největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
ovoce
ovoce
211
–
240
/
288
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Banány, jak je známe, likviduje plíseň
Žádné jiné exotické ovoce není u nás tak oblíbené, jako banány. Z hlediska hmotnosti jsou dokonce čtvrtou nejkonzumovanější potravinou v ČR. To ale může za pár let skončit.
Petr Havel
6. 1. 2014
Počet nových komentářů
28
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne
Řada zahrádkářů i drobných pěstitelů splňuje charakteristiku profesionála. Ještě pár let mohou pěstovat jablka, jahody, papriky, rajčata…, aniž by je otravoval nějaký státní úředník.
Petr Havel
22. 11. 2013
Počet nových komentářů
14
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Loupání jablek snižuje stres
Stará pravda říká, že sníme-li jedno jablko denně, nepotřebujeme lékaře. Japonští vědci navíc tvrdí, že lidé ve stresu a s depresemi si mohou výborně pomoci soustředěným loupáním jablek.
Simona Procházková
31. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence
Kilo jablek dodávají naši pěstitelé do maloobchodu zhruba za 12 korun. Za kolik je pak řetězce prodávají? Podívejte se. Jak dlouho budeme kupovat drahá jablka?
Petr Havel
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
6
Česká jablka na farmářských trzích
Aktualita
Farmářský trh na Jiřáku zve už podruhé na jablečné slavnosti. A k mání budou nejen jablka, a to včetně legendárních odrůd, ale všechno, co se z nich vyrábí.
Lenka Krbcová
9. 10. 2013
Testy potravin mohou být velmi zavádějící
S testy potravin se roztrhl pytel, mnohé z nich bohužel míchají jablka s hruškami. Nedávný test ovocných složek v jogurtech vychází z chybné metody a desítky let starých článků a údajů.
Petr Havel
2. 10. 2013
Počet nových komentářů
41
Syrové hrušky jsou hůř stravitelné
Jeden z druhů podzimního ovoce, které se může pyšnit skvělou chutí, jemnou vůní a navíc velkou léčivou silou. Hrušky podporují trávení, pomohou od nespavosti a ještě nás zkrášlí…
Simona Procházková
24. 9. 2013
Švestkové recepty na sladko i na slano
Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.
Jan Barták
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Švestky pro zdraví – včetně pecek
Švestky se kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni mohou pyšnit i širokým léčebným působením. Což není až tak známé jako recepty na koláče.
Simona Procházková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Česká rajčata ničí nový škůdce
Nebezpečný škůdce rajčat doputoval až do ČR. Pro pěstitele představuje makadlovka Tuta absoluta sníženou úrodu a pro zákazníky nevábná rajčata. V obchodech by se správně objevit neměla.
Lenka Krbcová
29. 8. 2013
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
Počet nových komentářů
3
Marušku už neposílají ke dvanácti měsíčkům, ale do Břežan
Největší jahodárna v Česku pěstuje jahody po holandsku. Co to obnáší, jak nákladné je pěstování jahod ve velkém a jak v Břežanech zamezí potlučení? Na to jsme se jeli podívat.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Jahody a letní ovoce provoní farmářské trhy
Aktualita
Sladké, měkké, šťavnaté… takové jahody slibují farmáři. Budou totiž české a čerstvé. Žádné skleníky, dlouhá doprava a skladování. Obarvené a provoněné sluncem jsou i třešně a meruňky.
Lenka Krbcová
20. 6. 2013
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Nákup v iTesco: Spolehlivý, ale mnohdy na slepo
Zákulisí prodeje potravin online už jsme viděli, je na čase službu vyzkoušet na vlastní kůži. Byl náš nákup kompletní, čerstvý a dodaný v dohodnutý termín? Dozvíte se i z fotografií.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
EU chce regulovat osiva, přírodu i zahrádkáře
Nápad bruselských úředníků zatěžuje drobné pěstitele stejnými povinnostmi jako velkovýrobce. Zdražil by právě tu část zemědělské a potravinářské produkce, kterou titíž úředníci propagují.
Petr Havel
17. 5. 2013
Počet nových komentářů
27
Masožravý zahradník Hugh Fearnley-Whittingstall: Poznej, co jíš!
Hvězda britské gastronomie se řadí po bok Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho, ale jde ještě dál. Svými nekompromisními požadavky na kvalitu jídla burcuje: Pěstujte si všechno sami.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky
ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2013
Počet nových komentářů
22
Český meloun? Co je od farmáře a co leda podvod?
GALERIE – Jahody v dubnu z české hroudy nebudou, i kdyby slunce pralo jak divé a cedule to tvrdila. Podívejte se, jaké druhy ovoce a zeleniny u nás rostou, kdy se sklízí a prodávají.
Lenka Krbcová
12. 3. 2013
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Počet nových komentářů
44
Čerstvé ovoce může být nově konzervováno voskem
Aktualita
Na sklonku loňského roku vstoupilo v platnost nové nařízení Evropské komise, které umožňuje používání lešticích látek pro ošetření povrchu dováženého ovoce. V zájmu lepší konzervace.
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Tajemství 100% džusů z koncentrátu: vysušené pomeranče
Na litr čerstvé šťávy padnou dvě kila ovoce. Na krabici s džusem by se ho ideálně mělo použít také tolik. Jenže to se vymačká, vysuší a pak opět zředí vodou. A doplní umělými vitamíny.
Jana Poncarová
16. 1. 2013
Počet nových komentářů
22
Každý druh odšťavňovače dělá jinou šťávu
Čerstvé šťávy mají výhody hned ve dvou směrech. Jsou dobré, a v době, kdy je málo slunce a hodně nemocí, posilují naše zdraví. Na rozdíl od džusů z krabice neprocházejí pasterizací.
Lenka Krbcová
18. 12. 2012
Počet nových komentářů
10
Jak poznat dobré pomelo? Těžko
Nechutná vám grep ani pomeranč? Dejte si pomelo. Vitamínovou bombu, která vyléčí kašel, oteklý kotník i kocovinu. Jeho výběr ale připomíná příslovečné kupování zajíce v pytli.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2012
Počet nových komentářů
15
Na trhu jsou dvě novinky k zahnání žízně
Aktualita
Pít se musí, o tom žádná. Ale co když už jsme těch zakonzervovaných a sladily podpořených lahviček přesyceni? Našli jsme na trhu dvě novinky, které vzešly z lůna přírody. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Počet nových komentářů
8
211
–
240
/
288
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji