Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Otužování přináší i benefity, které nečekáte zdraví 4. 1. 2018 -
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci pečivo 3. 1. 2018 9
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace cena potravin 1. 1. 2018 -
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč nápoj 27. 12. 2017 6
Husokachna neexistuje Vánoce 24. 12. 2017 5
Vánoční ryba bez smažení Vánoce 11. 12. 2017 4
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma Vánoce 9. 12. 2017 -
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení Vánoce 6. 12. 2017 -
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem Vánoce 3. 12. 2017 -
Proč každý perníček chutná jinak Vánoce 2. 12. 2017 -
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod vejce 29. 11. 2017 4
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry nápoj 28. 11. 2017 -
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii bezpečnost potravin 27. 10. 2017 1
Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá jablka 25. 10. 2017 2
5 chlebových paradoxů Chleba 20. 10. 2017 3
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki ovoce 17. 10. 2017 -
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější jídlo 11. 10. 2017 -
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte čaj 6. 10. 2017 -
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč cukr 4. 10. 2017 -
Věda vyvrací mýty o alternativní léčbě i nikotinu Alternativní léčba 29. 9. 2017 1
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí mléko 26. 9. 2017 1
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání bezpečnost potravin 25. 9. 2017 -
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? antibiotika 20. 9. 2017 -
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť Bio 15. 9. 2017 -
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? Voda 13. 9. 2017 1
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu nakupování 8. 9. 2017 -
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? máslo 6. 9. 2017 13
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso Sója 1. 9. 2017 2
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky nákup potravin 30. 8. 2017 1
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky ovoce 25. 8. 2017 -
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub houby 23. 8. 2017 -
Kde hledat dobré řeznictví maso 18. 8. 2017 -
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky cukrovinky 16. 8. 2017 1
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny ryba 11. 8. 2017 -
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid vejce 7. 8. 2017 2
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat byliny 4. 8. 2017 -
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu Farmářské trhy 2. 8. 2017 6
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat Zdravá výživa 28. 7. 2017 15
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně? pivo 26. 7. 2017 -
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami maso 20. 7. 2017 6
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).