Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií maso 8. 3. 2013 22
Příklad úspěšného comebacku: Kofola Kofola 5. 3. 2013 25
Fenomén českých polévek polévky 27. 2. 2013 4
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele koňské maso 21. 2. 2013 2
Podmínky ochrany značky České pivo nelze měnit jako Baťa cvičky pivo 20. 2. 2013 15
Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie statiny 15. 2. 2013 6
Pozor na histamin v rybím mase ryba 13. 2. 2013 2
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky Kvalita potravin 11. 2. 2013 169
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem ryba 6. 2. 2013 13
Škrob v jogurtech není žádný zločin jogurt 1. 2. 2013 23
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon? restaurace 30. 1. 2013 3
Český špekáček čekají další změny uzeniny 25. 1. 2013 1
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní mléko 23. 1. 2013 35
Vykrmit raka trvá deset let rak 17. 1. 2013 13
Jeden energy drink jsou dva hrnky kafe energetický nápoj 11. 1. 2013 16
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory potraviny 10. 1. 2013 12
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod maso 4. 1. 2013 16
Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný potraviny 2. 1. 2013 8
První české biopivo hledá své odběratele pivo 19. 12. 2012 1
Největší omyly o vánočních kaprech kapr 17. 12. 2012 2
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude maso 13. 12. 2012 2
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita Kvalita potravin 10. 12. 2012 5
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme hovězí 5. 12. 2012 -
Další ze zaručených diet mate lidi, navíc je za hranou zákona obezita 3. 12. 2012 14
Proč u nás není kvalitní hovězí? hovězí 29. 11. 2012 22
Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat Probiotika 13. 11. 2012 4
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení luštěniny 2. 11. 2012 2
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž cukr 31. 10. 2012 5
Co nevíte o náplních do pečiva? pečivo 25. 10. 2012 -
S tuzemákem vyléváme z vaničky i tradiční pálenky alkohol 24. 10. 2012 2
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí? pomazánkové máslo 19. 10. 2012 32
Husa i kachna bývaly tučnější Svatomartinského posvícení 17. 10. 2012 5
Minerálky jsou prospěšné, pokud je tedy nepijete po galonech minerálky 12. 10. 2012 13
Antibiotika užíváme při nemoci, jíme v mase, pijeme ve vodě antibiotika 10. 10. 2012 6
Jak poznat, který alkohol je bezpečný? Doma, v obchodě, v restauraci... alkohol 3. 10. 2012 -
Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ zvěřina 2. 10. 2012 7
Máme se bát ozařovaných potravin? ionizace 25. 9. 2012 2
Farmářské trhy v obchoďáku neuznáváme, říká nová asociace Roudnické farmářské trhy 24. 9. 2012 5
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete pekárna 21. 9. 2012 63
Legální prodej prošlého mléka pro kojence je alarmující mléko 14. 9. 2012 1
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).