největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
151
–
180
/
643
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Přehled: Kolik toho sní jeden člověk za rok
Denně v České republice sníme přes 2 000 „tatrovek“ jídla. Za rok jsou to statisíce kilogramů jídla na člověka.
Redakce
3. 3. 2018
Ministerstvo dá milion korun na další testování dvojí kvality potravin
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dlouhodobě kritizuje tzv. dvojí kvalitu potravin. Tedy skutečnost, že potraviny prodávané v České republice, ale třeba také na Slovensku či Maďarsku, jsou horší kvality než v západní Evropě.
Lenka Krbcová
1. 3. 2018
Produkujeme 13× více drůbeže a 6× více sýra než za ČSSR, na Německo to nestačí
Komentář
Produktivita našeho potravinářství roste, ale proti EU je to pořád málo. Češi vyrábí potraviny neefektivně, a i proto jsou drahé.
Petr Havel
1. 3. 2018
Nebezpečný med nebyl zlikvidován, inspekce ho našla ve skladu
Aktualita
Potravinářská inspekce při mimořádné kontrole zjistila 31,5 tun nelegálního medu. Jedná se zřejmě o med z kauzy společnosti Včelpo, ve kterém byla nepovolená antibiotika.
Redakce
27. 2. 2018
Počet nových komentářů
3
Tradiční Pražská šunka uspěla v Bruselu, její jméno je chráněné
Aktualita
Recept na tradiční Pražskou šunku si naši uzenáři předávají desetiletí. Evropská komise to uznala a potravinu zapsala na seznam Zaručených tradičních specialit, což výrobek ochrání před nekvalitními napodobeninami zneužívajícími dobré jméno Pražské šunky.
Redakce
23. 2. 2018
Vymýtit dvojí kvalitu potravin nebude snadné. Optimismus není na místě
Aktualita
Dvojí kvalita potravin prodávaných v Česku a v zahraničích byla loni potvrzena, co se děje teď? Bojují ministři dál za změny? Změnil už někdo složení svých výrobků, aby bylo srovnatelné se zahraničními produkty?
Kateřina Čepelíková
5. 2. 2018
Počet nových komentářů
4
10 otázek a odpovědí o kuřecím mase. Víte, co jíte?
„Na hlavu“ máme v ČR spotřebu drůbežího masa 27 kg. A jeho popularita stále roste. Přečtěte si, jaké jsou způsoby zpracování, chlazení a označování drůbežího masa. Víte, podle čeho se dělí do jakostních tříd a co zjistíme z etikety?
Redakce
9. 1. 2018
Počet nových komentářů
2
Nejhorší potraviny roku 2017
Přinášíme tradiční přehled závadných potravin uplynulého roku. I letos bylo nejvíce nálezů ve skupině masných výrobků a vín. Kteří prodejci a výrobci potravin skončili na pranýři?
Lenka Krbcová
4. 1. 2018
Čtyři věci, které mi po návratu z Anglie chybí
Poslední dva roky jsem prožila v Anglii. I navzdory tomu, že jsem se zpět do Brna vracela s hřejivým pocitem, že Česko je mnohem příjemnější místo pro život než Britské ostrovy, ještě v Anglii jsem si vytvářela svůj osobní seznam toho, co mi bude po návratu chybět.
Jana Kuklová
2. 1. 2018
Počet nových komentářů
6
Co dělat, když si koupíte hnusný svařák
Svařené víno z vánočního trhu – i odjinud – je bohužel bez pravidel. I na trhu je ale možná reklamace.
Redakce
7. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Chystáte se péct? Těmto surovinám se při nákupu vyhněte
Galerie
Začínáme si dělat zásoby na pečení, nechybí mouka, sušené ovoce, med ani kandované ovoce. Víte, které z nich nekoupit? Připravili jsme pro vás galerii potravin, kterým je lépe se vyhnout. Těch, které v nedávné době inspekce poslala na pranýř.
Redakce
22. 11. 2017
Krásně barevné? Díky arzeniku! Kvalitní strava nebyla ani před sto lety
Pokud se dnes někdo pozastavuje nad tím, že jsou nám do jídla přidávány jedy a někteří výrobci šidí, co se dá, vězte, že ani před více než sto lety tomu nebylo jinak.
Taťána Kročková
15. 11. 2017
Počet nových komentářů
2
dTest testoval majonézy. Vyhrála ta levná
Při domácí výrobě majonézy víme, co jíme, ale jak je to v případě majonézy, kterou kupujeme v obchodech? Který výrobce používá nejvíce žloutků a který nejméně? Nejen to u osmnácti majonéz zjišťoval dTest.
Redakce
7. 11. 2017
Počet nových komentářů
2
V tisícovkách konzerv typu lunch meat chybělo maso
Aktualita
Potravinářská inspekce zakázala konzervy, tzv. lunch meat, v nichž scházelo nejméně třicet procent masa.
Redakce
26. 10. 2017
Stejné obaly, zcela jiné složení potravin. Vyřešme to jednou provždy, hřímá ministr
I ve druhé fázi testování kvality potravin se potvrdilo, že české potraviny mají obdobný obal, ale zcela jiné složení než ty zahraniční. Pozor ale, ne vždy je na tom Česká republika nejhůř, v ojedinělých případech máme lepší výrobek než Německo.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2017
Počet nových komentářů
2
Závan kolem drůbežárny
Před pár lety jsem se dostala do zázemí Vodňanské drůbeže. Několik věcí bylo předem jasných. Jedná se o velkovýrobu, takže žádný dvorek s panímámou a žluťoučkými kuřátky. Jedná se o výrobu živočišnou, takže „krev a slzy“ budou. Jedná se o akci pro novináře, takže uvidíme a uslyšíme jen to, co máme vidět a slyšet.
Lenka Krbcová
12. 10. 2017
Opět potvrzeno: nadnárodní výrobci potravin dělí zákazníky EU na dvě třídy
Aktualita
Dvojí kvalita potravin byla znovu potvrzena, a to při dalším srovnávacím testu, který si nechala odborně zpracovat Slovenská republika. Které výrobky se nejvíce liší?
Kateřina Čepelíková
10. 10. 2017
Počet nových komentářů
2
Jak to doopravdy bylo s kvasem a droždím v chlebu
Taky máte zažité, že kvasový chléb je ten dobrý a ten s droždím špatný? Že malý výrobce peče kvalitní chléb s kvasem a velký… Budete asi překvapeni, jak tomu bylo a je ve skutečnosti.
Lenka Krbcová
21. 9. 2017
Počet nových komentářů
1
Bruselské potravinové pověsti aneb Co nám EU zakázala jíst
Zlý Brusel nám prý zakazuje hranolky, kávu, křivé banány, pomazánkové máslo, nebalené pečivo i zabijačky… Podívejte se s námi na stručný přehled nejčastějších euromýtů, které mezi lidmi kolují.
Redakce
15. 9. 2017
Počet nových komentářů
11
Jak se pečou 100% české piškoty
Kulaté piškoty jsou u nás velmi oblíbené, jejich skutečně českých výrobců je přitom málo. Firma Perník se chlubí označením Česká chuť a tradiční výrobou.
Lenka Krbcová
21. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Zmrzlina se „šidila“ vždy. Ale jinak
Tváří se jako smetanová, ale spíš bude z odtučněného mléka, je jahodová, ale jahodovou nemá ani barvu. Jsou to hry s barvami a popisky, čím barevnější, tím lépe se upoutá pozornost. Platilo to i tehdy, kdy bylo zmrzlinářství ještě v plenkách.
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Zaměřeno na kebaby: obsahují nepovolené látky
Veterináři zkontrolovali oblíbenou pochoutku. Několik prodejců připravovalo kebab ze surovin z Polska či Německa, které jejich výrobci „přikrmili“ chemií.
Redakce
9. 8. 2017
Je potřeba vrátit bramborám jejich chuť
Když má brambora krásnou slupku a žádný strup, neznamená to ještě, že nám také bude chutnat. Jenže my pěknou slupku chceme, a tak se pro ni pěstuje celá řada odrůd. Pěstují se ale i brambory pro chuť?
Kateřina Čepelíková
25. 7. 2017
Počet nových komentářů
1
Jsme popelnice Evropy? Ptali jsme se ministra
Rozhovor
Výsledky průzkumu dvojí kvality potravin, které v minulém týdnu zaplavily všechna média, nepřinesly tak přesvědčivé výsledky, jak někteří očekávali. Co na ně říká ministr zemědělství, považuje kvalitu českých potravin za srovnatelnou s tou zahraniční?
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2017
Dvojí kvalita potravin potvrzena: Ve stejném obalu najdeme různé složení
Jaká je kvalita potravin v Česku, Rakousku, Německu, Maďarsku a Slovensku? Liší se nějak významně? Ministr zemědělství Marian Jurečka nechal za půl milionu zpracovat průzkum, ve kterém byla pravda poprvé veřejně odhalena.
Redakce
11. 7. 2017
Nákup potravin v Německu
Komentář
Mléko je mlékovější, sýry jsou tučnější, maso šťavnatější, ovoce se zeleninou jsou méně shnilé. Navíc to vše budete mít za třetinovou cenu. Je to pravda, nebo mýtus?
Helena Singerová
11. 7. 2017
Počet nových komentářů
14
Na farmářských trzích byl opakovaně falšovaný med
Aktualita
Státní veterinární správa odhalila krátce po sobě případy prodeje falšovaného medu na farmářských trzích.
Redakce
6. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
9 tipů pro výběr kvalitního másla
Kvalitní máslo se nelepí k obalu, nemá výrazně žlutou barvu a je déle tvrdé a hladké. Lépe se s ním pak peče i vaří. Také vás nasytí na delší dobu než nekvalitní náhražky.
Redakce
18. 5. 2017
Počet nových komentářů
14
Tradiční české potraviny i letos na Selských slavnostech
Nákup surovin téměř z pole či chléva, ale i ochutnávky tradiční selské kuchyně najdete na již čtvrtém ročníku Selských slavností. Konat se budou hlavně během léta a díky pestrému programu potěší celou rodinu.
Petr Havel
26. 4. 2017
Počet nových komentářů
1
Bubble tea má opět problém: v „kuličkách bez chemických barviv“ jsou barviva
Aktualita
Potravinářská inspekce prokázala u dalších nápojů bubble tea „bez chemických barviv“ přítomnost barviva tartrazin a allura červeň.
Redakce
13. 4. 2017
Počet nových komentářů
2
151
–
180
/
643
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji