největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
pivo
pivo
91
–
120
/
157
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
„Pivní“ kuchař nevaří pivo, ale páruje ho s jídlem
ROZHOVOR – Malých pivovarů u nás rychle přibývá. „Spolu s nimi ale rostou i nároky na poctivou pivovarskou kuchyni,“ říká šéfkuchař PETR JANČE. Párování piva a jídla je u nás v plenkách.
Jakub Veselý
14. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Pivo na Náplavce zrušeno kvůli povodňové pohotovosti
Aktualizováno: Vzhledem k povodňové pohotovosti se ruší festival Pivo na Náplavce i sobotní farmářské trhy. Více než sedm desítek různých druhů piv, to je lákadlo na pražskou Náplavku. 31. 5. a 1. 6. se tu koná Festival malých a mini českých pivovarů. Ale nebudou chybět ani vlastní limonády, které některé pivovary také vyrábějí. Program bude také pro malé i velké.
Redakce
31. 5. 2013
Stout a Porter – králové tmavých piv
Kde jsou ty časy, kdy některé druhy Stoutu lékaři předepisovali po nemoci jako těloobrozující nápoj. Ochutnat Milk Stout, Oatmeal Stout nebo jejich pravzor Porter můžete ale dodnes.
Jakub Veselý
28. 5. 2013
Počet nových komentářů
4
Plísně v pivu: Pivovary reagují na hodnocení dTestu
Aktualita
Je to poplašná zpráva, brání se nařčení jeden z pivovarů, v jehož lahvovém pivu měl být zvýšený obsah mykotoxinů. Výsledky z akreditované laboratoře mu dávají za pravdu.
Lenka Krbcová
15. 5. 2013
Počet nových komentářů
7
Testy odhalily přítomnost plísní v pivu
Aktualita
Časopis dTest zjistil přítomnost mykotoxinů u 33 různých značek lahvových piv. Pět výrobků překročilo přípustnou denní dávku. Zdravotní obtíže hrozí zejména při dlouhodobé konzumaci.
Lenka Krbcová
14. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Pšeničné pivní osvěžení: Weissbier, Witbier a další „bílá piva“
V ČR jsme zvyklí na piva z ječmene, ale z Bavorska se k nám čím dál víc vrací Weissbier, světlé pšeničné pivo. Ano, vrací, kdysi tu totiž bylo dominantní. Zkuste piva s přídavkem pšenice.
Jakub Veselý
3. 5. 2013
Počet nových komentářů
10
Pivní speciality: Pořádně hořké pivo
Nový průvodce pivní džunglí představí pivní speciály, jenž se dobývají na náš trh. První z nich jsou piva typu IPA – India Pale Ale. Silná a hořká – oproti české klasice až trojnásobně.
Jakub Veselý
23. 4. 2013
Počet nových komentářů
1
10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace
Mobil už není kilová cihla bez displeje. Umí najít nekuřáckou hospodu, objednat jídlo do domu, objevit restauraci, kde čepují kohoutkovou vodu a ještě mnohem víc.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2013
Počet nových komentářů
9
Pivo dělá hospodský
Sládek může navařit sebelepší pivo, ale hostinský je ten, kdo výrazně ovlivní jeho konečnou kvalitu. Jak správně točit a ošetřovat pivo v restauracích často nevědí.
Petr Havel
19. 4. 2013
Počet nových komentářů
9
Jsem alkoholik, když piju každý den?
Vypijete denně jedno či dvě piva, dvě skleničky vína nebo si dáte panáka. A spolu s nimi se občas vynoří otázka: Nejsem už vlastně alkoholik? Závislost není úměrná množství alkoholu.
Olga Myslivečková
6. 3. 2013
Počet nových komentářů
27
Podmínky ochrany značky České pivo nelze měnit jako Baťa cvičky
Stejně jako v jakékoli jiné oblasti nelze zastavit pokrok ani v případě technologií výroby potravin a nápojů. To se přitom týká i pro Čechy tak citlivé oblasti, jako je výroba piva.
Petr Havel
20. 2. 2013
Počet nových komentářů
15
České pivo s čínským chmelem? Co není, může být
Označení České pivo je sice zákonem chráněno, ale norma umožňuje ledacos. V praxi může 70 % tvořit klidně chmelový extrakt z Číny a stále se bavíme o Českém pivu.
Jan Grmela
5. 2. 2013
Počet nových komentářů
5
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon?
Záměr zavání potravinářským inženýrstvím. Od roku 2014 má být zákonem dáno, aby v restauracích byl k dispozici vždy alespoň jeden nealkoholický nápoj, který bude levnější než alkohol.
Petr Havel
30. 1. 2013
Počet nových komentářů
3
Jak se má správně čepovat pivo? Každý pivovar to vidí jinak
Zda čepovat pivo najednou, na dvakrát, s rozpěněním, z výšky určují často místní zvyky výčepních. Na správném postupu čepování českého ležáku se neshodnou ani jeho výrobci.
Petr Pinkas
24. 1. 2013
Počet nových komentářů
3
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory
Máme i dobré potraviny a významné osobnosti v oboru, ale nemluvíme o nich. Pak je závěr o ČR jako smetišti Evropy logický. Obraz tuzemské potravinářské produkce je totiž zcela tristní.
Petr Havel
10. 1. 2013
Počet nových komentářů
12
První české biopivo hledá své odběratele
Bude se v zemi pilsnerů dařit biopivu? Pivo z ekologicky pěstovaných surovin následuje ovocná a nealko piva a nenechává se odradit tím, že předchozí nesmělé pokusy o biopivo nevyšly.
Petr Havel
19. 12. 2012
Počet nových komentářů
1
Vánoční experimenty – pivo s višní a čokoládou
K Vánocům kromě jiných dobrot patří i nabídka speciálních piv. Inspirují se sladkými chutěmi, kořením či punčem, obvyklý je vyšší obsah alkoholu. Spíš nás vrazí do fotelu, než osvěží.
Pavel Houser
12. 12. 2012
Počet nových komentářů
5
Polotmavé pivo: novinka bude hořká
Aktualita
Tmavá, polotmavá či řezaná piva si získávají stále větší oblibu u zákazníků. Připravili jsme pro vás několik tipů a jednu sezónní novinku z kategorie polotmavých piv.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
U vína je každý jouda znalec. Ale u piva?
Jak uchopí vinnou sklenku, zatváří se inteligentně a hledá podtón. U piva se stejný jouda omezí na sdělení, kolik kousků je schopen prolít hrdlem. Vinaři se nesnaží poznat chutě piva.
Vladislav Mořický
15. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Pivní Památka zesnulých
Aktualita
Na svátek Památky zesnulých vzpomínáme na ty, kteří s námi byli, již nejsou a nikdy nebudou. Pojďte si se mnou připomenout pivní značky, které tu s námi byly a již nejsou.
Vladislav Mořický
2. 11. 2012
Počet nových komentářů
21
Profesionálové určili, který bar a kavárna je v Česku nej
Prestižní gastronomické ceny Czech Bar Awards si v pondělí převzala šestice podniků v České republice. 60 profesionálů hodnotilo prostředí, personál i nabízený produkt.
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2012
Počet nových komentářů
2
Jak si pivař vybírá v marketu pivo?
Pro jaké pivo si chodíme do nákupních řetězců? Jedna věc je nabídka, druhá kritéria při výběru. U nás je hojně k vidění zákazník typu „o korunu levnější“, následuje patriot a konzerva.
Vladislav Mořický
8. 10. 2012
Počet nových komentářů
19
Co to má být, to europivo?
Spojení europivo je dost nešťastné a navíc nepřesné. Stalo se synonymem pro piva z nadnárodních gigantů, bez tváře a charakteru, která uspokojí žízeň a nenabídnou žádný další požitek.
Vladislav Mořický
13. 9. 2012
Počet nových komentářů
20
Nezdravé sporty z hlediska závislostí jsou fotbal, zápas, box i tanec
Chcete chránit své potomky před riziky závislostí a posíláte je proto sportovat? Pozor, některé sporty, resp. jejich prostředí, naopak alkoholu, marihuaně i gamblerství přímo nahrávají.
Redakce
4. 9. 2012
Počet nových komentářů
2
Neznalost zákona neomlouvá - ani volební oranžádu či guláš
Jídlo a pití zdarma táhnou. Je celkem jedno, jestli lákají k akci na prodej super kastrolů nebo předvolební kampani. Politik vás může otrávit sliby i volebním gulášem nebo oranžádou.
Lenka Krbcová
3. 9. 2012
Počet nových komentářů
8
Jsou ovocná piva cool?
Kde se vzaly, tu se vzaly, internet zaplavily informace o škodlivosti radlerů. Původní upozornění na množství éček v nich obsažených rychle proměnilo letní nápoj v kyselinu plnou jedu.
Lenka Krbcová
23. 8. 2012
Počet nových komentářů
62
Vyvoněný euroškopek
Chci vědět, co piju. Čím to, že je to pivo tak vo-ňa-vou-čké? Co o tom prozradí pivní etiketa, co se z ní dozvíte… nebo, v dnešní době a velkopivovarských podmínkách, častěji nedozvíte?
Jakub Veselý
16. 8. 2012
Počet nových komentářů
5
Doporučované kombinace jídla a pití nemají žádné opodstatnění
Bílé víno k bílému masu, červené víno k vepřovému, pivo k tučnému jídlu či voda ke kávě – to je jen malý výčet nejčastěji uváděných „ideálních“ kombinací. Všechno jsou to jenom mýty.
Petr Havel
2. 8. 2012
Počet nových komentářů
6
Deset tipů, jak poznat hospodu, kde se točí „bezbohá sprostota“
Hlášky typu: „Dneska to nějak pění,“ nebo „Jaké máme pivo? Desítku a dvanáctku,“ jsou varovná znamení. Tady dobré pivo nečekejte. Stejně jako v malé hospodě s desítkou piv v nabídce.
Petr Pinkas
1. 8. 2012
Počet nových komentářů
20
Prémiové pivo? Nic než marketing
Pivo premium, to bude asi nějaká specialita… Jen marně hledám jaká. Jak udělat z obyčejného výrobku neobyčejný? Netřeba cokoli měnit, stačí mimořádnost lupnout do názvu.
Jan Grmela
24. 7. 2012
Počet nových komentářů
1
91
–
120
/
157
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji