největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
241
–
270
/
364
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant
Základem krupicové polévky je nepřekvapivě krupice. Méně už se ví, kolik druhů této suroviny existuje, včetně její bezlepkové verze. Stejně pestré je množství variací samotné polévky.
Petr Havel
9. 11. 2015
Nápoje z podzimních plodů dodají tělu vitamíny a minerály
Podzim je vhodnou dobou na vyživení a celkové posílení organismu. Našemu tělu velmi prospěje, když mu před náročným zimním obdobím dodáme tolik potřebné vitamíny, minerály a další cenné látky.
Simona Procházková
6. 11. 2015
Recepty z rakytníku: olej, med i čaj
Rakytník řešetlákový je mocný všelék, který stále získává na popularitě. Můžete ho koupit v různých formách nebo zpracovat sami. Zde najdete jednoduché praktické recepty.
Simona Procházková
2. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny
Recept na staročeskou zelňačku má mnoho podob, což jen dokazuje významnou roli této zdravé polévky pro zimní období v naší gastronomii.
Petr Havel
29. 10. 2015
Počet nových komentářů
3
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče
Co je typicky české (respektive rakousko-uherské)? Polévky, houbaření, dršťkovka. Když to dáme dohromady, dostaneme dršťkovou polévku z kotrče. Vyzkoušejte!
Petr Havel
21. 10. 2015
Počet nových komentářů
7
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny
Variant přípravy cibulačky je celá řada, mnohé z nich jsou ale spíše cibulačky francouzské. Naše skutečně tradiční cibulačka by měla vycházet z tradičních surovin a především je nutný dostatek času k tomu, aby správně a dobře chutnala.
Petr Havel
15. 10. 2015
Počet nových komentářů
8
Šípkový čaj i olej jsou dobré pro zdraví
Šípek se sbírá od konce září do poloviny října. Plody mají léčivé účinky. Využít je můžeme v mnoha formách, například jako šípkový čaj, ocet, olej či víno.
Simona Procházková
24. 9. 2015
Recept na anglickou snídani? Hodně času a dobré suroviny
Kdo by neznal anglickou snídani? Někomu může připadat skvělá, jinému možná i nechutná. Angličan vám o ní řekne, že když se připraví dobře, může být tím nejlepším jídlem na celém světě!
Blanka Chocová
3. 9. 2015
Počet nových komentářů
1
Budeme baštit polské borůvky? Už to děláme
Téma dne
Polsko chce Evropany přimět k vyšší konzumaci bobulovin, rozjíždí drahou kampaň a vyzdvihuje jejich zdravotní benefity.
Eva Fryšarová
10. 7. 2015
Počet nových komentářů
16
Mořský ďas: Nejošklivější ryba má delikátní maso
Třetí z ryb, které mají tu nejlepší chuť právě v létě, je mořský ďas. Je tak škaredý, že ho hned po vylovení stáhnou z kůže. Ale ta chuť!
Redakce
9. 7. 2015
Platýs má mít jasně viditelné tečky
Chcete ochutnat platýse v době, kdy je nejchutnější? Je to právě teď. Při nákupu v obchodě si všímejte klíčových indicií kvality.
Redakce
30. 6. 2015
Letní ryby: Věk tuňáka zjistíme podle letokruhů
Nejlepší je čerstvá ryba – ale ještě lepší je čerstvá ryba ve správný čas. Mezi ryby, které mají ideální sezónu v létě, řadí šéfkuchaři tuňáka, platýse a mořského ďase.
Redakce
24. 6. 2015
Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá
Recept
Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?
Blanka Chocová
18. 6. 2015
Počet nových komentářů
3
10 potravin, které budou ještě lepší, když je zmrazíte
Recepty
Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou svačinu je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za třicet minut až hodinu můžete banán, avokádo, jogurt či burákové máslo snadno využít v některém z našich receptů.
Redakce
5. 6. 2015
Marináda na grilování: patří na maso, ale nikdy ne na gril
Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Možná nemáte v zásobě ty správné marinády, nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo. Poradí nám pět zkušených kuchařů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2015
Počet nových komentářů
1
7 tipů pro grilování ryb
Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Chutná ryba je nasolená těsně před tepelnou úpravou a nikdy se nepokládá přímo na gril.
Redakce
20. 5. 2015
Žaludy v kuchyni? Pochoutka jako od Rumcajse
Žaludy se v kuchyni jen tak nevidí. I naši předkové se k nim uchylovali spíše v době nouze. Žaludovka je přitom chutná náhražka kávy a se žaludovou moukou se dá slušně kouzlit.
Blanka Chocová
6. 5. 2015
Co všechno umí kokosová smetana
Kokosová alternativa smetany se hodí jak pro exotická jídla, tak tradiční recepty.
Redakce
5. 5. 2015
COŽE: hlína k jídlu?!
Jedlá hlína? Co to je? Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas objeví na jídelním lístku.
Kristina Vacková
24. 3. 2015
Počet nových komentářů
6
Hnědé máslo: umění přesného okamžiku
V předchozích dílech jsme si představili přepuštěné máslo a ghí. Dnes se podíváme na tzv. hnědé máslo, které je ve Francii nazýváno též oříškové máslo, pro svoji lahodnou příchuť.
Kristina Vacková
20. 2. 2015
Ghí a přepuštěné máslo: Podobné, ale ne identické
V první části seriálu jsme se seznámili s přepuštěným máslem. Dnes si představíme jeho indickou sestřenici, daleko starší ghí, máslo známé již z ajurvédy. A řekneme si něco o vztahu ghí a klasického másla.
Kristina Vacková
19. 2. 2015
Počet nových komentářů
5
Přepuštěné máslo se nepřepaluje
Přepuštěné máslo, ghee a hnědé máslo. Jsou mezi nimi rozdíly, ale všechna jsou dobrá.
Kristina Vacková
17. 2. 2015
Počet nových komentářů
13
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Počet nových komentářů
12
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Počet nových komentářů
10
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Počet nových komentářů
11
Jedlé kaštany ze starých herbářů překvapí
Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají únavu a dokážou probudit i tělesnou žádost.
Blanka Chocová
20. 1. 2015
Počet nových komentářů
8
Vintage Silvestr s prvorepublikovou bowlí
Silvestr ve vintage stylu? Rozhodně žádná nuda. Bujaré veselí, alkohol a ohňostroje. Nesměly chybět ani míchané drinky – třeba populární bowle – a samozřejmě chlebíčky!
Blanka Chocová
30. 12. 2014
Počet nových komentářů
3
Mrznete? Zahřejte se horkým nápojem
Recepty
Horké drinky jsou v chladném počasí ideální volbou. Zkuste si je podle našich receptů připravit sami, potřebujete jen ovocné sirupy, trochu alkoholu a horkou vodu.
Redakce
28. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
Pivní recepty nejen pro pány
Recepty
Vladimír Poštulka má rád pivo a ještě raději z něj vaří. „Z piva i na pivě se toho dá vařit skutečně hodně,“ říká kulinářský publicista. Oživuje zapomenuté recepty ve spolupráci s pivovarem Ferdinand. Vyzkoušejte.
Vladimír Poštulka
27. 12. 2014
Vánoční punč podle receptů z první republiky
Litr rumu, litr červeného vína… aneb oslavte šťastné a veselé s prvorepublikovým „červeným punčem“.
Blanka Chocová
18. 12. 2014
241
–
270
/
364
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji