největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
mléko
mléko
61
–
90
/
165
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Výhody a nevýhody průmyslově vyráběných potravin. Co převažuje?
Průmyslově vyráběným potravinám se velmi často nevyhneme. Co všechno obsahují a proč? Mohou nám škodit? Podle naší přední odbornice, profesorky Jany Dostálové, není důvod je hromadně zatracovat, ale dobře vybírat.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2019
Počet nových komentářů
5
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Počet nových komentářů
1
Jaké mléko patří na náš stůl?
Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří dlouhá léta mléko pijí, méně často trpí některými závažnými onemocněními. Existují však i odpůrci mléka, kteří varují před zahleněním, laktózovou intolerancí či alergií vyvolanou konzumací mléka.
Iva Šmrhová
4. 8. 2018
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu
Jiné produkty a jinou kvalitu než v běžných prodejnách najdeme přímo v hospodářstvích. Máme pro vás tipy na malé mlékárny, kde si můžete nakoupit.
Petr Havel
26. 7. 2018
Za kvalitním českým mlékem stojí hlavně mlékárny, až poté chovatelé krav
Abychom si mohli pochutnávat na chutných mléčných výrobcích, musí mít mlékárny kvalitní mléko; a aby ho měli, tak do chovu a krmení krav dost mluví. Co všechno předchází tomu, než se mléko od farmáře dostane do mlékárny?
Kateřina Čepelíková
19. 7. 2018
Počet nových komentářů
3
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo
Ze čtyřiceti na šedesát korun, tak se aktuálně změnila cena másla. Ve stejný čas jako loni, kdy máslo podražilo meziročně o deset korun. Máslové krize se budou zřejmě opakovat tak dlouho, než bude na trhu tučnější mléko.
Petr Havel
29. 6. 2018
Farma Zahrádka: Na začátku jsme ani neuměli podojit kozu, dnes je to rutina
Prodával auta, vyráběl hračky, nakonec se ale František Pešička našel v chovu koz v ekologickém režimu. A daří se mu. Velmi. Jak to u něj na kozí Farmě Zahrádka vypadá? Kolik má koz a kůzlat a co vyrábí?
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2018
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší
Jahodový koktejl z automatu Koruna se stal legendou. Nyní má zmodernizované nástupce – mléčné nápoje smoothie s ovocem. Jogurtové smoothie ale přece jen zcela identické s retro koktejlem není.
Petr Havel
13. 6. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Mlezivo představuje základ pro imunitu dítěte
Mlezivo (kolostrum) je tekutina předcházející mateřskému mléku, která je první stravou miminka. A stravou velmi důležitou pro jeho další život.
Miloslava Kameníková
4. 4. 2018
V čem je kozí mléko lepší než kravské?
Máte po konzumaci kravského mléka zažívací obtíže? Možná pro vás bude východiskem koza, respektive potraviny, které se z jejího mléka vyrábějí. A nebojte se zápachu, když je mléko správně ošetřeno, není cítit.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2017
Počet nových komentářů
1
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí
Komentář
Pokud někoho zajímá, jaký je rozdíl mezi „normálně“ produkovaným mlékem a mlékárenskými výrobky z něj a mezi mlékem a mlékárenskými výrobky „bez genetické modifikace“, pak je nutné konstatovat, že žádný.
Petr Havel
26. 9. 2017
Počet nových komentářů
1
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné
Rostlinné nápoje v mnoha receptech nahrazují kravské mléko. Je to móda, ale také důsledek potravinových alergií a intolerancí. Jaké jsou výhody a nevýhody mléka a „nemléka“?
Petr Havel
30. 6. 2017
Počet nových komentářů
6
Nejlepší mlékárenský výrobek roku 2017 je…
Aktualita
Jaký mlékárenský výrobek je ten nejlepší z nejlepších? Vítěze v osmi kategoriích hledala již po patnácté odborná komise. Souhlasíte s jejich stupni vítězů?
Redakce
8. 6. 2017
Řecký jogurt, nebo jogurt řeckého typu? Není to totéž
Oba mají modrobílý obal, oba chutnají podobně, ale každý se vyrábí jinak a z výrazně odlišného množství mléka. Který je „přírodnější“ a čím se liší od běžných jogurtů, kromě vyšší ceny?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2017
Počet nových komentářů
5
Rostlinný nápoj může v kuchyni nahradit mléko. Jak ho ale vybrat?
Rostlinné nápoje mohou být z ovsa, chia semínek, ořechů, ale i konopí a rýže. Zkuste si je vyrobit doma, nebo se naučte vybírat a používat ty nejlepší. Poradíme, nač si dát pozor.
Redakce
24. 3. 2017
Kauza omezení prodeje mléka: Tohle iDnes.cz přehnal, říká ministerstvo
Aktualita
Na serveru iDnes se dnes objevily informace, které ministerstvo zemědělství označilo za lživé. Týkají se nových pravidel při prodeji syrového mléka. Budou opravdu muset zemědělci omezit svou produkci?
Redakce
15. 3. 2017
Počet nových komentářů
20
Mléko od Madety koupíte i v Číně a Lipánka na Seychelách
Reportáž
Jihočeská Madeta má více než stoletou tradici. Vyrábí přes dvě stovky mléčných výrobků, na které jsou zvyklé celé generace.
Kateřina Čepelíková
17. 1. 2017
Moravia Lacto umí s mlékem to, co nikdo jiný v Česku
V jihlavském mlékárenském závodě vyrábí řadu speciálních sýrů a mají jako jediní technologii na oddělování minerálů ze syrovátky. Pojďte s námi na exkurzi.
Kateřina Čepelíková
2. 1. 2017
Počet nových komentářů
1
České mléko od zahraniční krávy
Komentář
Co je české mléko, jak ho poznáme a je to vlastně důležité?
Petr Havel
28. 10. 2016
Počet nových komentářů
4
Geneticky modifikované mléko je totální nesmysl
Komentář
Hned na počátku je třeba jasně zdůraznit: takzvané „GMO free“ mléko, tedy mléko ze skotu, k jehož výživě nebyla použita geneticky modifikovaná krmiva, není ani lepší, ani méně rizikové, ani nutričně vhodnější než „obyčejné mléko“.
Petr Havel
5. 10. 2016
Počet nových komentářů
71
Intolerance na laktózu se často plete s alergií na mléčnou bílkovinu
V posledních letech se v populaci stále častěji vyskytuje intolerance na laktózu, ale lidé ji mnohdy zaměňují s alergií. Laktóza je mléčný cukr vyskytující se především v mléku a mléčných výrobcích.
Redakce
3. 10. 2016
Počet nových komentářů
1
Podojí mandle, přidají datle a mají Nemléko
Je ukryté v lahvi, která kdysi náležela jen klasickému živočišnému mléku, ale jinak s krávou nemá co do činění. Nemléko se totiž vyrábí z mandlí. Od května ho dojí Amálie a David.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2016
Počet nových komentářů
14
Mák bude o třetinu levnější
V máku je více vápníků než v mléku, tak proč si z něj neudělat třeba makové mléko? Zvláště když máku bude letos nejvíc za poslední roky a bude tím pádem velmi levný.
Petr Havel
22. 7. 2016
Počet nových komentářů
27
Mlékárenský výrobek roku 2016: Rozpory mezi slovy a činy
Komentář
Soutěž myslí víc na výrobce, než na spotřebitele. Ukazuje to jak zbytečně velké množství kategorií, kdy bez medaile zůstane málokdo, tak nesmyslné oceňování výrobků bez tuku a rádoby farmářských potravin z velkovýroby.
Petr Havel
27. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Na zimu hážeme mléko do zámeckého sklepa, říká majitelka kozí farmy
Jako svatební dar dostala Markéta Toběrná osm koz, dnes jich má s kůzlaty až osmdesát a k tomu dvě krávy. Pečuje o zvířata, zpracovává mléko a pak na trzích poslouchá, jak to má dobré, ale drahé. Ví se, kolik je za jedním sýrem práce?
Kateřina Čepelíková
26. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin
Rozhovor
Na severu Čech, nedaleko Liberce, se před necelými dvěma lety dala do pohybu výroba na Farmě Jeřmanice. Výrobky mají tak kvalitní, že už je zdobí hned dvě významná ocenění. Nahlédněte tam, kde se nic nešidí.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2016
Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku
Sýr nikdy nevyráběli, přesto si před necelými dvěma lety otevřeli v Praze Mozzarellart – obchod s výrobnou dnes již věhlasných sýrů. Jak se italská dvojice Marco a Tiziana k výrobě mozzarelly dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 2. 2016
Inspekce kontrolovala automaty s nápoji. Mezi hříšníky je i Coca Cola
Inspekce při kontrole automatů s teplými nápoji zjistila zásadní nedostatky. Prodejci nás klamou, seč jim síly stačí. Čokoláda není čokoláda a mléko není mléko. Známe hříšníky.
Redakce
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
61
–
90
/
165
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji