Dětem v tom nově pomůže kreativní projekt do škol.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2014
Otroci jídla: Těší se, až se přejedí
Rozhovor
Ztratit kontrolu nad nadívanou husou nebo tácem chlebíčků může každý. Potíž nastává, když se jednorázové přejedení na oslavě změní v tzv. psychogenní, záchvatovité přejídání ve svitu vlastní lednice.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2014
Nejčastější chyby při hubnutí – jak na ně? (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Jak získat motivaci, které potraviny vybírat, a hlavně jak shazovat tuky a ne svaly vám poradí Jiří Šusta, zakladatel a diet kouč dietního programu KetoDiet.
13. 10. 2014
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Novinky v léčbě cukrovky: Škodí umělá sladidla?
Diabetes, lidově cukrovka, je dnes spolu s nadváhou ve vyspělém světě asi nejrozšířenější civilizační chorobou. Nové výzkumy ukazují, jak by se mohla zlepšit diagnostika, léčba i prevence.
Pavel Houser
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
7
Potraviny „jako“ čerstvé: Pasterace nebo paskalizace?
Uchovávat potraviny v čerstvém stavu nejde na věky, ale dá se tomu více či méně šetrně pomoci. Bez chemie, za pomoci působení teploty či vysokého tlaku. Podíváme se na jejich výhody a nevýhody.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2014
Počet nových komentářů
1
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa
Maso z největšího běhavého ptáka na planetě obsahuje vzhledem k jeho „životnímu stylu“ velmi málo tuku. Je dietní a s použitím bylinek lze dosáhnout téměř nekonečných variant finální chuti.
Petr Havel
26. 9. 2014
Počet nových komentářů
3
Přílohy se škrobem vyvolávají falešný pocit bezpečí
Přílohy k jídlu chtějí rozumné zacházení, chyba je velké množství i jejich úplné vynechávání, obsahují důležité látky. Škrtnutí příloh v dietě vede navíc k jojo efektu.
Eva Fryšarová
23. 9. 2014
Počet nových komentářů
10
Naučte se netloustnout
Více než polovina Čechů má nadměrnou hmotnost. České děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Zájem o zdravý životní styl by měl jedním z cílů každého z nás. Stojí nejen na správné stravě, ale i na dostatečném pohybu, odpočinku a psychické pohodě.
Karolína Hlavatá
22. 9. 2014
Počet nových komentářů
19
5 tipů pro úspěšné hubnutí (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Září se přehouplo do své druhé poloviny a pro nás skončilo období zmrzlin a grilování. Pokud bojujete s nadbytečnými kilogramy, je pro vás podzim ideální.
22. 9. 2014
Nadměrné nadýmání je signálem oslabené slinivky
Podle bylinkového kalendária se v září dostává na vrchol své aktivity důležitý orgán našeho těla – slinivka. Jak se o ni starat? Slinivce svědčí detoxikace, odlehčená strava a bylinky.
Simona Procházková
18. 9. 2014
Počet nových komentářů
11
Názory na elektronické cigarety se nesbližují
Co se v poslední době zjistilo o e-cigaretách, nakolik je máme vítat a nakolik je na místě opatrnost či rovnou odmítání?
Pavel Houser
17. 9. 2014
Počet nových komentářů
15
Jíst v těhotenství za dva je nesmysl
Mnohé těhotné se stále drží zaběhlého pravidla a jedí „za dva“. Často se jim to i hodí – těhotenské chutě umí s organizmem pěkně zamávat. Zvýšení energetického příjmu je přitom nutné až ve třetím trimestru a zdaleka ne tolik, kolik si možná představujeme.
Blanka Chocová
16. 9. 2014
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů
Pokud se vám zdá titulek poněkud nelogický, máte samozřejmě pravdu. Použitá formulace je skutečně velkou nadsázkou, tak úplně nepravdivá ale není.
Petr Havel
12. 9. 2014
Počet nových komentářů
6
Bio má méně éček, nutriční hodnoty se lišit nemusí
Měsíc biopotravin vystartoval s mottem „BIO pro každého“. Ministerstvo chce ukázat, že i produkty ekologického zemědělství mohou být cenově dostupné a že ne všechno bio je zelené. Značka BIO zdobí třeba špek.
Eva Fryšarová
8. 9. 2014
Tekuté kalorie do školní tašky nepřidávejte
Vymýšlíme zdravé svačiny, vykrajujeme ze sýra postavičky a z okurky kytičky, jen aby dítko ve škole mělo větší chuť zdravě jíst. Stejně velký zájem bychom ale měli věnovat i jeho pití.
Kateřina Čepelíková
5. 9. 2014
Počet nových komentářů
9
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Odpůrci cholesterolové teorie zaměňují příčinu a důsledek
Rozhovor
„Je to zkratka, když říkáme hodný a zlý cholesterol, sice užitečná, ale je třeba si uvědomit, že cholesterol je jenom jeden. A i ten hodný se může chovat zle,“ říká Michal Vrablík. Mění se pohled medicíny na cholesterol?
Lenka Krbcová
1. 9. 2014
Počet nových komentářů
8
Bércové vředy mají různé příčiny, na nich závisí léčba
Bércové vředy jsou velmi závažné a nepříjemné onemocnění, které se projevuje otevřenými, často velmi hlubokými ranami. Nejsou jen problémem seniorů, jak si často myslíme.
Júlia Černohorská
28. 8. 2014
Třetina Čechů snídá až v práci a za chodu počítače
Aktualita
Rozsáhlý průzkum odhalil, že pro Čechy není snídaně extra důležitá a že to není jídlo, kterému by byli ochotni věnovat extra pozornost. Navíc jíme dokola to samé a ve spěchu.
Redakce
27. 8. 2014
Počet nových komentářů
9
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy
Novinka potěší především ty, kdo mají potíže s lepkem – zřejmě již v příštím roce bychom se mohli i v ČR setkat s výrobky z mouky vhodné i pro celiaky. Je totiž vyrobena z kávového odpadu.
Petr Havel
20. 8. 2014
Počet nových komentářů
5
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Počet nových komentářů
2
Petr Havlíček radí, jak jíst při práci na směny
Nedivte se, že tloustnete, když máte nedostatek spánku. Petr Havlíček vám poradí, jak se tukovým poštářům kolem břicha vyhnout a jak zvládnout jídelníček i ve směnném provozu.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2014
Počet nových komentářů
6
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Počet nových komentářů
13
Funkční trénink s kettlebell: ženy s koulí
Rozhovor
Následující rozhovor vznikl díky mé bývalé spolužačce, která propadla silovému a kondičnímu způsobu cvičení nazývaném funkční trénink. A kdybych neviděla výsledky – neuvěřím.
Andrea Pencová
11. 8. 2014
Počet nových komentářů
8
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Počet nových komentářů
24
331
–
360
/
511
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji