Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Nejchutnější je mladý bažant. Upečete ho rychleji zvěřina 18. 9. 2019 -
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry mléko 13. 9. 2019 -
Nemáte vodu? Namísto vrtů pomohou mobilní úpravny vody Voda 11. 9. 2019 -
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav mléko 6. 9. 2019 -
Největší nešvar ve stravování dětí? Vynechání oběda školní stravování 4. 9. 2019 -
Nejsme diskriminováni. Problém dvojí kvality potravin je v Česku nadhodnocen Kvalita potravin 29. 8. 2019 3
O Českou biopotravinu roku letos soutěží buvolí mléko, makový olej i sušené vepřové 28. 8. 2019 -
Kedlubnové zelí: kdysi klasika, dnes rarita Zelenina 23. 8. 2019 2
Jak zpracovat houby, když jich najdete hodně houby 19. 8. 2019 2
Českému pivu ani chmelu žádná újma na kvalitě nehrozí pivo 15. 8. 2019 -
Co hrozí a nehrozí při hubení hrabošů jedem hlodavec 12. 8. 2019 2
Pýchavka vatovec – méně známá houba, výborná na řízky houby 9. 8. 2019 -
Melouny z ČR? To není podvod meloun 6. 8. 2019 4
I populární sýr feta má svá negativa sýr 2. 8. 2019 -
Neradostná prognóza cen potravin cena potravin 31. 7. 2019 4
Čekankový sirup – přírodní sladidlo bez kalorií Zdravá výživa 26. 7. 2019 1
Z čeho bude chleba budoucnosti Chleba 24. 7. 2019 1
Jídlo na dovolené v Řecku: turisté místo souvlaki jedí nejlevnější salát cestování 19. 7. 2019 -
Nakupujete na trhu? Jak ze sebe neudělat hlupáka Farmářské trhy 18. 7. 2019 -
Vyrobili pivo z vyčištěné odpadní vody. Lidem chutnalo Voda 9. 7. 2019 -
Na hrst ovoce klidně pijte Pitný režim 3. 7. 2019 -
Půl litru limonády denně je maximum cukr 28. 6. 2019 2
Statek plný levandule. Na Moravě Levandule 26. 6. 2019 -
Restaurace nabízejí maso od českých sedláků maso 24. 6. 2019 -
V potravinách máme pesticidů víc než jiné země. Dovážíme si je pesticidy 19. 6. 2019 -
Hospodaření úředníků poškozuje farmářské trhy Farmářské trhy 14. 6. 2019 1
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej Řepkový olej 12. 6. 2019 1
Rumunsko tlačí návrh, který by v ČR zlikvidoval pěstitelské pálenice pálenka 7. 6. 2019 11
Předávkování bylinkami? Kdy je to možné bylinky 5. 6. 2019 -
Sušenky obsahují díky speciální pšenici méně lepku a chemie Výroba potravin 31. 5. 2019 -
Maso přímo z farmy: výhodný a kvalitní nákup maso 28. 5. 2019 3
Fosfor v potravinách – cholesterol 21. století zdraví 24. 5. 2019 -
Myslíte si, že je růžové víno sladší? víno 22. 5. 2019 -
Potraviny, o kterých nevíte, že obsahují lepek Lepek 17. 5. 2019 2
Rizika vody z kohoutku: Jak manipulovat s výzkumy ve svůj prospěch Voda 15. 5. 2019 8
Kozí mléko je zdravé, konzumaci ale provázejí předsudky kozí mléko 10. 5. 2019 -
Proč se v Česku nezmůžeme na víc než rybí pomazánky ryba 7. 5. 2019 2
Bramborové přesňáky: tradiční placky s povidly a mákem vaření 3. 5. 2019 -
Jak také poznat správného výživového poradce výživový poradce 26. 4. 2019 -
Jaká probiotika jsou nejlepší pro střeva? Budete se divit Probiotika 24. 4. 2019 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).