největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
331
–
360
/
364
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Léčivá moc křenu
Aromatický kořen křenu oceníte i jinde než na talíři. Máme pro vás praktické křenové recepty, ne na pochutnání, ale na prevenci, pro lepší trávení, při nachlazení či proti lupům.
Simona Procházková
11. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Pizza Cup 2013: Na nejlepší pizzu patří med
Před pár dny v Praze proběhlo finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy. Těsto se roztáčelo lecjaké, suroviny používaly různé, ale nejlepší pizza byla jen jedna. Máme recept.
Kateřina Čepelíková
3. 10. 2013
Počet nových komentářů
5
Jedlé kaštany se klíněnky bát nemusí
„Obyčejný“ kaštan, tedy plod jírovce, je mírně jedovatý. Jedlé kaštany rostou na kaštanovníku a dozrávají právě teď. Vyzkoušejte naše recepty na pečené kaštany nebo kaštanové pyré.
Taťána Kročková
26. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Syrové hrušky jsou hůř stravitelné
Jeden z druhů podzimního ovoce, které se může pyšnit skvělou chutí, jemnou vůní a navíc velkou léčivou silou. Hrušky podporují trávení, pomohou od nespavosti a ještě nás zkrášlí…
Simona Procházková
24. 9. 2013
Švestkové recepty na sladko i na slano
Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.
Jan Barták
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Zelený ječmen: tradiční plodinu dovážíme ve formě prášku
Jsou úžasné a báječné. Mají vitamíny, detoxikují a chrání proti civilizačním chorobám. Kromě toho zelené potraviny posilují imunitu i sexuální apetit. Také se vám tomu všemu nechce věřit?
Jana Poncarová
12. 9. 2013
Počet nových komentářů
21
Ponožky s cibulí uvolňují hlen
Cibule patří nejen do guláše. Cibulový nápoj po pravdě nechutná nic moc, ale při chřipce a nachlazení nad něj není. A triky s cibulovými ponožkami a pytlíčkem znaly už naše babičky.
Simona Procházková
9. 9. 2013
Počet nových komentářů
5
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Švestky pro zdraví – včetně pecek
Švestky se kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni mohou pyšnit i širokým léčebným působením. Což není až tak známé jako recepty na koláče.
Simona Procházková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Víte, která tráva se dá jíst?
Říkáte si, že nejste králíci, abyste jedli trávu? Možná byste se divili, jak lahodné mohou být některé rostliny, po kterých bez povšimnutí šlapeme. I když netřesk je trochu kyselý…
Taťána Kročková
30. 8. 2013
Celer – nejen pro muže
Semeno, nať i bulva celeru fungují jako přírodní afrodiziakum. Krom toho má tato zelenina i další zdraví prospěšné účinky. Vyzkoušejte některý z receptů.
Simona Procházková
27. 8. 2013
Domácí ice tea chce víc cukru než horký čaj
Nabízíme 130 let starý recept na domácí ledový čaj i ice tea podle současných trendů. Suroviny pro přípravu zůstaly vesměs stejné, rozdíly jsou hlavně v délce přípravy a množství cukru.
Kateřina Čepelíková
26. 8. 2013
Červená řepa – recepty pro zdraví
Červená řepa je blahodárný kořen. Obsahuje zdraví prospěšné látky a zvyšuje obranyschopnost organismu. Mimo jiné ovlivňuje činnost střev, což se hodí při problémech s průjmy či zácpou.
Simona Procházková
20. 8. 2013
Počet nových komentářů
4
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Rajčata, mrkev, cuketa, okurky… Zelenina, kterou teď sklízíme a třeba už ani nevíme, co s ní, se hodí i jinam než do hrnce. Můžeme ji využít pro zdraví našeho těla i pokožky.
Simona Procházková
13. 8. 2013
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Počet nových komentářů
8
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
Počet nových komentářů
3
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Test bramborových knedlíků: domácí recept to natřel útočné zbrani
Vyplatí se koupit hotový knedlík nebo domácí ničím nenahradíte? Jak se to vezme. Nejbramborovější je domácí, zbytečně nejžlutější knedlík z prášku a hotovka není vždycky k zahození.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2013
Počet nových komentářů
8
Recept na velikonoční nádivku se původně obešel bez pečiva
Receptů na nádivku je bezpočet, bez nakrájených rohlíků či veky se dnes prakticky neobejde. Dřív šlo o hustou kaši z mléka a krupice. K nádivce patří kopřivy, i ty se ale dají nahradit.
Lenka Krbcová
25. 3. 2013
Recepty z farmářského trhu: nová kniha Hanky Michopulu pro jaro a léto
Aktualita
Pokud rádi kuchtíte z tradičních i netradičních surovin z vlastní zahrádky nebo od farmářů, máte možnost načerpat jarně-letní inspiraci v 2. dílu Receptů z farmářského trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Český špekáček čekají další změny
Mediální symbol českých potravin má sice v EU známku zaručená tradiční specialita, ale spotřebitel reálně nepozná, který je vyroben tradičně, a který si na skutečný špekáček jen hraje.
Petr Havel
25. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Vykrmit raka trvá deset let
Chov raků je běh na středně dlouhou trať. Možná proto u nás není jediný producent a ani raci ze zahraničí nejsou běžně k mání. Přitom raky lze rozmanitě kulinářsky upravit.
Petr Havel
17. 1. 2013
Počet nových komentářů
13
Teplé nápoje pro studené dny: jde to i bez alkoholu
V zimních dnech je dobré se zahřát. Doma u kamen nebo výborným nápojem. Nemusí vždy obsahovat alkohol. Zkuste zázvorový čaj, pohankový s malinami či jablečný nápoj se skořicí a medem.
Taťána Kročková
3. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Ohnivá bowle a další silvestrovské recepty bez nudy
GALERIE: Chipsy, chlebíčky s haldou majonézy a estráda v televizi. I takový může být Silvestr. Ale také nemusí. Stoly se mohou prohýbat pod veselými chlebíčky i pod ohnivou bowlí.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2012
Recept na odlehčené Vánoce: uleví vaší váze i žaludku
Pálení žáhy, nafouknuté břicho, pocit těžkosti nebo žlučníkový záchvat. Připomíná vám to minulé vánoční svátky? Letos bude vše jinak, pokud dodržíte několik jednoduchých zásad.
Jana Poncarová
21. 12. 2012
Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne
Vánoce v teple rodinného krbu. To není jediná možnost, jak strávit Štědrý večer. I jinde můžete mít všechno, co žádáte: atmosféru, koledy, stromek a nádavkem i dokonalé menu.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Vyplatí se těsto na cukroví koupit, nebo udělat doma?
Porovnali jsme, co vyjde levněji. Cena ale není vše, domácí recepty pracují s pěti složkami, v polotovaru je jich až dvacet. Navíc některým vánočním těstům končí datum spotřeby už teď.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Počet nových komentářů
7
331
–
360
/
364
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji