největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
sýr
sýr
61
–
90
/
115
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Ahold a Billa prodávaly falšované sýry
Aktualita
Přes četné kontroly inspektorů se na český trh stále dostávají výrobky, které tam nemají co dělat. Teď nově našli inspektoři falšovanou Mozzarellu Galbani v prodejní síti Ahold.
Redakce
18. 7. 2016
Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni
Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.
Jana Kuklová
14. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Jak vybrat ideální víno k jídlu?
Bílé víno se hodí k rybám a červené k hovězímu, to asi všichni víme. Ale jaké víno vybrat k uzeninám, sýrům, salátu či zvěřině?
Redakce
13. 7. 2016
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů
Ladislav Likler, znalec a propagátor sýrů, shromáždil největší sbírku sýrových etiket na světě. Nejde přitom jen o plané vzpomínání na sýry již zmizelé, ale i o inspiraci pro současné i budoucí výrobce.
Petr Havel
8. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
Prodával tuny falešného eidamu, dostal rekordní pokutu
Aktualita
SVS uložila za prodej více než sto tun falešného sýra dosud nejvyšší pokutu ve své historii.
Redakce
28. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Mozzarella Zott v Bille byla šizená
Aktualita
SZPI zjistila mozzarellu Zott s nevyhovujícím obsahem tuku a sušiny.
Redakce
18. 5. 2016
Na zimu hážeme mléko do zámeckého sklepa, říká majitelka kozí farmy
Jako svatební dar dostala Markéta Toběrná osm koz, dnes jich má s kůzlaty až osmdesát a k tomu dvě krávy. Pečuje o zvířata, zpracovává mléko a pak na trzích poslouchá, jak to má dobré, ale drahé. Ví se, kolik je za jedním sýrem práce?
Kateřina Čepelíková
26. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Olomoucké tvarůžky: Proč už syrečky nesmrdí?
Vůbec se nevyrábí v Olomouci, a přesto nesou označení olomoucké, dříve se pro svůj odér musely jíst na prahu domu, dnes si je dáme klidně u jednoho stolu s ostatními členy rodiny. Poodhalíme vám tajemství olomouckých syrečků.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2016
Počet nových komentářů
33
Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin
Rozhovor
Na severu Čech, nedaleko Liberce, se před necelými dvěma lety dala do pohybu výroba na Farmě Jeřmanice. Výrobky mají tak kvalitní, že už je zdobí hned dvě významná ocenění. Nahlédněte tam, kde se nic nešidí.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2016
Salima 2016: Trojice českých výrobců, kterou musíte znát
Před pár dny skončil jubilejní ročník potravinářského veletrhu Salima, který hostil nepřeberné množství vystavovatelů, chutí, vůní i výrobků, které ještě neznáte. Poznejte trojici těch, kteří nás nejvíce zaujali.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
Pátrání po stopách falešného sýra připomíná detektivku
Česká veterinární správa odhalila falešný sýr Eidam, který sýrem vůbec nebyl. Jednalo se o náhražku, ve které byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, a šlo o nemalé množství – šestnáct a půl tuny. Kdo stojí za tímto podvodem?
Redakce
22. 2. 2016
Jak se vyrábí mozzarella? Každý kus je originál
Nejdřív je to mléko, pak „tvaroh“ a najednou žvýkačka, která se dá natáhnout třeba metr vysoko. A nakonec je z toho všeho mozzarella, po které se kdekdo může utlouct. Jak se taková mozzarella vyrábí?
Kateřina Čepelíková
16. 2. 2016
Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku
Sýr nikdy nevyráběli, přesto si před necelými dvěma lety otevřeli v Praze Mozzarellart – obchod s výrobnou dnes již věhlasných sýrů. Jak se italská dvojice Marco a Tiziana k výrobě mozzarelly dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 2. 2016
Můj sýrový život
Glosa
Uvědomil jsem si, že nejvíce kontroverzní jídlo je pro mě sýr. Může to být gurmánská lahůdka i odporná záležitost. Ten druhý případ se mi vybavuje nejenom v souvislosti s dětstvím, ale i při ochutnávání současných novinek.
Jan Handl
4. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické
Jaké chtějí lidé sýry? Za deset korun deset deka? Konzumentský trend velí nakupovat sýry ještě chutnější, čerstvější, tradiční a přizpůsobené novému životnímu stylu.
Petr Havel
21. 1. 2016
Počet nových komentářů
6
Pultový prodej sýrů: Fůra obalů a nervů
Potravinářská fólie je nejčastěji využívaným obalovým materiálem při prodeji sýrů. Je levná a rychle se s ní pracuje. Ale kdo ji má z těch sýrů sundavat? Do čeho nám prodejci ještě balí sýry?
Kateřina Čepelíková
11. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
Jak vzniká Legenda, sýr z farmy Létající koza
Galerie
Farma Létající koza začínala před osmi lety. Na samotě, v chátrající usedlosti, bez elektřiny. Dnes se na farmě pase sedmdesát koz a zrající sýr Legenda se pyšní titulem Regionální potravina.
Redakce
7. 10. 2015
Místo smaženého sýra prodávají rostlinnou náhražku
Aktualita
Pokud restaurace láká na „smažený sýr“, musí se jednat o skutečný sýr, nikoli o levnou variantu bez mléčného tuku.
Redakce
3. 7. 2015
Počet nových komentářů
8
Pařený sýr obsahuje bakterie listérie
Aktualita
Máte rádi korbáčiky? Přírodní pařený sýr ze Slovenska je zdraví nebezpečný, varuje veterinární správa.
Redakce
30. 4. 2015
Je ten sýr plísňový, nebo už plesnivý?
Můžeme bílou plíseň na sýru odkrojit, nebo se náš mléčný výrobek musí poroučet do koše? Jak optimálně skladovat tvrdé a jak měkké sýry?
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2014
Počet nových komentářů
8
Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili
Aktualita
Akční ceny se mohou někdy pěkně nevyplatit. Důkazem budiž zjištění inspektorů, kteří při svých kontrolách narazili na prodejce sýrů, kteří je ošidili o bezmála tři sta korun.
Redakce
23. 9. 2014
Počet nových komentářů
10
Vinotéky prodávaly vysoce nebezpečný sýr
Aktualita
Kontrola Státní veterinární správy odhalila sýr s velmi nebezpečným shigatoxinem. Několik kusů si již lidé nakoupili.
Redakce
5. 8. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
Deset italských sýrů, které musíte ochutnat
Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
17
61
–
90
/
115
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji