největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
181
–
210
/
364
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Vyzkoušejte recepty ze staré Prahy
Pojednání o staré české kuchyni jsou oblíbená a taktéž sbírek receptů existuje celá řada. Výpravně pojatá Staropražská kuchařka se zabývá obdobím, které historikové kuchyně jinak spíše opomíjejí – koncem 19. století. Je to doba, kdy se u nás začali jíst utopenci i řízky v trojobalu.
Pavel Houser
18. 6. 2018
Co všechno patří do guláše
Čtyři guláše, desítky různých receptů, variací, složení, příprav i zahuštění. Někde nechybí smetana, jinde červené víno či odblaněný mozek. A jak připravujete zabijačkový, hovězí, bramborový a segedínský guláš vy?
Kateřina Čepelíková
11. 6. 2018
Počet nových komentářů
3
Tempeh – javánské maso
Tempeh je v oblasti Indonésie tradičním pokrmem Javánců, etnické skupiny žijící na Jávě, největším ostrově Indonésie. Na tamních tržištích můžete běžně zakoupit tempeh natural balený v banánovníkových listech.
Lenka Formánková
10. 6. 2018
Příprava ječných krup zabere půl hodiny a rozhodně stojí za to
Ječmen obsahuje řadu cenných látek a ječné kroupy jsou zdrojem vlákniny, beta-glukanů a vitamínů. Na vaření krup není nic složitého, můžete je jednoduše přidat do svých oblíbených receptů, třeba do polévek, jako doplněk salátů nebo místo rýže do rizota.
Veronika Pourová
5. 6. 2018
Počet nových komentářů
1
Grilování: Majonéza bez vajíčka a další tipy na skvělé dipy
Maso naložené, salát připravený, gril rozpálený, jen ty dipy vám k dokonalosti schází? Máme pro vás pikantní i osvěžující, krémové i krásně barevné omáčky. Sami jsme je vyzkoušeli, takže je můžeme vřele doporučit.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2018
Hubnete do plavek? Kašlete na dietu, hlídejte si bílkoviny
Přípravy na plavkovou sezónu pomalu vrcholí a vy si stále lámete hlavu, jak vyzrát nad zbývajícími tukovými polštářky? Je dost pravděpodobné, že chybujete v naprostém základu – ve stravě.
Susan Bowermanová
25. 5. 2018
Kosmatice: smažené květy černého bezu jíme vždy bez stonku
Bez černý neboli bezinky roste téměř všude. Kromě toho, že je zdravý, dá se z něj připravit i tradiční pochoutka – kosmatice. Máme pro vás základní recept i tipy na mnoho variant její přípravy.
Petr Havel
25. 5. 2018
10× o chřestu: Zelený, bílý, nebo fialový chřest?
V Čechách nejčastější je zřejmě příprava zeleného chřestu. Právě teď je jeho sezóna. Čerstvý chřest využijeme na vaření, ale máme pro vás i léčebné recepty.
Redakce
12. 5. 2018
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte
Polévka z mušlí a jedlých slávek, označována obvykle jako „Zuppa di Pesce“, je zdravá středomořská specialita. Připravit si ji můžeme i doma.
Petr Havel
11. 5. 2018
Jarní cibulku můžeme pěstovat i doma ve sklenici s vodou
Jarní cibulka je vitamínová bomba a právě teď je její sezóna. Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Přidá tip na domácí pěstování a oblíbený recept s jarní cibulkou, kterým je snadná domácí lučina.
Redakce
7. 5. 2018
Pasty z ořechů a semen: Už jste ochutnali oříškový krém?
Arašídová pasta, mandlový krém, tahini, slunečnicový, dýňový… Ořechové a semínkové pasty a krémy mají pestré použití, jen je zatím moc neznáme. V receptech lze využít jejich vlivu na zdraví, a to na slano i na sladko, kupované i domácí.
Lenka Formánková
5. 5. 2018
Tajemství dortu Pavlova
Nadýchaný dort Pavlova není zahalen pouze lahodnou šlehačkou, ale obestírá jej také několik záhad.
Jana Kuklová
4. 5. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Skyr není jogurt a skyramisu není tiramisu
Skyr je tu tisíc let, v ČR dva roky. Přestože se v mnohém podobá jogurtu, jeho výroba a složení se liší.
Jana Kuklová
19. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Nejíte pohanku? Velká škoda
Pohanku můžeme připravit jako skutečně zdravou přílohu nebo ji chytře přidat do řady jídel. Vždycky nám to jen prospěje. Její účinky jsou překvapivé a recepty jednoduché.
Veronika Pourová
17. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Nenáročná na pěstování a zpracování: Černá ředkev je dobrá syrová i pečená
Ve srovnání se svojí blízkou příbuznou červenou ředkvičkou je černá ředkev opravdovým ošklivým káčátkem. Lidé si ale tuto černě zbarvenou zeleninu oblíbili z mnohem důležitějších důvodů, než je její vzhled.
Jana Kuklová
12. 4. 2018
Internet je plný zdravých receptů na bulgur
Bulgur má pověst typicky zdravé přílohy, a tu si i právem zaslouží. Jde totiž o nalámaná celá zrna pšenice. No a?
Veronika Pourová
3. 4. 2018
Proč je opečená palačinka z každé strany jiná
Palačinky se na první pohled zdají jako pokrm velmi jednoduchý na přípravu. V jednoduchosti se ale kromě krásy často skrývají také záludnosti. Pro mnoho domácích kuchařů tak dobře usmažená palačinka představuje nedosažitelnou metu.
Jana Kuklová
31. 3. 2018
Počet nových komentářů
2
Tradiční mazanec, to je hlavně mouka…
…a spousta práce s hnětením a kynutím těsta. Kdo si netroufá na kynutí, může upéct mazanec tvarohový, který je velmi populární. Anebo nakoupit v pekárně, i Tesco se letos chlubí ručně vyráběnými mazanci.
Redakce
28. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody
Komentář
Poptávku po rybách z farem omezují různé mýty. Například, že maso ryb z intenzivních chovů „pod střechou“ je méně kvalitní nebo že jsou ryby krmeny nepřirozeným způsobem. Pravdou je ale úplný opak, alespoň u nás.
Petr Havel
20. 3. 2018
6 druhů rýže: V čem se liší jasmínová a basmati? Která lepí a která se sype?
Nemusíme domů kupovat stále stejný druh rýže. Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i jasmínovou a poradíme, k čemu se hodí rýže černá a červená.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2018
Počet nových komentářů
2
Dětské dorty snů uděláte i doma
Galerie
Vlastnoručně vyrobený dort s překvapením nebo oblíbeným hrdinou udělá dětem radost největší. Mistři cukráři radí, jak na to. Vyzkoušejte recept na dort v podobě jednorožce.
Redakce
14. 3. 2018
Vzorové jídelníčky při dráždivém tračníku
Dráždivý tračník umí pořádně znepříjemnit život. Odbornice připravila doporučení a varianty receptů, z nichž si vyberete, ať už trpíte průjmem, zácpou, nebo nadýmáním.
Redakce
13. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Běžná bolest břicha, nebo syndrom dráždivého tračníku?
Opakované bolesti břicha, zácpa, průjem, nadýmání. Lidé, které tyto příznaky trápí dlouhodobě, mnohdy trpí tzv. syndromem dráždivého tračníku. Toho je možné se zbavit vhodnou léčbou a jídelníčkem.
Redakce
13. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle
Upečte si domácí koblihy – jestli máte odvahu. Máme pro vás speciální tipy a triky, jak koblihy plnit a smažit, se kterými to bude rychlé a snadné.
Petr Havel
16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová
Již brzy nastane čas božích milostí, pečiva tradičně spjatého s Velikonoci. Jejich pečení není nijak složité, můžete vyzkoušet více variant a porovnat recept z Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové a modernější verzi třeba s rumem.
Petr Havel
14. 2. 2018
Počet nových komentářů
1
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením
Králičí maso je v mnoha ohledech ideální. Snadno stravitelné, dietní, zdravé. Zpestřete si svůj jídelníček třeba pečeným králíkem.
Petr Havel
24. 1. 2018
Počet nových komentářů
1
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky
Droždí nemusí být zdaleka jen surovina na pečení. Díky svému složení obsahuje řadu živin a vitamínů. Z několika kostek pekařského droždí vykouzlíte pomalu celé menu.
Petr Havel
10. 1. 2018
Studentská kuchařka: Když jsme to zvládli my, zvládnete to taky
Rozhovor
Jsou tři, všichni studují a vydávají již druhou kuchařku. Po úspěchu první knihy Jíme zdravě s Fitrecepty, která původně vznikla jako online projekt, připravili pokračování.
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki
Exotické ovoce kaki churma má mnoho názvů a mnoho způsobů využití. Pro všechny platí, že kaki obsahuje řadu prospěšných látek. Naučte se jej nakupovat a zpracovávat.
Petr Havel
17. 10. 2017
181
–
210
/
364
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji