největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
mléko
mléko
91
–
120
/
165
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Kudy ven z mléčné krize?
Komentář
Nejen v naší zemi, ale také v rámci celé EU protestují již nějakou dobu producenti mléka proti nízkým výkupním cenám této pro zemědělce strategické komodity.
Petr Havel
9. 9. 2015
Počet nových komentářů
16
Země živitelka je šancí na podporu českých potravin
Minulý čtvrtek začala každoroční přehlídka potravinářství a českých potravin, Země živitelka. Co může letos přinést nového a proč je téma dne mléko?
Petr Havel
31. 8. 2015
Dříve byly mléčné výrobky kvalitnější. Říká kdo?
Spousta lidí lamentuje nad kvalitou mlékárenských produktů. Hledají chyby a vyprávějí o tom, jak se tenkrát všechno dělalo poctivě, a dnes, jak se šidí. Nešálí je trochu paměť?
Petr Havel
26. 8. 2015
Počet nových komentářů
25
5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr
Trvanlivé mléko obsahuje konzervanty, ředí se vodou a vůbec, není to pořádné mléko. Co se ještě tvrdí o mléce a není to pravda?
Redakce
4. 6. 2015
Počet nových komentářů
62
Jak zachovat kvalitní české mléko
Komentář
Motivace k vysoké kvalitě, klidně i na úkor objemu. To je jediná cesta k tomu, abychom udrželi veškeré dobré a originální české mlékárenské produkty na našem trhu – a uspěli i v Evropě.
Petr Havel
4. 6. 2015
Počet nových komentářů
5
Tyhle krávy dojí robot. Lidi jim nechybí
Vyrazili jsme do Českého středohoří na ekologickou farmu Ludvíka Eflera, který postupně přechází na robotické dojení. Jak si holky na robota zvykly, kopou ho nebo zbožňují?
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2015
Počet nových komentářů
15
Alergie na mléko není častá, zato se často plete
Intolerance laktózy znamená, že člověku není po konzumaci mléčných výrobků dobře, avšak tento stav za pár hodin, někdy i minut, pomine. Naopak projevy alergií jsou skutečnými nemocemi, které trvají řadu dní.
Petr Havel
18. 5. 2015
Počet nových komentářů
1
Co všechno umí kokosová smetana
Kokosová alternativa smetany se hodí jak pro exotická jídla, tak tradiční recepty.
Redakce
5. 5. 2015
Některé farmy dodávají opakovaně kontaminované mléko
Aktualita
Mléko v jihomoravských automatech je bezpečné, ale až po převaření. Analýza prokázala zvýšené množství některých bakterií. Záleží zejména na konkrétním dodavateli, říká mluvčí veterinární univerzity.
Petr Chmelař
18. 11. 2014
Počet nových komentářů
4
Mléko – zabiják?
Švédští odborníci přišli se šokující zprávou: Mléko je zabiják. Revoluční studie: Pravidelné pití mléka vás zabije. Mléko – pomalý zabiják? Nová studie otřásá dosavadní medicínou…
Petr Havel
7. 11. 2014
Počet nových komentářů
17
Potraviny „jako“ čerstvé: Pasterace nebo paskalizace?
Uchovávat potraviny v čerstvém stavu nejde na věky, ale dá se tomu více či méně šetrně pomoci. Bez chemie, za pomoci působení teploty či vysokého tlaku. Podíváme se na jejich výhody a nevýhody.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2014
Počet nových komentářů
1
Kojení a kravské mléko? Co je dobré pro děti
Přechod z mateřského mléka na mléko kravské není pro děti moc snadný. Ani kombinace obou mlék se příliš nedoporučuje. Proč?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2014
Počet nových komentářů
1
Syrové mléko „přenáší“ encefalitidu
Případy onemocnění klíšťovou encefalitidou po požití syrového mléka nejsou běžné, ale riziko tu je. Aktuálně se o tom přesvědčily dvě ženy, které onemocněly po neošetřeném kozím mléce.
Petr Havel
26. 6. 2014
Počet nových komentářů
17
Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém
Každý dodavatel a každá mlékárna si mléko otestuje na rezidua antibiotik. Dodavatel kvůli riziku citelného postihu. Mlékárna proto, že z mléka s antibiotiky nevyrobí jogurt ani mlékárenský pánbůh.
Lenka Krbcová
13. 6. 2014
Počet nových komentářů
9
Proč bio kuře stojí 3× víc než obyčejné?
Aktualita
Zatímco bílý bio jogurt se cenově přiblížil běžnému, bio kuře krákoře pořád výrazně dráž než obyčejné kuře. Důvody jsou zřejmé.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2014
Počet nových komentářů
15
Proč vám vadí mléko? Intolerance a alergie mají odlišné příčiny
Dáte si hlt mléka do kávy a už je vám zle? Máte i po jednom jogurtu ekzém? Může jít buď o laktózovou intoleranci nebo alergii na mléko. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2014
Počet nových komentářů
9
Možná nahradí mléko, ale s krávou si netyká
Má krabici jako mléko, má barvu jako mléko, ale s krávou nemá nic společného. Rostlinné nápoje nahrazující kravské mléko mají své pevné místo na trhu. Z čeho se vyrábí a komu slouží?
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2014
Počet nových komentářů
25
Mléko pro děti v testech zklamalo
Časopis dTest zkoumal kvalitu mléka na našem trhu, testování podrobil osmadvacet mlék. Zaměřil se na přítomnost těžkých kovů, nebezpečných bakterií i obsah vápníku u odtučněných mlék.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
Nejoblíbenější mléčný výrobek v Česku? Máslo
Zatímco Afričan ročně zkonzumuje 50 kg mléčných výrobků za rok, Čech jich spořádá skoro pětkrát více. Je to zpráva pozitivní nebo negativní? Podívejte se na celosvětové srovnání.
Kateřina Čepelíková
18. 2. 2014
Počet nových komentářů
9
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Frozen yogurt: je to jogurt a chutná jako zmrzlina
Byla pýchou všech Čechů, byla první na světě, která vyrobila ovocný jogurt a přesto krachla. Radlická mlékárna je ale zpět a vnáší na český trh moderního představitele jogurtu.
Kateřina Čepelíková
3. 10. 2013
Počet nových komentářů
4
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
To aseptická linka vyrobí trvanlivé mléko, ne chemie
Balené vody, ledové čaje, mléko, smetana, to jsou výrobky, které v uzavřeném obalu vydrží na krámě třeba půl roku. Jsou za tím kouzla a čáry, nebo jsou důvody mnohem prozaičtější?
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2013
Počet nových komentářů
11
Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají
Do mléčných výrobků se přidává vitamín D a někde dokonce i vápník. Zjišťovali jsme u výrobců, proč tak činí a jestli nám taková porce déček z jogurtů, mléka a ze sluníčka nemůže uškodit.
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Počet nových komentářů
9
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Nejčastější mýty o kojení
„V porodnici mi řekli, že mám blbá prsa, že kojit nebudu.“ Jeden z nesmyslů, který může „zazdít“ kojení. Přitom kojit může prakticky každá žena, jen se musí vyvarovat tradovaných omylů.
Lenka Krbcová
8. 7. 2013
Počet nových komentářů
33
Neumíme správně kojit. Na internetu je milion špatných rad
ROZHOVOR – Říká se o ní, že rozkojí i tatínky. Laktační poradkyně IVANA FISCHEROVÁ už viděla kojit tisíce dětí i hodně zoufalých matek. „Jsou přeinformované a chtějí kojit podle návodu.“
Lenka Krbcová
8. 7. 2013
Počet nových komentářů
15
91
–
120
/
165
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji