Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Chcete znát hlavní složku nebalených potravin? Připlaťte si potraviny 28. 2. 2014 17
Thajci mají pivo bez pěny a jídla bez kobylek Thajsko 26. 2. 2014 4
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst cholesterol 10. 2. 2014 11
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my? původ potravin 5. 2. 2014 6
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům hraška 31. 1. 2014 -
Český zákazník uvěří skoro všemu Kvalita potravin 29. 1. 2014 18
Obří food veletrh ukazuje, že i Němci šetří na jídle potraviny 24. 1. 2014 6
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás? zvěřina 22. 1. 2014 3
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin sekt 17. 1. 2014 1
Původ a kvalita koření na trhu v ČR: Velká detektivka koření 15. 1. 2014 -
Univerzální dieta je totální nesmysl Dieta 13. 1. 2014 -
Zdražování potravin je na spadnutí ceny potravin 10. 1. 2014 8
Banány, jak je známe, likviduje plíseň banány 6. 1. 2014 28
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU značení potravin 2. 1. 2014 3
České potravinářství se odráží ode dna potraviny 20. 12. 2013 -
Časované bomby v potravinářské novele novela zákona o potravinách 17. 12. 2013 5
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc potraviny 16. 12. 2013 4
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme Zdravá výživa 11. 12. 2013 9
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co? Vánoce 6. 12. 2013 3
Kapr z internetu kapr 4. 12. 2013 -
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu bezpečnost potravin 28. 11. 2013 -
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne osiva 22. 11. 2013 14
Krok centrální banky znamená zdražení potravin potraviny 20. 11. 2013 5
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb ryba 15. 11. 2013 8
Největším škůdcem brambor je maloobchod brambory 13. 11. 2013 7
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem Alergie 7. 11. 2013 6
Med je lék, ale i silný alergen med 5. 11. 2013 3
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína? Alergie 1. 11. 2013 8
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost Chleba 30. 10. 2013 10
Tmářství na ministerstvu zdravotnictví znemožňuje používat léčebné konopí Léčivé konopí 25. 10. 2013 10
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence jablka 23. 10. 2013 6
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb ryby 18. 10. 2013 3
Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť? Kvalita potravin 17. 10. 2013 -
Polské potraviny mají značky kvality. Ale takové se k nám nevozí Kvalita potravin 10. 10. 2013 3
Strašák GMO z Evropy pomalu mizí GMO 7. 10. 2013 41
Testy potravin mohou být velmi zavádějící testy potravin 2. 10. 2013 41
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové maso 25. 9. 2013 9
Potravinové doplňky: Byznys odvádějící lidi od užívání skutečných léků Potravinové doplňky 24. 9. 2013 28
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky maso 19. 9. 2013 -
Jedna voda s bublinkami denně je maximum bublinky 18. 9. 2013 8
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).