Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Jak a z čeho se dělá velikonoční veganský burger? burger 19. 4. 2019 -
Dvojí kvalita potravin? Nestane se nic Kvalita potravin 16. 4. 2019 2
Vegetariánské burgery budou považovány za zavádějící název vegetariánství 12. 4. 2019 3
Méně antibiotik a chemie v jídle antibiotika 10. 4. 2019 -
Prospěšný je včelí med i jed včelí med 5. 4. 2019 -
Původní farmářské trhy se vracejí Farmářské trhy 3. 4. 2019 3
Koktejl látek končících ve zdrojích pitné vody je stále početnější Voda 29. 3. 2019 -
Listy hluchavky se hodí do nádivky a květy na čaj kopřiva 27. 3. 2019 -
Zajímá vás víc původ potravin, nebo i použitá technologie? české potraviny 21. 3. 2019 2
Je tataráček bez hovězího podfuk? tatarák 20. 3. 2019 -
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme Testy 14. 3. 2019 -
Podběl lékařský: sbírají se jen zčásti rozvinuté květy bylinky 8. 3. 2019 -
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba Zdravá výživa 6. 3. 2019 2
Rizika a pozitiva syrové stravy syrová strava 1. 3. 2019 -
Jak převážet maso, aby se nezkazilo maso 27. 2. 2019 -
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso salmonela 21. 2. 2019 8
Nejlepší kečup: Kolik rajčat by v něm mělo být? kečup 20. 2. 2019 -
Jaké množství kofeinu je pro člověka bezpečné? káva 15. 2. 2019 -
Rizikové množství energy drinků: jeden až dva týdně energetický nápoj 13. 2. 2019 -
GMO – dobro lidstva? GMO 6. 2. 2019 2
Vyhnání Čechů ze slevového ráje potraviny 1. 2. 2019 4
Kupujete ovocné nápoje kvůli ovoci? Kde je a kde není nápoj 30. 1. 2019 1
Pravda o antibiotikách v mase antibiotika 25. 1. 2019 3
„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin Voda 23. 1. 2019 2
Jak nezničit vitamín C v potravinách Vitamín C 18. 1. 2019 -
Jak vybrat nejlepší med med 17. 1. 2019 -
Zlo jménem šunka? uzeniny 16. 1. 2019 2
Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy vaření 11. 1. 2019 -
Bramborová kaše: nemixovat, ušťouchat, napařit brambory 9. 1. 2019 4
Bilance roku 2018: Vyšší ceny i snaha o zdravější potraviny Kvalita potravin 2. 1. 2019 -
Redukční dieta zabere jen na někoho Hubnutí 1. 1. 2019 -
Správné filetování = kapr bez kostí kapr 21. 12. 2018 -
Nová vyhláška rozlišuje „pravou“ a nastavovanou medovinu alkohol 19. 12. 2018 -
Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu olej 14. 12. 2018 3
Uber Eats: čeká nás rok veganů a vegetariánů? maso 12. 12. 2018 -
Znáte ukrajinské vánoční jídlo? Je to kuťa Vánoce 7. 12. 2018 -
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády zelí 5. 12. 2018 -
Konopí je lék. Vědci mění pověst marihuany Konopí 30. 11. 2018 -
Boží dary – příběh znojemských okurek i dalších českých potravin české potraviny 28. 11. 2018 -
Originální staročeské pečivo – řepánky pečení 23. 11. 2018 2
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).