Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Mák bude o třetinu levnější mák 22. 7. 2016 27
Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou krevety 20. 7. 2016 1
Nejdůležitější změny v potravinářské novele. Jde na ruku velkým výrobcům? zákon o potravinách 15. 7. 2016 -
Jak může být v uzenině 150 % masa? maso 13. 7. 2016 6
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů sýr 8. 7. 2016 1
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie gastronomie 1. 7. 2016 -
Unikátní fotografie: Sládek sbírá pivní pěny pivo 30. 6. 2016 2
Některé choroše můžete jíst bez obav hlíva ústřičná 27. 6. 2016 -
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční? maso 23. 6. 2016 4
Jeleni na třešních zvěřina 17. 6. 2016 4
Vědci: Hnojení chemií je možná zbytečné pesticidy 15. 6. 2016 1
Kvůli hlouposti zákona už supermarkety dětem nedají nic Proti plýtvání potravinami 10. 6. 2016 1
Nové značení piv v ČR: Krok vpřed i krok vzad pivo 6. 6. 2016 -
Šíří Show Jana Krause paniku? Jak je to s hormony ve vodě Voda 1. 6. 2016 4
Mlékárenský výrobek roku 2016: Rozpory mezi slovy a činy mléko 27. 5. 2016 1
Uvařte si vlastní pivo pivo 25. 5. 2016 -
Základem slepičí polévky bývaly pařáty polévka 20. 5. 2016 1
Americká brusinka je matoucí název. Jak se liší borůvka, brusinka a klikva lesní ovoce 18. 5. 2016 -
Kupujete český česnek? Je to trik česnek 11. 5. 2016 3
Šizené potraviny mají i v Německu. A nenechají si to líbit Kvalita potravin 4. 5. 2016 1
Nové značení masa – co se mění? Chytáky zůstanou maso 29. 4. 2016 1
Nemoc, kterou vymysleli pacienti, mění naše jídelníčky Lepek 28. 4. 2016 7
Kulajda – polévka pro ty, kteří nemilují koprovou omáčku polévka 22. 4. 2016 -
Prodají farmáři svoji duši? Kvalita potravin 20. 4. 2016 8
Mexická kuchyň není tak pálivá, jak se traduje mexická kuchyně 15. 4. 2016 9
Rajskou polévku by měli jíst hlavně starší pánové rajčata 13. 4. 2016 4
Zdanění palmového oleje by bylo nebezpečným precedentem Palmový olej 6. 4. 2016 3
Potraviny nevhodné k prodeji smí jít na charitu. Řetězce to mají povinně Proti plýtvání potravinami 1. 4. 2016 3
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím! polévka 21. 3. 2016 -
Zaprášená nebezpečná voda a další mýty o vodě Voda 16. 3. 2016 -
Separát už není, co býval maso 14. 3. 2016 4
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem květák 10. 3. 2016 1
Návrh zákona o návykových látkách zavádí v ČR plíživou prohibici alkohol 8. 3. 2016 7
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky polévka 3. 3. 2016 -
Německá piva obsahují glyfosát. Je tento pesticid nebezpečný? pivo 2. 3. 2016 9
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku recept 26. 2. 2016 4
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů čočka 24. 2. 2016 3
Vážně je bio lepší? Není to tak, jak tvrdí studie Bio 18. 2. 2016 36
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc polévka 17. 2. 2016 5
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“ polévka 10. 2. 2016 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).