největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
61
–
90
/
364
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Cuketa je nízkokalorická dobrota, hořká chuť varuje před otravou
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří cukety. Plody různých barev a tvarů je možné využít na spoustu způsobů v teplé i studené kuchyni a její neutrální chuť je vhodná na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušejte třeba recept na cuketový koláč. V některých případech ale může být cuketa jedovatá.
Kateřina M. Košutová
21. 7. 2021
Polévka z malin a další recepty
Recepty: Maliny jsou výborné samy o sobě. Pro jejich uchování se hodí zavařování, lze je i sušit, můžete je přidat do salátu a výborná je i malinová polévka.
Redakce
16. 7. 2021
Veganské recepty na grilování
Už dávno neplatí, že na gril patří pouze maso. Roste třeba obliba v grilování sýrů, ale co vlastně grilují vegani? Rozhodně to nemusejí být jen náhražky párků.
Helena Singerová
8. 7. 2021
Angrešt na kompot se trhá ještě zelený. Hodí se i do marmelády či na koláč
Srstka angrešt, tak zní celé jeho jméno. Drobné ovoce je plné vitamínů a hodí se na pikantní džem, do bublaniny podle rodinného receptu i na želé k masu. Zajímavá a také zdravá je i josta, která kombinuje chuť angreštu s rybízem.
Kateřina M. Košutová
29. 6. 2021
Sója a nejčastější mýty: je škodlivá pro zdraví?
Výrobky ze sóji najdeme v regálech se zdravými potravinami, přesto o její konzumaci koluje celá řada mýtů. Mezi nejčastější z nich patří to, že sója má negativní vliv na lidské hormony, způsobuje potíže se štítnou žlázou, či dokonce rakovinu.
Redakce
26. 6. 2021
Počet nových komentářů
4
Kuchyňský robot Thermomix. Proč má tolik fanoušků a je tak příšerně drahý?
Recenze
Kuchyňský robot Thermomix od firmy Vorwerk sbírá fanoušky po celém světě už několik desetiletí, přesto o něm mnozí nikdy neslyšeli.
Michael Hovorka
24. 6. 2021
Počet nových komentářů
20
K čemu je dobrý zmrzlinovač a jaký vybrat?
Test
Domácí zmrzlina je poctivá a vždy víme, co do ní dáváme. Možná právě zvažujete nákup zmrzlinovače. K čemu je dobrý a jaký obstál v laboratoři dTestu? Přinášíme i lahodné recepty.
Redakce
22. 6. 2021
Vlákninové pecky. Představujeme potraviny, po kterých bude vašim střevům dobře
Vláknina je nejen neocenitelným pomocníkem v dietě, protože dokáže na delší dobu zasytit, ale co je důležitější, slouží jako balzám na naše střeva. Jaké jsou chutné a přirozené zdroje vlákniny?
Redakce
19. 6. 2021
Dvakrát mražené krevety mají mnohem nižší kvalitu
Dají se připravit mnoha různými způsoby, podle řady receptů. Krevety na pánvi, na grilu, krevety s těstovinami nebo v rizotu… Vždy ale záleží na jejich kvalitě, a ta je dána jednak jejich druhem a dále zacházením s krevetami a počtem mražení.
Petr Havel
18. 6. 2021
Divná houba? Sírovec je jedlý a chutný choroš vhodný k přípravě mnoha pokrmů
Může vážit až několik kilogramů. Když budete mít štěstí a najdete v lese či zahradě sírovec žlutooranžový, máte vystaráno i na několik různých jídel. Mírně nakyslá houba dodá receptům pikantní příchuť.
Petr Havel
11. 6. 2021
Počet nových komentářů
1
Jak správně vybrat, skladovat a zpracovat lilek? Italský recept dílo korunuje
Lilek neboli baklažán je chutná a zdravá plodina, se kterou si v našich krajích ještě někdy nevíme rady. Má se lilek loupat, jak poznat zkažený kus, jak lilek vypotit a jak z něj připravit voňavou specialitu – italský zapečený lilek se sýrem?
Petr Havel
2. 6. 2021
Domácí pečení z mandlové mouky: oblíbený je recept na rohlíčky s nivou
Péct se dá i bez klasické obilné mouky. A různé varianty mouky nabízejí i řadu benefitů. Třeba mandlová mouka, ať domácí, či kupovaná, je bez lepku a tzv. low carb, tedy nízkosacharidová.
Petr Havel
12. 5. 2021
Luštěninové mouky: jsou bez lepku a nenadýmají
Luštěninové mouky jsou hit. Čočková, hrachová či cizrnová mouka perfektně nahradí porci luštěnin, kterou bychom všichni měli sníst alespoň jednou týdně, a hodí se do mnoha receptů. Jak se vyrábí a kam je můžeme přimíchat?
Kateřina Čepelíková
4. 5. 2021
Sezóna českého chřestu začíná: nejlepší je čerstvý
Jen zhruba dva měsíce v kalendářním roce máme možnost nakoupit si čerstvý chřest z tuzemské produkce. Kde bude český chřest k mání a jaké chřestové recepty se osvědčily přímo pěstiteli? Letos se navíc toto nedlouhé období ještě zkrátí.
Petr Havel
21. 4. 2021
Svačiny skvělé na cesty, na jarní výlety pěšky i do autosedačky
S přibývajícím sluníčkem a vyššími teplotami trávíme s dětmi hodně času venku. Všem v lese, na loukách či zahradách vždy lépe chutná. Čím to? Vděčíme za to čerstvému vzduchu i našemu neutuchajícímu pohybu. Venku se děje cosi kouzelného.
Lenka Formánková
12. 4. 2021
Hledá se recept na nejlepší retro babetu
Pamatujete citronový moučník, který se dal koupit v samoobsluze v aluminiové vaničce? Já jsem nedávno na recept na tuhle retro citronovou buchtu narazila a musela jsem se pustit do experimentování. Začala jsem péct a hledat tu nejvíc retro babetu, která by mi připomněla chuť dětství.
Eliška Krbcová
6. 4. 2021
Ani vejce nazmar: 7 receptů z vajíček natvrdo
Je tu každoroční velikonoční dilema, co s větším množstvím vařených vajec. Nabízíme několik méně známých tipů, třeba kulinářskou specialitu – tzv. skotská vejce, plněná vajíčka, ale také tu nej klasiku – oblíbenou vajíčkovou pomazánku.
Redakce
5. 4. 2021
Počet nových komentářů
3
Boží hod velikonoční: stůl se prohýbá, nechybí mazanec, nádivka ani jehněčí
O Velikonoční neděli si konečně můžeme dopřát jídla, co hrdlo ráčí. Tu uzobnout mazance či koláčů, tu jehněčího, klobásky nebo nádivky. Dnes je také třeba poděkovat úrodné půdě za její dary.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2021
Zelený čtvrtek: jí se všechno zelené, co už příroda nachystala
Na Zelený čtvrtek využijeme dary přírody, které běžně rostou třeba na zahradě či louce. K životu se probudily pampelišky, popenec, medvědí česnek, kopřivy… To všechno zužitkujeme do polévek, pomazánek nebo do slaného štrúdlu.
Kateřina Čepelíková
1. 4. 2021
Škaredá středa: na plotně se vaří hrách a v troubě voní jidáše
Jaké tradice se váží k Sazometné nebo také Smetné či Černé středě? Co tento den jíst a co si už dnes připravit na Zelený čtvrtek? Dozvíte se v prvním dílu našeho velikonočního seriálu.
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2021
Domácí paštika vyjde levně
Paštiky se dají koupit v mnoha variantách a v různé kvalitě. Klasikou je vepřová játrová paštika. Domácí příprava se řídí heslem „méně je více“. Vyzkoušejte recepty od českých sedláků.
Petr Havel
26. 3. 2021
Jarní polévky i k snídani: pomohou s únavou, podpoří imunitu
Nezahušťovat jen bílou moukou, dopřát si ji klidně po ránu a rozhodně posypat tím, co příroda na jaře nabízí. Jarní polévky nabudí imunitu, jak je připravit co nejzdravěji?
Tereza Víchová
23. 3. 2021
Pasta carbonara: Pavel Berky z MasterChefa radí s receptem i přípravou domácích těstovin
Carbonara je oblíbený způsob přípravy špaget či jiných nudlí. Pochází z Itálie, jak jinak, ale koluje po světě v různých variacích. Základem jsou kvalitní suroviny, a třeba i domácí těstoviny. Svůj recept na ně nabízí Pavel Berky z finálové čtyřky MasterChef Česko.
Redakce
19. 3. 2021
Počet nových komentářů
2
Jíst ryby jako Italové: recept na filety s rizotem a šalvějovým máslem
Ryby jsou zdravé a postní jídlo a Italové jsou mistři v jejich přípravě. Vyzkoušejte sladkovodní a u nás dostupné ryby, třeba okouna či candáta, podle italského receptu. Navíc v neobvyklé kombinaci filetů a rizota.
Petr Havel
17. 3. 2021
Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou
Snadné na přípravu podle ověřeného receptu, nenáročné na suroviny a možnost téměř nekonečného množství variant – tak lze stručně charakterizovat pelmeně, hlavní pokrm či přílohu, kterou si může prakticky každý připravit sám doma.
Petr Havel
10. 2. 2021
Pečení kváskového chleba v podání Zdeňka Pohlreicha a Michala „Huga“ Hromase
Vařte doma jako šéf! Tentokrát spíše pečte doma jako šéf… V online pořadu šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pekl kváskový chleba s autorem originální kuchařky Oheň a dým. Tohle je jejich recept.
Redakce
22. 1. 2021
Počet nových komentářů
1
Overnight – ovesná kaše bez vaření a další chytré recepty z vloček
Ovesné vločky jsou ideální surovinou pro přípravu zdravých a výživných pokrmů. 5 receptů nabízí tipy, jak je připravit chutně a jednoduše.
Redakce
13. 1. 2021
Domácí příprava sušeného masa: variace na italské speciality
Bresaola, pancetta či coppa jsou italské pochoutky ze sušeného masa. Podobné lze připravit i doma. Postup podle vyzkoušeného receptu není složitý, maso i koření vyberete dle vlastní chuti a vyjde to levněji.
Petr Havel
13. 1. 2021
Počet nových komentářů
7
Pórek: neprávem opomíjený příbuzný česneku i cibule
Vzhledově nenápadný, přitom nabitý antioxidanty a dalšími látkami, které pomáhají lidskému organismu bránit se proti mnoha onemocněním. Pórek je považován za přírodní antibiotikum, navíc skvěle chutná a dokáže v některých pokrmech zcela nahradit cibuli. Dávní panovníci dokonce věřili, že po něm získají silný hlas.
Kateřina M. Košutová
12. 1. 2021
Dánské chlebíčky – obložený tmavý chleba s máslem má snad nekonečně variant
Hledáte originální recept na silvestrovské pohoštění? Dánské chlebíčky smørrebrød nejen skvěle vypadají, ale i chutnají.
Redakce
28. 12. 2020
Počet nových komentářů
1
61
–
90
/
364
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji