Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa gastronomie 20. 6. 2018 -
Nadívané holoubátko – pochoutka, která téměř zmizela z našich jídelníčků maso 15. 6. 2018 -
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší smoothie 13. 6. 2018 -
Za jak dlouho zvětrá pivo pivo 8. 6. 2018 2
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí sýr 6. 6. 2018 2
Porážka přímo na pastvě – zvíře bez stresu a lepší maso maso 1. 6. 2018 -
Námel – droga z pole a louky námel 30. 5. 2018 -
Kosmatice: smažené květy černého bezu jíme vždy bez stonku kosmatice 25. 5. 2018 -
Útočí včely na vousáče? med 23. 5. 2018 -
Optimální teplota při grilování a jak ji poznat grilování 18. 5. 2018 1
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte polévka 11. 5. 2018 -
Upečte si bábovku z kozího žervé kozí mléko 27. 4. 2018 -
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát GMO 25. 4. 2018 -
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí mleté maso 20. 4. 2018 2
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách Alergie 18. 4. 2018 1
Zákaz tuzemáku kvůli údajné rakovině? Stejná látka je i v ovoci rum 13. 4. 2018 2
Proč jíst merlík čilský, když roste i český byliny 11. 4. 2018 -
Sběr březové vody se může pěkně prodražit březová voda 6. 4. 2018 1
Časté sprchování není zdravé a šminky vodě škodí Voda 4. 4. 2018 1
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět mléčné výrobky 28. 3. 2018 -
90 % studní není v pořádku, využijte rozbor vody zdarma Voda 21. 3. 2018 2
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody ryba 20. 3. 2018 -
Potraviny se dají jíst mnohem déle, než uvádí datum Proti plýtvání potravinami 14. 3. 2018 2
Smí se výrobek bez masa jmenovat párek? Kvalita potravin 9. 3. 2018 4
Povinně české potraviny – odnese to zákazník české potraviny 7. 3. 2018 -
Hermelín v Sedlčanech končí. Co bude s Pepou? hermelín 2. 3. 2018 3
Produkujeme 13× více drůbeže a 6× více sýra než za ČSSR, na Německo to nestačí Kvalita potravin 1. 3. 2018 -
Minipivovary nechávají pivo zrát v sudech po koňaku pivo 23. 2. 2018 1
Kojeneckou vodu pijí i dospělí. V čem se liší od jiných balených vod? Voda 21. 2. 2018 1
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle recept 16. 2. 2018 -
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová boží milosti 14. 2. 2018 1
Když chleba, tak se záparou pečivo 9. 2. 2018 -
Hmyz je zdroj proteinů, má jich víc než maso hmyz 7. 2. 2018 -
Cechovní norma vydá za všechny značky. Účelná propagace však chybí kvalita jídla 2. 2. 2018 -
Pivo v plechovkách válcuje točené. Proč, když není lepší? pivo 31. 1. 2018 6
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením recept 24. 1. 2018 1
Módní „raw voda“ – předražená i nebezpečná Voda 17. 1. 2018 1
Řepkový olej: studie zpochybnila, že je zdravý olej 12. 1. 2018 10
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky Zdravá výživa 10. 1. 2018 -
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí bezpečnost potravin 8. 1. 2018 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).