Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Alergie: Žádný korýš není bezpečný alergen 20. 3. 2015 1
Alergeny v potravinách: Nejhorší jsou arašídy a para ořechy Alergie na potraviny 12. 3. 2015 3
Nepravá skořice obsahuje rizikový toxin. Která to je? skořice 3. 3. 2015 9
Konec vína ze sudů? víno 23. 2. 2015 5
Odpůrce GMO usvědčuje z omylu sama příroda GMO 19. 2. 2015 65
Sladidlo stévie není takový zázrak, jak si mnozí myslí Stévie 16. 2. 2015 55
„Rychlosušení“ salámů není na úkor kvality – naopak salám 12. 2. 2015 8
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů Chleba 5. 2. 2015 10
Dobře chutná jen dobře živený hmyz recept 28. 1. 2015 11
Potraviny jsou globální směskou, jak chcete značit zemi původu? značení potravin 23. 1. 2015 15
Novinka: Instantní pivo z presovače. Brr… pivo 15. 1. 2015 -
Návrat ječmene. Je jiný než kdysi potraviny 9. 1. 2015 5
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná alergen 7. 1. 2015 31
Jak se neseknout a poznat dobrou pálenku pálenka 26. 12. 2014 13
Co je to za pivní festival, když tu převažují cidery? pivo 22. 12. 2014 -
Nejhorší vánoční dárek? Levný pejsek z množírny Vánoce 17. 12. 2014 -
Intenzivní zemědělství zhoršilo kvalitu potravin ovoce 11. 12. 2014 3
Na změně pravidel pro dovoz potravin vydělá zákazník dovoz potravin 5. 12. 2014 2
Mléko – zabiják? mléko 7. 11. 2014 17
„Vypitý“ mozek a další mýty o alkoholu alkohol 5. 11. 2014 12
Dobrý chleba dělá jen dobrá mouka mouka 31. 10. 2014 4
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé? žvýkání 30. 10. 2014 6
Když bažanta, tak slepici bažant 24. 10. 2014 2
Nebezpečný jogurt je zpět hoax 22. 10. 2014 24
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra maso 17. 10. 2014 3
Recepty na lína tvrdí nesmysly ryba 15. 10. 2014 5
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu chobotnice 10. 10. 2014 12
Čeští maloobchodníci hlásí: Není pravda, že neexistujeme potraviny 7. 10. 2014 1
Plňte normy, soudruzi české potraviny 3. 10. 2014 3
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky tuky 1. 10. 2014 3
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa maso 26. 9. 2014 3
Voda ze studny není to samé jako voda z kohoutku Voda 24. 9. 2014 1
Nevídáno, ministr a řetězce mluví o spolupráci potraviny 19. 9. 2014 17
Další peníze pro české potraviny. Utrácíme účelně? české potraviny 17. 9. 2014 13
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů vejce 12. 9. 2014 6
Vysoké ceny citronů za pár týdnů klesnou ceny potravin 9. 9. 2014 54
Bramborák (téměř) stokrát jinak brambory 4. 9. 2014 -
S obchodními partnery se neválčí, ale jedná. Zeman to neví Kvalita potravin 2. 9. 2014 19
Restartované maso: rozmrazené blátíčko má být označeno maso 22. 8. 2014 3
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy káva 20. 8. 2014 5
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).