největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
301
–
330
/
364
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Máta citrónová, lék na kocovinu i bolavý zub
Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a dásní. Má totiž desinfekční a znecitlivující účinky.
Hana Michalíková
2. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
Počet nových komentářů
18
V letních drincích letí chřest i nakouřený heřmánek
Rozhovor
V letních měsících si více než kdy jindy dopřáváme osvěžení v podobě míchaných nápojů. A nemusí to být dokola jen mojito a beton, zkuste míchat bylinky s rebarborou, houbami i chřestem.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
Počet nových komentářů
8
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
Lipový květ je jednička v přírodní léčbě
Květy lípy patří k základním přírodním lékům. Neměly by proto chybět v žádné domácí lékárničce. Sbíráme je od konce května do konce června. Můžeme je sušit, nakládat do lihu či vína.
Simona Procházková
2. 6. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
Počet nových komentářů
9
Co babičky vyráběly a my kupujeme v supermarketu
Jsme tak zhýčkaní. V obchodu si koupíme krabičku, vložíme ji do mikrovlnky. Cink. A večeře je na stole. Představuju si, co by na to řekla moje babička.
Jana Poncarová
16. 5. 2014
Počet nových komentářů
21
Recept na Becherovku je supertajný. Jak se vaří slavný likér?
Galerie
Přesná receptura na výrobu Becherovky je tajná a předává se z generace na generaci. V současné době ji znají jen dva lidé na světě. Používá se více než dvacet druhů bylin z celého světa.
Redakce
12. 5. 2014
Starý dobrý svítek: recept po pratetě nezklamal
„Zítra budu vařit svítek,“ řekla jsem svému muži a pohlédla na něho zpoza stařičké kuchařky, jejíž listy jsou zažloutlé a potrhané. Údivem pozvedl obočí. „Svítek? Co to je?“
Jana Poncarová
7. 5. 2014
Počet nových komentářů
9
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
Vejce už jsou zase zdravá. Babičky to neřešily
„O významu vajíčka pro výživu netřeba se zmiňovat,“ psaly prvorepublikové časopisy. Vařily se majonézy, předkrmy, vejce na tvrdo byla základem hlavního chodu. Vyzkoušejte staré recepty.
Blanka Chocová
18. 4. 2014
Počet nových komentářů
9
Originální recepty: Velikonoce jako z první republiky
„Jen aby se mi ty bochánky povedly!“ – právě tak lákaly dobové reklamy prvorepublikové hospodyně ke svátečnímu vyvařování. Máme pro vás originální dobové recepty.
Blanka Chocová
15. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
Léčivé účinky chřestu: využijte výhonky i kořen
Chřest je svobodomyslná rostlina, která se může pyšnit širokým léčebným působením. Jeho čas se blíží právě nyní.
Simona Procházková
15. 4. 2014
Počet nových komentářů
1
Vyrobte si domácí jogurt raz dva
Recept
Koupit jeden jogurt v obchodě si dneska může každý, kdo má v kapse aspoň pětikorunu. Jestli ale chcete jogurtů víc, podívejte se na náš domácí recept a nasajte inspiraci.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Počet nových komentářů
10
Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky
Galerie
Vyzkoušejte kdykoli – nejen na Velikonoce:
Redakce
19. 3. 2014
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko
Proč už teď myslet na Velikonoce? Pokud si o svátcích chcete pochutnat na jednom z tradičních pokrmů, musíte na tom začít pracovat co nejdříve. Jehněčí totiž není. Důvodů je víc.
Petr Havel
19. 3. 2014
Počet nových komentářů
5
Jak užívat goji? Pro zdraví, na chuť i v kosmetice
Goji – plody kustovnice čínské – vzhledem připomínají rozinky. Liší se chutí i svými účinky. Podporují dlouhověkost, zvyšují sexuální apetit a hodí se do přírodní kosmetiky.
Simona Procházková
7. 2. 2014
Počet nových komentářů
6
Kardamom ochutí vánoční čaj, ale i kávu
Plody kardamovníku se obvykle používají jako koření. Části této původem indické byliny mají i léčivé účinky. Kardamom zklidní podrážděný žaludek a zvedne sexuální apetit.
Simona Procházková
20. 12. 2013
Počet nových komentářů
2
Anýz je jedno z mála koření, které tlumí bolest
Typická vánoční koření najdou využití i jinde než v kuchyni. Vanilka, hřebíček, badyán či další druhy mají léčebné účinky. Anýz například pomáhá od bolesti a zahání kašel.
Simona Procházková
19. 12. 2013
Počet nových komentářů
1
Vanilka zklidní pocuchané nervy
Typická vánoční koření, jež běžně používáme na pečení nebo do teplých nápojů, pomohou i se zdravotními problémy a zlepšením nálady. Vanilka je také úžasné afrodiziakum.
Simona Procházková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
1
Badyán provoní perníčky i kosmetiku
K Vánocům patří chuť a vůně koření. Perníčky, svařák… Voňavé části exotických rostlin mají ale i léčivé a zkrášlující účinky. Badyán vyžene bacily z těla a vyčistí pleť.
Simona Procházková
10. 12. 2013
Jedlé kaštany: recepty nejen do kuchyně
Kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než brambory. U nás nejsme moc zvyklí je připravovat, maximálně si je koupíme pečené u stánku. Hodí se i pro obklady či přírodní kosmetiku.
Simona Procházková
9. 12. 2013
Počet nových komentářů
5
Sushi není syrová ryba lapená v lepivé rýži
Sushi má mnoho podob i chutí, základ je však téměř vždy stejný. Nishiki, Nori a Sushi Su. Rozklíčujeme společně japonskou terminologii a naučíme se připravit sushi v domácích podmínkách.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Bylinkový speciál: Rebarbora
Těhotné ženy a děti by se jí měli obloukem vyhnout. Ale když víte, jak s revení zacházet, může být lékem proti jarní únavě i skvělou součástí nedělního koláče. Zkusíte ji i na chlebu?
Hana Michalíková
28. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Polovina českých domácností vaří z polotovarů
Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb
Na rybí uzeniny a guláš nejsme zvyklí. A co teprve na kapří jerky místo chipsů. Výlovy rybníků jsou ideální příležitostí k poznávání nových jídel. A také k nákupu čerstvých ryb.
Petr Havel
18. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
301
–
330
/
364
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji