Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Snížená sazba DPH na potraviny? Buď všechno, nebo nic cena potravin 5. 2. 2016 3
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní polévka 29. 1. 2016 -
Manipulace odpůrců GMO začínají vycházet najevo GMO 27. 1. 2016 81
Uzená polévka s kroupami vás zahřeje polévka 22. 1. 2016 -
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické sýr 21. 1. 2016 6
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti polévka 15. 1. 2016 1
Ztužené tuky nelze házet do jednoho pytle tuky 13. 1. 2016 -
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci mrkev 8. 1. 2016 7
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny nebezpečné potraviny 7. 1. 2016 1
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“ polévka 31. 12. 2015 6
Tmavé pečivo není vypečenější, ale louhované pečivo 28. 12. 2015 11
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav polévka 16. 12. 2015 9
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos GMO 11. 12. 2015 -
Na pečení je nejlepší medovicový med med 9. 12. 2015 -
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec Batáty 3. 12. 2015 -
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších polévka 2. 12. 2015 3
Kuře je z 72 % voda Drůbež 26. 11. 2015 3
Hnědý banán, dobrý banán banány 20. 11. 2015 10
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost polévka 19. 11. 2015 -
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím antibiotika 13. 11. 2015 1
Místo léků minerálka? Vincentka – mořská voda s léčivými účinky minerálky 11. 11. 2015 3
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant polévka 9. 11. 2015 -
K falšování čokolád se používají i slupky falšované potraviny 4. 11. 2015 6
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu falšování potravin 30. 10. 2015 -
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny polévka 29. 10. 2015 3
Chmelení za studena: zahraniční metoda dorazila do ČR pivo 23. 10. 2015 12
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče polévka 21. 10. 2015 7
Jak velké musí být eurojablko ovoce 16. 10. 2015 9
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny cibule 15. 10. 2015 8
Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém tuky 9. 10. 2015 7
Mýty o konzumaci alkoholu: Češi pijí mnohem méně, než se zdá alkohol 7. 10. 2015 2
Co musíte vědět, když chcete letos najít houby houby 2. 10. 2015 -
Připravované zákony mohou výrazně zdražit ceny vody Voda 30. 9. 2015 -
Revoluce v označování piv: zapomeňte na desítky a dvanáctky pivo 18. 9. 2015 10
Začínají podzimní výlovy rybníků ryby 16. 9. 2015 -
Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva chemie v jídle 11. 9. 2015 6
Kudy ven z mléčné krize? mléko 9. 9. 2015 16
Zpráva: 84 % podzemních vod je kontaminováno Voda 4. 9. 2015 1
Máte možnost ochutnat Krále vín víno 2. 9. 2015 -
Země živitelka je šancí na podporu českých potravin zemědělství 31. 8. 2015 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).