největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
211
–
240
/
364
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
4 tipy na originální ledovou kávu
Klasické frappé zná asi každý. Ledová káva má však mnoho podob a lze ji připravit na spoustu způsobů. Zkuste recepty nasladko i s trochou alkoholu.
Redakce
15. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Říká amoleta a myslí palačinka
Palačinka, omeleta, amoleta, a navíc ještě lívanec – v čem se liší oblíbené pokrmy a proč není mnohdy jasné, který z nich má člověk na mysli – a na talíři.
Petr Havel
24. 11. 2016
Počet nových komentářů
3
Vánoční pudink může být i rok starý
Tradice říká, že ten správný čas na vánoční pudink je v neděli před adventem. Pravda je ale taková, že se sami Angličané nemohou dohodnout na žádném konkrétním termínu, kdy se do příprav pustit.
Jana Kuklová
18. 11. 2016
Počet nových komentářů
16
Svatomartinská husa chce vhodné Svatomartinské víno
Upečte si dokonalou svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem. Vinař navíc doporučí k huse vhodné Svatomartinské víno.
Redakce
10. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Švestky čistí játra a ledviny
Švestky se u nás pěstují po staletí a naši předci dobře věděli proč. Až pomine čas čerstvých švestek, přijdou na řadu recepty z povidel nebo sušených švestek. Třeba na tradiční černou omáčku, vyzkoušejte.
Petr Havel
7. 10. 2016
Počet nových komentářů
2
Ideální brambora pro pečení jacket potato? Velká a škrobovitá
Jacket potato je v Británii stejně populární jako legendární fish and chips. Recept na tuhle klasiku má svá pravidla a liší se od ostatních pečených brambor, jak se dělají jinde ve světě.
Jana Kuklová
7. 9. 2016
Počet nových komentářů
5
Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?
Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Oskeruše můžete jíst čerstvé. Pověstná je ale pálenka
Oskeruše jsou již téměř zapomenutou plodinou. Na Slovácku přitom na tento tradiční strom nedají dopustit. Pálenka oskorušovica prý léčí trávicí systém a navíc je velmi vzácná.
Blanka Chocová
31. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem
Stačí vám jen šest surovin a půl hodina času k tomu, abyste si doma připravili polévku plnou vitamínu B5, která je navíc prostá zbytečných kalorií. Květák se chlubí i dalšími benefity.
Petr Havel
10. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky
Dršťková polévka je česká klasika s typickým využitím vnitřností poražených zvířat. Dršťky ale představují také jistou komplikaci při vaření, jejich příprava je dost dlouhá. Dnes lze běžně koupit již vyprané a předvařené dršťky, takže příprava zase tolik času nezabere.
Petr Havel
3. 3. 2016
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku
Jitrnice, tlačenka, ovar… Doma vyrobené uzeniny mají své kouzlo, ale i úskalí. Kde sehnat potřebné suroviny a dokdy pak vyrobené pochoutky zkonzumovat?
Petr Havel
26. 2. 2016
Počet nových komentářů
4
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů
Čočka má mnohé výhody, a nemusí dokonce ani nadýmat, když víte, jak na to. Každá z barevných variant čočky se hodí trochu na něco jiného, ale tradiční českou polévku si připravíme z hnědé čočky.
Petr Havel
24. 2. 2016
Počet nových komentářů
3
5 receptů, jak naplno využít účinky grapefruitu
Grapefruity jsou bohaté na vitamíny, ale tím to nekončí. Jezte i semínka. Vykazují silné antibiotické účinky. Můžeme je používat při nachlazení, kašli, chřipce… Citrusy se hodí i k detoxikaci.
Simona Procházková
22. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc
Špenát má řadu pozitivních vlastností, o kterých se příliš neví. Je dobrý pro oči i pro těhotné ženy. Jeho nevýhodou je poměrně vysoký obsah kyseliny šťavelové, ale proti ní tu máme trik.
Petr Havel
17. 2. 2016
Počet nových komentářů
5
Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo
Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.
Blanka Chocová
15. 2. 2016
Počet nových komentářů
6
Bílý pepř je léčivější než černý
Pepř patří k zahřívacím kořením. Povzbuzuje trávení, zastavuje průjem a pomáhá na bolavé klouby.
Simona Procházková
15. 2. 2016
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“
Polévka s játrovými knedlíčky patří mezi klasiku. Ze slavnostních talířů ji nevystrnadila ani pošramocená pověst jater a dalších drobů. Pokud vám jde o železo, volte játra vepřová, obecně vedou játra kuřecí.
Petr Havel
10. 2. 2016
Semena hořčice prospívají trávení a bolavým kloubům
Hořčici obvykle vnímáme coby jídlo, semena přitom můžeme využít pro zdraví. Na dobré trávení a proti pálení žáhy, ale také při bolavých kloubech. Obklad z hořčice zas pomůže při bronchitidě.
Simona Procházková
9. 2. 2016
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní
Recept na bramborovou polévku těží z minima maximum. Vařené brambory mají oproti chlebu jen čtvrtinu kalorií a v porovnání s pšenicí obsahují jen pět procent tuku.
Petr Havel
29. 1. 2016
Eukalyptus chrání dýchací cesty a je skvělý k aromaterapii
Eukalyptus neboli blahovičník je v alternativní medicíně nazýván „strom zázraků“. Pro své účinky si svou přezdívku právem zaslouží.
Simona Procházková
25. 1. 2016
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Recept na bramborový salát a cukroví podle food blogerů
Nevíte, jaký letos uděláte bramborový salát, chcete ještě narychlo připravit nějaké cukroví? Zkuste si vybrat z receptů nejlepších food blogerů.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Počet nových komentářů
2
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec
Batáty, nazývané také „sladké brambory“, přišly stejně jako skutečné brambory z Ameriky. Tam k jejich úpravě používají speciální technologii. A připravují batátový krém, který je skvělý nejen do pečiva.
Petr Havel
3. 12. 2015
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Bylinná vína a likéry pro podzimní večery
Dlouhé podzimní večery nás přímo vybízejí k zastavení, uvolnění a rozjímání. Nastává čas užít si chvilky pohody. Okořeňte si je vůní a chutí domácích bylinkových likérů.
Simona Procházková
23. 11. 2015
211
–
240
/
364
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji